9 πολύ έξυπνες ράτσες σκύλων

Κατηγορία: Περιβάλλον Βιολογία


Πιστεύετε ότι το σκυλί σας είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Μπορεί να καθίσει ή να σας ακολουθήσει εάν το φωνάξετε. Ορισμένες ράτσες σκύλων πράγματι έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και φαίνεται να υπακούν σε εντολές και να εκπλήσσουν ευχάριστα τους ιδιοκτήτες τους.

Στο βιβλίο, «Η Νοημοσύνη των Σκύλων», ο νευροψυχολόγος Στάνλεϊ Κόρεν διακρίνει τρεις δείκτες νοημοσύνης των σκύλων: η ενστικτώδης, η προσαρμοστική και η εργατική, δηλαδή αυτή που προέρχεται από την υπακοή. Η ενστικτώδης νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα του σκυλιού να κάνει ό,τι έχει μάθει από τη φύση του. Η προσαρμοστική νοημοσύνη σχετίζεται με το τι μπορεί να μάθει ένα σκυλί από μόνο του. Η νοημοσύνη της υπακοής είναι η ικανότητα του σκύλου να μαθαίνει από τους ανθρώπους.

Ο Κόρεν επικεντρώθηκε στη νοημοσύνη της υπακοής των σκύλων, ζητώντας από επαγγελματίες κριτές σκύλων να βαθμολογήσουν 110 φυλές βάσει διαφόρων τεστ υπακοής. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν ότι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων είναι οι εξής:

1. Border collie


Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι έξυπνα και κάποιες φορές πολύ έξυπνα. Θέλουν συνέχεια να ασχολούνται και να κάνουν πράγματα για αυτό και δεν είναι από τα σκυλιά… του καναπέ. Διαθέτουν ευφυΐα και απίστευτες ικανότητες στο να εκπαιδεύονται.

2. Poodles


Μην σαν αποπροσανατολίζει το χαριτωμένο πρόσωπο αυτών των σκύλων. Πρόκειται για μια έξυπνη και ευκίνητη ράτσα σκύλων, η οποία αποτελείται από σκύλους τριών διαφορετικών μεγεθών. Το τρίχωμά τους είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να προστατεύουν τα ζωτικά σημεία του σώματός τους, εάν μπουν σε νερό. Είναι σκυλιά που μαθαίνουν εύκολα, υπακούν τους ιδιοκτήτες τους και βρίσκουν πάντα, ακόμη κι αν δεν έχουν τα εφόδια, τρόπους να διασκεδάζουν.

3. Γερμανικός ποιμενικός


Ο Γερμανικός ποιμενικός αποτελεί τον καλύτερο… εργάτη της φυλής των σκύλων. Πρόκειται για σκυλιά που είναι απόλυτα πιστά συνήθως μόνο σε ένα άτομα και χρησιμοποιούνται από την Αστυνομία, ως σκυλιά φρουράς και στρατιωτικά σκυλιά λόγω της νοημοσύνης, της υπακοής, της δύναμης και της πιστότητάς τους.

4. Golden Retriever


Tα χαριτωμένα Golden Retriver είναι σκυλιά με υπομονή, οικογενειακά που δείχνουν την αγάπη τους στους ιδιοκτήτες τους. Τα συγκεκριμένα τετράποδα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης εκμάθησης και χρησιμοποιούνται ως σκύλοι-οδηγοί αλλά και σε διασώσεις.

5. Doberman


Μυώδη, δυνατά και έξυπνα τα Doberman ένας από τα ευγενή σκυλιά. Είναι ατρόμητα και σχεδόν πάντα σε επαγρύπνηση για αυτό και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο προστατευτικών σκύλων του κόσμου. Έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στο να μαθαίνουν εύκολα κι αυτό γιατί τους αρέσει να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους. Διακρίνονται για την υπακοή και την ευκινησία τους. Όμως, επειδή πρόκειται για δυνατά ζώα η σωστή εκπαίδευση είναι το παν, διαφορετικά θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνα.

6. Shetland sheepdog


Τα Shetland sheepdog προπονούνται εύκολα και είναι ίσως από τα πιο υπάκουα του είδους. Διακρίνονται για την ευκινησία τους, την ευαισθησία τους και τη στοργή που δείχνουν, για αυτό άλλωστε η ράτσα ανήκει στα οικογενειακά σκυλιά.

7. Labrador retriever


Η πιο δημοφιλής ράτσα σκυλιών στην Αμερική, είναι ευγενής και έξυπνη και αποτελεί το τέλειο κατοικίδιο για οικογένεια. Είναι φιλικά, στοργικά με πολλή ενέργεια και ιδιαίτερα αθλητικά ζώα. Διακρίνονται για την ευκινησία και τις ικανότητές τους σε διασώσεις. Από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητές τους είναι η κολύμβηση.

8. Papillon


Αυτό το μικροσκοπικό σκυλί με τα αυτιά σε σχήμα πεταλούδας θεωρείται από τις πιο έξυπνες και παιχνιδιάρικες ράτσες. Αν και φαίνονται κομψά σκυλιά είναι πραγματικά πολύ ισχυρά, που λόγω της ευκινησίας τους, μπορούν να ξεπεράσουν πολλούς από τους αντιπάλους τους. Αν και το μέγεθός τους τα καθιστά ιδανικά για σπίτια και διαμερίσματα, τα papillons θέλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ασχολούνται συνεχώς με δραστηριότητες.

9. Rottweiler


Τα Rottweiler συχνά χρησιμοποιούνται ως σκυλιά φρουράς και σε αστυνομικές επιχειρήσεις για αυτό και αγαπούν να παίρνουν το ρόλο του προστάτη. Παρά το τρομακτικό παρουσιαστικό τους πρόκειται για παιχνιδιάρικα σκυλιά. Μαθαίνουν γρήγορα και είναι ιδιαίτερα υπάκουα.

Πηγή: perierga.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "