Η «συνάντηση» και… ο χρησμός του Δημάρχου…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Πριν 20 περίπου ημέρες είχαμε γράψει ότι τα τοπικά πολιτικά δρώμενα στο Περιστέρι είναι ένα καζάνι που προς το παρόν σιγοβράζει, αν και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν δύο χρόνια, πολιτικός χρόνος πολύ μικρός για νέους παίχτες και πολύ μεγάλος για όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται στα «πράγματα».

Πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς», άρχισαν τα όργανα… εν μέσω θερινών διακοπών, κάτι που αναμένεται να επιταχυνθεί και πυκνωθεί αμέσως μετά την επαναφορά της τοπικής πολιτικής σκηνής στην κανονικότητα από το Σεπτέμβριο.

Η «συνάντηση» των επίδοξων νέων διαδόχων…

Τις προηγούμενες ημέρες και λίγο πριν ξεκινήσει η έξοδος λόγω των Αυγουστιάτικών διακοπών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παλιών και νέων δημοτικών συμβούλων της πόλης με νέους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στην τοπική πολιτική σκηνή.

Αναλυτικά στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Στ.Π., νεοεμφανιζόμενος (και ανεξάρτητος πλέον) δημοτικός σύμβουλος, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε την δημιουργία νέας δημοτικής πολιτικής παράταξης, ο κ. Ρ., πρώην δημοτικός υπάλληλος και συνταξιούχος πλέον, ως εκπρόσωπος του κ. Αθ. Β., διαχρονικού αλλά ανενεργού από το δημοτικό συμβούλιο, την παρούσα δημοτική περίοδο, εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου που έχει «περάσει» απ’ όλο το πολιτικό φάσμα των δημοτικών παρατάξεων της πόλης εκτός του ΚΚΕ, ο κ. Γ.Κ., ισχυρός τοπικός εκδότης, ο κ. Αθ. Ν., εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής στην τοπική ΕΛΜΕ με μεγάλη διαδρομή στην διοικητική πυραμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος και πρόσφατα επανορισθείς Διευθυντής σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο κ. Π.Κ., εκπαιδευτικός, πανίσχυρος διαχρονικός συνδικαλιστής στην τοπική ΕΛΜΕ και συνολικά στην Γ΄ Αθήνας.

Σύμφωνα με τον «πληροφοριοδότη» της στήλης το μενού της συζήτησης, ήταν πράξη και ουσία καθαρά διερευνητικό και εστιάσθηκε στους τρόπους συνεργασίας, στην πολιτική στόχευση και στον χρόνο εμφάνισης στα κοινά, δηλαδή στην δημοσιότητα της νέας ομάδας που βρίσκεται υπό συγκρότηση.

Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφεραν πληροφορίες που έφθασαν στην στήλη, ότι ο κ. Ρ., που συμμετείχε στην συνάντηση, ως εκπρόσωπος του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου κ. Αθ.Β., εθεάθη να διαβαίνει την είσοδο του κόκκινου κτιρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από τρίτη ανεξάρτητη πηγή, και γι’ αυτό μεταφέρονται με επιφύλαξη, μιλούν ότι ο συγκεκριμένος επισκέπτης, βρέθηκε στον τρίτο όροφο του κτιρίου, δίνονταν «κανονική αναφορά» για τα όσα συζητήθηκαν την προηγούμενη ημέρα στην συνάντηση των πέντε.

Ο «χρησμός» του κ. Δημάρχου…

Είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμαρχος της Πόλης, πήρε θέση στην συζήτηση που έχει ανοίξει στους πολιτικούς κύκλους της, για το ενδεχόμενο «Να Είναι ή Όχι Υποψήφιος», ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, για πέμπτη συνεχή φορά στις επερχόμενες εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα παρεμβαίνοντας, κατά το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 3.8.2017, στην συζήτηση θέματος που αφορούσε έγκριση κατανομής κονδυλίων αγοράς αυτοκινήτων και στο οικονομικό έτος 2018, δήλωσε:

«δεν είναι σίγουρο ότι η νυν διοίκηση του Δήμου και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή σήμερα θα είναι και στην επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του 2019 ή όποτε αυτές γίνουν».

Πολιτικοί κύκλοι της πόλης, σημειώνουν ότι η δήλωση αυτή του κ. Δημάρχου, έρχεται να επιβεβαιώσει ουσιαστικά τις «φήμες» που διακινούνται στην Πόλη ότι η νέα υποψηφιότητά του βρίσκεται υπό αίρεση…

Επιμύθιο

Το τι θα προκύψει από τον Σεπτέμβριο και μετά, στην τοπική πολιτική σκηνή, θα φανεί έστω και με λανθάνουσα φαινόμενα…

Αυτό που προς το παρόν καταγράφετε είναι ότι οι «εγκυμονούντες» παλιοί και νέοι παίχτες για το δημοτικό συμβούλιο της Πόλης, αρχίζουν δειλά δειλά να κάνουν την «εμφάνισή» τους…

Μένει να φανεί και αποκαλυφθεί ποιοι θα αναλάβουν τον ρόλο του «μπροστάρη» και ποιοι θα επιλέξουν να βρίσκονται πίσω από τις κουίντες…

Προς το παρόν, όμως, μόνος και αδιαφιλονίκητος Παίχτης είναι ο νυν Δήμαρχος… που σύμφωνα με την δική του πολιτική συνήθεια και πρακτική βρίσκεται αρκετά «στάδια» μπροστά από νυν ή επερχόμενους πολιτικούς εν δυνάμει αντιπάλους, φιλόδοξους, ιδεαλιστές ή πραγματιστές…

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι αν μη τι άλλο οι «μάχες» που θα δοθούν θα είναι τουλάχιστον διασκεδαστικές… Όπως λένε και οι Ελβετοί, αν ο τοξοβόλος δεν πετύχει το μήλο κινδυνεύει να σκοτώσει τον «εθελοντή» του…

Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των «μνηστήρων» που θα προκύψουν…

Δημ-άρχης

Vukentra,gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "