Σ.Ε.Ξ.Κ.Α.Π.: Όλοι στκινητοποιήσεις στις 30 του Μάη – Συγκέντρωση 10.30 το πρωί στην Ομόνοια

Κατηγορία: Περιστέρι Σύλλογοι & Ενώσεις


Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της, η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε τη συγκρότηση ¨κοινωνικής¨ συμμαχίας, όπως την αποκαλεί, μεταξύ ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΑΓΣΕ, επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων και εξαγγέλλει σαν πρώτη δράση, την προκήρυξη της 30 του Μάη ως ημέρα ¨πανεθνικής δράσης ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, υπερφορολόγησης¨. Μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά για προστασία της πρώτης κατοικίας, για κοινωνικό κράτος, για περιορισμό της υπερφορολόγησης κτλ, χωρίς να αναφέρεται όμως ούτε μια λέξη για τη κατάργηση έστω και ενός από τους 600 εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων (κατάργηση του αφορολόγητου, ενφια, πλειστηριασμούς από 500 ευρώ και άνω κτλ).

Η συγκρότηση της ανίερης αυτής συμμαχίας επιδιώκει την περαιτέρω συρρίκνωση των μικρών αυτοαπασχολούμενων οδηγώντας τους στον αφανισμό στοιχίζοντας τους πίσω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τα οποία βαφτίζονται ως Εθνικός Στόχος. Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι αυτοί όμιλοι χαίρουν ευγενής μεταχείρισης για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο που κάνει άνισο τον αγώνα για την ύπαρξη τους. Ο ίδιος ο ΣΕΒ χαρακτήρισε το 70% των μελών του ως δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού ως τέτοιες λογαριάζονται μέχρι και 250 εργαζόμενων. Αυτές τις επιχειρήσεις ευνοούν μία σειρά παράγοντες όπως η διασφάλιση των κανόνων ανταγωνισμού, η μείωση της γραφειοκρατίας, το επιχειρηματικό κλίμα και το αδειοδοτικό καθεστώς, η ρευστότητα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο πτωχευτικός κώδικας και οι δυνατότητες για ρυθμίσεις χρεών και εισφορών, το ενεργειακό κόστος, το επίπεδο της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με κίνητρα για έρευνα και καινοτομία.

Αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, τους έχουμε απέναντί μας.

Στα πλαίσια της δικής μας συμμαχίας και όχι στοιχισμένοι πίσω από τα αφηγήματα των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν από κοινού σωματεία αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων την:

30 του Μάη στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια

Διεκδικούμε:

 • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
 • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
 • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ . Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
 • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
 • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
 • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                           ο Γεν.Γραμματέας

Χαραλαμπίδης Γιώργος                               Φλώκος Δημήτρης

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

 • ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 15-17 ΑΘΗΝΑ
 • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • blog:https://sepxkap.wordpress.com/
 • ΤΗΛ.FAX: 2155512733/ 6972601133

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "