ΔΑΣ Περιστερίου: Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΠΟΕ-ΟΤΑ στο θέατρο του Δημαρχείου, Τρίτη 9.1.2018 στις 11:00 π.μ.

Κατηγορία: Περιστέρι Σύλλογοι & Ενώσεις

 

ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 

Συνάδελφοι- σσες σήμερα έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας απέναντι στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν έβαλε φρένο στον αντεργατικό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα. 

Καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει στο κλάδο μας αλλά και γενικότερα στην εργατική τάξη για τη δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» Οι μνημονικοί νόμοι δεν πρόκειται να καταργηθούν. Η επιτροπεία της ΕΕ, που ενισχύεται ακόμη περισσότερο κι αφορά όλα τα κράτη της ευροζωνης, θα είναι διαρκής. Έχουν ήδη δεσμευτεί για αντιλαϊκά μέτρα μετά το 2018, για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. 

Ζητάνε από τους εργαζόμενους υποταγή σε αυτά τα σχέδια, γι' αυτό προσπαθούν να χτυπήσουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται τη φλόγα της διεκδίκησης μία διέξοδο έχουν: Να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που κάθε φορά εμφανίζετε και με διαφορετικό όνομα στο δήμο μας, προσπαθώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους αποσπώντας τη ψήφο τους, και την καταθέτει στις πλειοψηφίες της ομοσπονδίας που έχουν και την κύρια ευθηνή για την υποχώρηση του κινήματος, που έχουν βάλει πλάτη στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που υλοποιούν αντιλαϊκά αντεργατικά σχεδία χέρι χέρι με Ε.Ε. και κεφάλαιο. 

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να γυρίσουμε σε προηγούμενες παλιές επιλογές, σε συνδικαλιστικές παρατάξεις που έχουμε γνωρίσει πολύ καλά. 

Καμιά εμπιστοσύνη στη Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) που στο Περιστέρι προσπαθούν να καλυφτούν πίσω από άλλο όνομα. Η σε άλλες παρατάξεις που την μια ως ΑΣΚ την άλλη ως ΜΕΤΑ άλλοτε ως ανεξάρτητη και σήμερα κάπως αλλιώς που στην ουσία όλες αυτές οι παρατάξεις, από τη μια στηρίζουν κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές που πρωτοστατούν στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δομών, σε τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, αντικαθιστώντας τη μόνιμη δουλειά με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, και από την άλλη περισσεύει ο ψευτοτσαμπουκας τους απέναντι στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

Η ΔΑΣ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, δεν πιστεύουν στην κοροϊδία της «μεταμνημονιακής εποχής», αγανακτούν με τη φθορά συνειδήσεων και την ηττοπάθεια που καλλιεργεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός που δίνει άφεση αμαρτιών στα κόμματα που μας έχουν φτάσει στη εξαθλίωση. 

Άλλωστε, σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με αυτά τα κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, όσο και να προσπαθούν συνδικαλιστικά να το αποκρύψουν πίσω από το ακομμάτιστο ανεξάρτητο προφίλ, προσπαθώντας να χτυπήσουν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Και να κρύψουν αυτούς που υποστηρίζουν και να βγαίνουν καθαροί από το λεκέ αυτών που υποστηρίζουν 

Συναδελφοι μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο πάνω στο κρίσιμο ζήτημα: πρώτα απ' όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, όχι μόνο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται. 

Εμείς απαντάμε με οργάνωση και μαζική συμμετοχή: 

  • Στην απεργιακή κινητοποίηση, μόλις τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει στη βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο
  • Στην πάλη να μην περάσουν το χτύπημα στην απεργία, την απαγόρευση των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης με το νέο συνδικαλιστικό νόμο
  • Στη διεκδίκηση ΣΣΕ και στο δημόσιο για την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών.
  • Στην ενημέρωση και Οργάνωση των εργαζομένων διεκδικώντας λύσεις των καθημερινών προβλημάτων στους χώρους δουλειάς.
  • Με σχεδιασμό και συντονισμό της προσπάθειας για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "