8 απλοί φυσικοί τρόποι να απαλλάξετε τον χώρο σας από δυσάρεστες οσμές

Κατηγορία: Περιβάλλον Οικολογία


Όλοι, άλλος πολύ, άλλος λίγο έχουν βιώσει καταστάσεις σε χώρους με πολύ δυσάρεστες οσμές, είτε αυτές προέρχονται από την κλεισούρα αυτών των χώρων, είτε από το μαγείρεμα, π.χ. ψαριών, κουνουπίδι, κλπ, είτε από την υγρασία, είτε από την παρουσία άπλυτων ανθρώπων ζώων, κλπ. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολο τελικά να καθαρίσουμε τον χώρο μας από δυσάρεστες οσμές και να τον διατηρήσουμε έτσι.

1. Με λίγη σκόνη βανίλιας μέσα στα τασάκια, η μυρωδιά του τσιγάρου εξουδετερώνεται. άλλη μία λύση είναι ένα μπολ με νερόξυδο πάνω στο καλοριφέρ τον χειμώνα. Το ξύδι θα διαλύσει τη μυρωδιά του τσιγάρου και θα κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

2. Η μαγειρική σόδα μπορεί ν’ απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές ενός συρταριού με ρούχα. Βγάζουμε τα ρούχα και απλώνουμε τη σόδα στο συρτάρι. Την τρίβουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια πετσέτα να πάει παντού. Με ένα υγρό πανάκι αφαιρούμε τη σόδα και αφήνουμε το συρτάρι να στεγνώσει καλά. Έπειτα βάζουμε τα ρούχα πάλι μέσα.

3. Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και στον κάδο απορριμμάτων αν πασπαλίσουμε τον πάτο πριν βάλουμε τη σακούλα. Καθαρίζουμε και επαναλαμβάνουμε όποτε είναι απαραίτητο.

4. Ένα κουτάκι με σπίρτα στο μπάνιο είναι χρήσιμο μιας και, αν ανάψουμε ένα σπίρτο εξαφανίζει τις δυσάρεστες και βαριές οσμές μετά τη χρήση της τουαλέτας.

5. Μπορούμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά λίγη κανέλα δίπλα στο τηγάνι που μαγειρεύουμε. Η κανέλα σπάει τη δυνατή οσμή του τηγανίσματος.

6. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα pot-pouri  για το μπάνιο με μυρωδικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, αποξηραμένα ροδοπέταλα και μέντα. Αυτά τα μυρωδικά δίνουν έναν ευχάριστο τόνο στην ατμόσφαιρα.

7. Ένα φλιτζάνι βρασμένο γάλα είναι αυτό που θα πάρει τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια της κουζίνας. Το βράζουμε και το βάζουμε μέσα στο ντουλάπι, κλείνοντας καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά απ’ αυτό πράγματι, η μυρωδιά από την κλεισούρα έχει εξαφανιστεί.

8. Τέλος, άλλο ένα tip με βανίλια που το χρησιμοποιούν πολλοί: Αδειάζουμε το περιεχόμενο από δύο φιαλίδια βανίλιας σε σκόνη, στο πάτωμα, λίγο πριν σκουπίσουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα σκουπίζουμε και μαζεύουμε και την βανίλια στη σκούπα μας. Το άρωμα της θα διαχέεται στον χώρο για πολύ ώρα μετά το καθάρισμα! Και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε βανίλια σε κάθε σκούπισμα. Το άρωμά της κρατάει για πολύ καιρό.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "