Οι χρήστες κάνναβης καταλήγουν ψυχωτικοί και με τάσεις αποξένωσης (έρευνα)

Κατηγορία: Περιβάλλον Βιολογία


Έρευνα: Οι χρήστες κάνναβης έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν εξαπατημένοι και αποξενωμένοι

Το ναρκωτικό «διεγείρει» τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένες με την ψύχωση.

Πολλοί τη συστήνουν για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, ενώ κάποιοι άλλοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η χρήση της.

Όπως και να έχει η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική μας υγεία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες του ναρκωτικού αυτού, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν διάφορα αρνητικά συναισθήματα, με κυριότερο αυτό της αποξένωσης από τους άλλους. 


Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κάνουν χρήση μαριχουάνας είναι πολύ πιθανόν να αισθάνονται ότι οι άλλοι επιθυμούν να τους βλάψουν ή να τους εξαπατήσουν.

Οι κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στους εγκεφάλους των χρηστών έδειξαν ότι το ναρκωτικό «διεγείρει» τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένες με την ψύχωση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κατάθλιψη.

Οι έφηβοι χρήστες κάνναβης επηρεάζονται περισσότερο από το ναρκωτικό αυτό, καθώς ο εγκέφαλός τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, το 44% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν κάνει χρήση κάνναβης κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές, από το National Institute on Alcoholism and Alcohol Abuse στη Bethesda του Maryland, εξέτασαν 60 άτομα, τα μισά από τα οποία είχαν εξάρτηση από την κάνναβη.


Οι συμμετέχοντες της μελέτης κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για πιθανά συναισθήματα στρες, επιθετικότητας, αντίδρασης και αποξένωσης. Οι ειδικοί της μελέτης εξέτασαν, επίσης, κλινικά και τους εγκεφάλους των συμμετεχόντων.

Σχέση μεταξύ κάνναβης και ψυχικής υγείας

Ο συντάκτης του περιοδικού Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience και Neuroimaging, όπου δημοσιεύθηκε η μελέτη, Dr. Cameron Carter, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα δεδομένα εικονικής απεικόνισης εγκεφάλου μας προειδοποιούν ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των συστημάτων του εγκεφάλου που εμπλέκονται με την ανταμοιβή, την ψυχοπαθολογία και τη χρόνια κακοποίηση και  η συχνή χρήση αυτού του δημοφιλούς φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και σ' άλλες ακόμα πιο σοβαρές μορφές ψυχικής ασθένειας».

Πηγή: ntokoumenta.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "