Ηρώ Ζερβάκη: Άρχισαν τα όργανα… !!!

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Μια σοβαρή ποινική υπόθεση επισκιάζει από χθες το Δήμο Περιστερίου, μετά την ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, προϋπολογισμού 39.998,68 €».

Στους όρους της Διακήρυξης, παράγρ. 9.3. «Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα» (των υποψηφίων αναδόχων) περίπτ. 4, προβλέπεται ο υποψήφιος ανάδοχος να έχει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις (προμήθειας αδρανών υλικών) την τελευταία τριετία και περιλαμβάνεται η επίμαχη φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Η απόφαση λήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 2/11 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια την ίδια ημέρα. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, την Παρασκευή 10/11 στις 20:41:08 ο κ.Παχατουρίδης υποβάλλει αίτημα ανάκλησης της απόφασης στη Διαύγεια. Αίτημα ανάκλησης στη Διαύγεια, ωστόσο, γίνεται μόνο στην περίπτωση που έχει αναρτηθεί λάθος απόφαση.

Η αναρτημένη στη Διαύγεια αρχική απόφαση είναι ολόιδια με το εισηγητικό το οποίο εστάλη στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και το οποίο ψηφίστηκε.

Η τροποποίηση μιας απόφασης συλλογικού οργάνου γίνεται μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου κι όχι με παρεμβάσεις της Διοίκησης στη Διαύγεια. Στην προσπάθειά του να «κρύψει το κεφάλι του στην άμμο», ο κ.Παχατουρίδης διαπράττει παραποίηση δημοσίου εγγράφου που είναι ποινικό αδίκημα.

  • Τι εννοεί ο κ.Παχατουρίδης όταν ανακοινώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια»;
  • Ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»;
  • Ότι «θα πέσουν «καμπάνες»;

Δεν γνωρίζει ότι τη συγκεκριμένη απόφαση (με την επίμαχη φράση) ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή και υπέγραψε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής;

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν προβοκάτσια;

Εάν θεωρεί αυτό, ας ρίξει «καμπάνες» κι ας ζητήσει τι παραιτήσεις τους.

Ας εγκαταλείψει όμως ο κ.Παχατουρίδης κάθε προσπάθεια να ανακαλύψει ενόχους στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων».

Δηλώνει ο κ.Παχατουρίδης ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να «παίξει» με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Το αντίθετο όμως συμβαίνει:

Την ίδια ημέρα που έγινε η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος (10/11) συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή για να εξετάσει ενστάσεις συμμετεχόντων σε διαγωνισμό για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο 11ο Λύκειο Περιστερίου κατά του Πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης, διότι στο διαγωνισμό σε ένα σημείο της Μελέτης αναφερόταν ο αριθμός των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ σε άλλο σημείο δεν αναφερόταν, και στους όρους του διαγωνισμού δεν προβλεπόταν η πιστοποίηση ISO στο σύνολο του συστήματος.

Στη περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της Μελέτης 11/2015 για το «2.5.24 Φωτιστικό δίφωτο», αναφέρεται: «ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι σύμφωνος με το κατάλογο της εταιρείας…», περιγραφή που μοιάζει με αντιγραφή από κατάλογο προμηθευτή (ποιάς εταιρίας?).

Ο διαγωνισμός για την «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού 8 παιδικών χαρών του Δήμου Περιστερίου, έτους 2015» προκηρύχθηκε τρείς φορές στη διάρκεια της χρονιάς και κάθε φορά ερχόταν ένας – ο ίδιος – υποψήφιος ανάδοχος (!). Ουδείς άλλος συμμετείχε λόγω των προδιαγραφών που είχαν τεθεί στη Μελέτη.

Για τον ίδιο διαγωνισμό, η Επίτροπος επέστρεψε αθεώρητο το ένταλμα, σημειώνοντας ότι «η εντελλόμενη με το ανωτέρω χρηματικό ένταλμα δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το σχετικό χρηματικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί». Την υπόθεση αυτή την έχω παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και έλαβε τεράστια έκταση στο διαδίκτυο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τη διαχειριστεί ο κ.Παχατουρίδης. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Σκουρλέτης να στείλει ελεγκτές για ελέγξουν σε βάθος.

Παρά και ενάντια στις επικοινωνιακές κορώνες του κ.Παχατουρίδη θεωρώ αδιαπραγμάτευτο ότι προϋποθέσεις μιας Δημοτικής Αρχής που θέλει να υπηρετεί τον πολίτη, είναι να τηρεί τους νόμους, να σέβεται το δημόσιο χρήμα, να υπηρετεί τη δημοκρατία και να υπερασπίζεται τη διαφάνεια.

11/11/2017

ΗΡΩ ΖΕΡΒΑΚΗ

Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "