Μάνα είναι μόνο μία - Σκληρά εργαζόμενες, για τα παιδιά τους, μαμάδες στο ζωικό βασίλειο!

Κατηγορία: Περιβάλλον Άγρια Φύση

 

Στο ζωικό βασίλειο δεν είναι λίγες οι μαμάδες που εκπλήσσουν, αφού οι μπαμπάδες σπάνια βοηθούν στο μεγάλωμα των παιδιών και έτσι εκείνες δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης.

1. Χταπόδι του Ειρηνικού

Το γιγαντιαίο χταπόδι του Ειρηνικού είναι ίσως η πιο σκληρά εργαζόμενη… μαμά του βυθού, φτάνοντας στα 74.000 αυγά και φροντίζοντάς τα προσεκτικά για μήνες, χωρίς να τα αφήνει ούτε καν για φαγητό. Μέχρι τη στιγμή που τα μωρά θα εκκολαφθούν, εκείνη ξοδεύει και το τελευταίο κομμάτι της ενέργειάς της γι’ αυτά και στη συνέχεια πεθαίνει.


 2. Αφρικανικός ελέφαντας

Οι ελέφαντες έχουν τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης από οποιοδήποτε θηλαστικό – σχεδόν δύο χρόνια! Συνδέστε το με το γεγονός ότι κανένα άλλο χερσαίο ζώο δεν γεννά ένα τόσο μεγάλο μωρό και έχετε μια πολύ ανθεκτική μητέρα.


 3. Γκρίζο καγκουρό

Το γκρίζο καγκουρό είναι σχεδόν μόνιμα έγκυος και δεν αφήνει λεπτό τα μωρά της μέχρι να γίνουν 9 μηνών.


 4. Αυτοκρατορικός πιγκουίνος

Όχι μόνο το θηλυκό γεννά ένα μεγάλο αυγό αλλά στη συνέχεια πρέπει να το αφήσει και να περπατήσει πολλά χιλιόμετρα στο χιόνι για να βρουν ψάρια για φαγητό.


 5. Κόκκινος βάτραχος

Και ενώ η μαμά πιγκουίνος πηγαίνει χιλιόμετρα για να βρει τροφή για τα μωρά της, αυτός ο βάτραχος ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος. Αφήνει τα αυγά της στο έδαφος και πηγαίνει προς αναζήτηση τροφής, ταΐζει στη συνέχεια το καθένα ξεχωριστά και πάλι ανάβαση για το επόμενο…


 6. Όρκα

Τα μωρά τους δεν κοιμούνται καθόλου τον πρώτο μήνα της ζωής τους οπότε και οι μαμάδες είναι… καταδικασμένες να μένουν ξύπνιες. Αντ’ αυτού, κολυμπούν συνεχώς, γεγονός που τους βοηθά να αποφεύγουν τους θηρευτές και να δημιουργήσουν σημαντικά μυϊκά και λιπαρά αποθέματα.


 7. Αφρικανικό σκουλήκι

Αυτή η μαμά δίνει το δέρμα από την πλάτη της – κυριολεκτικά. Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά της, αναπτύσσει ένα επιπλέον, θρεπτικό στρώμα δέρματος που επιτρέπει στα παιδιά της να τραφούν. Το αναγεννάει, μάλιστα, κάθε τρεις μέρες έως ότου τα μωρά γίνουν πιο ανεξάρτητα.


 8. Αλιγάτορας

Μπορεί να είναι πολύ άγρια ζώα, αλλά οι μαμάδες είναι πολύ τρυφερές. Κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τα αυγά τους, στέκονται άγρυπνοι φρουροί μέχρι να εκκολαφθούν. Μόλις αυτό συμβεί, θα τα πάρουν από την ξηρά και θα τα φέρουν με ασφάλεια στο νερό, και στη συνέχεια μένουν μαζί τους για έναν χρόνο.


 9. Πολική αρκούδα

Δεν είναι εύκολο να είσαι ένα από τα λίγα είδη της Αρκτικής και είναι ακόμα πιο δύσκολο να είσαι μια μαμά στην Αρκτική. Για να προετοιμαστεί για την εγκυμοσύνη, η θηλυκή πολική αρκούδα πρέπει να διπλασιάσει το σωματικό της βάρος. Και στη συνέχεια, δεν τρώει αρκετούς μήνες, παραμένοντας με τα μικρά της για δύο μήνες μετά την γέννησή τους. Στη συνέχεια, πρέπει να περιηγηθεί στους πάγους που διαρκώς λιώνουν αναζητώντας φαγητό για να κρατήσει τον εαυτό της και τα μικρά της στη ζωή για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι αυτά να γίνουν ανεξάρτητα.


 10. Ουρακοτάγκος

Τα μωρά παραμένουν εξαρτημένα από τις μητέρες τους για τον μεγαλύτερο χρόνο από όλα τα πρωτεύοντα (εκτός από τον άνθρωπο), περίπου πέντε χρόνια. Όπως και οι δικές μας μητέρες, διδάσκουν στα παιδιά τους τα πάντα, από την οικοδόμηση της φωλιάς μέχρι την εθιμοτυπία της φυλής.


 Πηγή: perierga.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "