Υπέροχες εικόνες από 8 σπάνια είδη ζώων που είναι προς εξαφάνιση…

Κατηγορία: Περιβάλλον Άγρια Φύση

 

Ο φημισμένος φωτογράφος Tim Flach πέρασε χρόνια παρακολουθώντας τα ζώα και τεκμηριώνοντας τις κινήσεις τους. Κατάφερε να δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή εικόνων απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των πολικών αρκούδων και του αετού των Φιλιππίνων, αλλά και πολλών ακόμα. Ρίξτε μια ματιά… 

1. Ρούμα και Βάλι – μητέρα και γιος. Στο περιβάλλον τους, στα δάση της κεντρικής Αφρικής, οι χιμπατζήδες περνούν τις περισσότερες μέρες τους στις κορυφές των δέντρων. Ο αριθμός τους είναι 172.700 έως 299.700 και απειλούνται επειδή τους κυνηγούν για το κρέας τους, το οποίο θεωρείται λιχουδιά για τους πλούσιους στην Κεντρική Αφρική, ενώ τα μικρότερα σε ηλικία ζώα πωλούνται ως κατοικίδια.


 2. Ο ιπποπόταμος του νερού. Ζει κατά μήκος των ποταμών και των λιμνών σε ολόκληρη την υποσαχάρια Αφρική. Υπάρχουν 125.000 έως 150.000 που παραμένουν στην άγρια φύση και απειλούνται από το κυνήγι για το κρέας, το λίπος και τα ελεφαντόδοντα.


 3. Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού. Είναι αραιά κατανεμημένες σε 12 χώρες της Κεντρικής Ασίας, από τη νότια Ρωσία μέχρι το οροπέδιο του Θιβέτ, συμπεριλαμβανομένης της Μογγολίας, της Κίνας, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Ινδίας και του Νεπάλ, αλλά η λαθροθηρία και η κλιματική αλλαγή απειλούν τώρα την επιβίωσή τους. Υπάρχουν μόλις 4.080-6.590 ζώα στην άγρια φύση.


 4. Τα μαϊμουδάκια Yunan. Έχουν περίεργη μύτη και ζουν στην Κίνα. Οι αριθμοί τους μειώθηκαν λόγω της απώλειας των οικοτόπων και του κυνηγιού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα από 2.000 που παραμένουν στην άγρια φύση.


 5. Το saiga. Είναι ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της απώλειας των ενδιαιτημάτων του και του παράνομου κυνηγιού, που έχουν μειώσει δραματικά τους πληθυσμούς του σε περίπου 50.000 άτομα.


 6. Μία από τις παλαιότερες οικογένειες οστέινων ψαριών που υπάρχουν, είναι ιθαγενείς σε υποτροπικά, εύκρατα και υποαρκτικά ποτάμια, λίμνες και ακτές της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής. Απειλούνται από τους κυνηγούς που συλλέγουν τα αυγά τους.


 7. Ο αετός των Φιλιππίνων. Είναι ένα από τα πιο σπάνια και ισχυρά πουλιά στον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί το εθνικό πουλί των Φιλιππίνων και είναι κρίσιμα απειλούμενο, κυρίως λόγω της μαζικής απώλειας των οικοτόπων του, που προέρχεται από την αποψίλωση των δασών στο μεγαλύτερο μέρος των τοποθεσιών όπου ζει.


8. Οι πολικές αρκούδες. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στους θαλάσσιους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού. Λόγω της συνεχιζόμενης απώλειας του πάγου που οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος, οι πολικές αρκούδες καταγράφηκαν ως απειλούμενα είδη στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2008. Σήμερα υπάρχουν μεταξύ 22.000 και 31.000 ζώα στην άγρια φύση και το είδος είναι ευάλωτο.


 

Πηγή: perierga.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "