Αντί για σκουπιδότοποι (ελληνική πατέντα) παλιά ορυχεία άνθρακα μεταμορφώθηκαν σε ένα υπέροχο δάσος

Κατηγορία: Περιβάλλον Οικολογία


Στην Ελλάδα, τα παλιά λατομεία και μάλιστα αυτά που βρίσκονται κοντά ή μέσα στις αστικές περιοχές μετατρέπονται είτε σε σκουπιδότοπους, είτε σε χώρους εναπόθεσης μπάζων, σκουπιδιών και ρυπογόνων υλικών από τους δήμους. Στην Μεγάλη Βρετανία αντίθετα ένα τεράστιο εγκαταλειμμένο ανθρακωρυχείο μετατράπηκε σε ειδυλλιακό δάσος, Δείτε πώς…

----------------

Μια βρετανική οργάνωση μετασχηματίζει ένα βιομηχανικό τοπίο σε ένα πράσινο, ακμάζον δάσος. Η Εθνική Δασική Εταιρεία έβαλε το πρώτο δέντρο πριν από περίπου 25 χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν φυτέψει οκτώ εκατομμύρια δέντρα σε 200 τετραγωνικά μίλια στα Midlands, δημιουργώντας το πρώτο νέο δάσος της χώρας εδώ και 1.000 χρόνια! Ο πρώην ανθρακωρύχος Graham Knight δήλωσε στον Guardian: «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουμε με λέξεις αυτό που συνέβη εδώ και τον αντίκτυπο που είχε στους ανθρώπους. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψω είναι ότι οι άνθρωποι φαίνονται… καλά, πιο χαρούμενοι με κάποιο τρόπο.»

Πολλά από τα ορυχεία άνθρακα στην περιοχή έκλεισαν στη δεκαετία του ’80. Η τοπική κοινότητα δέχτηκε ένα ισχυρό οικονομικό χτύπημα, αλλά στη συνέχεια τα δέντρα άρχισαν να μεγαλώνουν. Ο Knight είπε στο Guardian: «Πριν από είκοσι πέντε χρόνια όλα αυτά ήταν ένα ορυχείο. Λάσπη και βρωμιά με ελάχιστα δέντρα για να δει κανείς. Τώρα απλά κοιτάξτε, οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν εδώ, είναι υπερήφανοι που είναι από εδώ – έχει αλλάξει εντελώς το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι. »


Το δάσος έχει αναζωογονήσει την κοινότητα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Δασικής Εταιρείας, John Everitt, δήλωσε στο Guardian ότι το έργο έχει πολλά πλεονεκτήματα, από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της υγείας έως την δημιουργία ενός βιότοπου για την άγρια πανίδα και την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος. Περίπου 8 εκατομμύρια επισκέπτες προσελκύονται στην περιοχή κάθε χρόνο και το δάσος έχει οδηγήσει σε περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μονοπατιών για πεζοπορία ή ποδήλατο, βιοτεχνίες μπύρας και επιχειρήσεις τροφίμων στην περιοχή που ευημερούν ενώ υπάρχει και μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία ξυλείας.

Πηγή: perierga.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "