Σύλλογος Γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου: Πολύπλευρη Κινητοποίηση και συμπαράσταση για τα αιτήματά μας

Κατηγορία: Περιστέρι Σύλλογοι & Ενώσεις


Την Τετάρτη 31/10/2018 πραγματοποιήθηκε αποχή την πρώτη ώρα των μαθημάτων και κινητοποίηση στην είσοδο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Η κινητοποίηση αυτή, η οποία αποφασίστηκε με την συμπαράσταση του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, είναι η κλιμάκωση προηγούμενων παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.

Τα αιτήματα γνωστά:

Δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κανένας φορέας δεν αναλαμβάνει υπεύθυνα να μας ενημερώσει αν και πότε θα γίνουν προσλήψεις για τα κενά των εκπαιδευτικών που λόγο ανωτέρας βίας λείπουν, ενώ οι υπεύθυνοι είναι ήδη ενήμεροι από τα μέσα του καλοκαιριού.

Με μισές τοποθετήσεις ειδικοτήτων (εικαστικά, γυμναστική, αγγλικά) φτάσαμε ουσιαστικά το σχολείο να υπολειτουργεί, με το ολοήμερο να λειτουργεί κανονικά μόνο μια μέρα την εβδομάδα και την πρωινή ζώνη να μην λειτουργεί καθόλου.

Στο μεσοδιάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που ειδοποιηθήκαμε ότι άμεσα τοποθετείται εκπαιδευτικός και εκπαιδευτικό δεν βλέπαμε!

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση τοποθέτησης εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη με αποτέλεσμα δυο παιδιά να μην έχουν την αναγκαία υποστήριξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ως Σύλλογος Γονέων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση.

Η παραμονή περισσότερων από 80 γονέων μέχρι το τέλος ανέδειξε το μεγάλο ηθικό φορτίο που φέρει ο Σύλλογός μας, να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Όσο για τους τρείς γονείς που αντί να συμμετέχουν, προτίμησαν να στέκονται έξω από το σχολείο προσπαθώντας να χαλάσουν την κινητοποίησή μας, δηλώνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει αν το σχολείο έχει δασκάλους, διερωτόμαστε… τι εξυπηρετούν άραγε;

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Σύλλογο Δασκάλων “Έλλη Αλεξίου”, καθώς και την Ένωση Γονέων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 21ου Σχολείου Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "