ΔΑΣ Δήμου Περιστερίου: Όλοι στις εκλογές για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας (Ε.Υ.Α.) στις 2 Οκτώβρη

Κατηγορία: Περιστέρι Σύλλογοι & Ενώσεις


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στις εκλογές για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας (Ε.Υ.Α.) στις 2 Οκτώβρη στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Με την ψήφο του να συμβάλει στην αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στην Ε.Υ.Α. ώστε να διευκολυνθεί η δράση της, να σπάσουν οι εξαρτήσεις από την δημοτική αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εξαρτήσεις που έχει μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης της Ε.Υ.Α., ώστε να γίνουν βήματα στην προστασία της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, παρά τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στους δήμους, όχι μόνο δεν οργανώνουν την τήρηση στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αλλά μέσα από την πολιτική τους, με την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με ανεκπαίδευτο προσωπικό και με τη μείωση της σταθερής εργασίας, συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. 34 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες τα τελευταία 3 χρόνια καταγράφουμε στον κλάδο μας!

Σήμερα χρειαζόμαστε μια Ε.Υ.Α. που:

να μην έχει καμία εξάρτηση από την Δημοτική Αρχή, να θέλει αλλά και να μπορεί να σηκώσει ανάστημα απέναντι της, να μην την απαλλάσσει από τις ευθύνες της για τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των Εργαζομένων.

να μην σιωπά όταν εντοπίζονται ραδιενεργά απόβλητα στα οχήματα του δήμου. Μέχρι σήμερα κάνεις δεν έχει απαντήσει επίσημα αν έχουν ή όχι σχέση με δυο θανάτους συναδέλφων και πολλές σοβαρές ασθένειες άλλων, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. Στην απαίτηση μας να πάρουν μέτρα για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων ο ισχυρισμός της διοίκησης ήταν πως δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό κόστος.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο μας. Από τη μια περισσεύουν οι προσωπικές επιθέσεις στις δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των εργαζόμενων και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ενώ από την άλλη κάνουν την πάπια στις επιλογές της διοίκησης για τα Β.Α.Ε., για την μη εφαρμογή της ΣΣΕ, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Σήμερα μπορούμε να πούμεπως με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις οργανώθηκαν αγώνες που αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλων των σχέσεων εργασίας, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις δίκες μας ανάγκες. Στο δήμο μας η δράση μας για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας έφερε αποτελέσματα:

  • την παρουσία Γιατρού Εργασίας - Τεχνικού Ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας,
  • την παροχή γάλακτος και ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας,
  • την ενεργοποίηση βιβλίου καταγραφής εργατικών ατυχημάτων,
  • την ανάδειξη των πραγματικών αιτιών των εργατικών ατυχημάτων,
  • τη μάχη για την σωστή ενημέρωση των εργαζομένων,
  • την ανάδειξη των ευθηνών της εργοδοσίας με ανοιχτό μέτωπο απέναντι της, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να αξιοποιήσει την πείρα του από τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα και να ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν τον αγώνα μας στην Ε.Υ.Α., συγκρούστηκαν με την δημοτική αρχή, ώστε οι αγώνες μας να έχουν θετικά αποτελέσματα. Η πρόταση μας για την πενταμελής Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας είναι οι:

1. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΕΦΗ (σχολική καθαρίστρια)

2. ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (μάγειρας παιδ. Σταθμό)

3. ΠΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ (πράσινο)

4. ΣΤΑΥΡΗΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (κοιμητήριο)

5. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (Καθαριότητα)

Περιστέρι, 30/9/2018

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "