ΔΑΣ Περιστερίου: Αγώνας για προστασία από τα εργατικά ατυχήματα

Κατηγορία: Περιστέρι Σύλλογοι & Ενώσεις


Συνάδελφε-σσα τα τρία τραγικά εργατικά ατυχήματα (εγκλήματα) εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο που συνέβησαν σε μια μόνο ήμερα την προηγούμενη εβδομάδα στον κλάδο, αποδεικνύουν ότι δεν είναι σύμπτωση η κάκια ώρα, η ντε και σώνει ανθρώπινο σφάλμα.

Οφείλονται πρώτα και κυρία, στην συνέχιση της κατάργησης της σταθερής και μόνιμης εργασίας, με τη ραγδαία μείωση του προσωπικού στις υπηρεσίες. Την συνεχή μείωση κονδυλίων για την αντικατάσταση-συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων και οχημάτων, λόγο του κλεισίματος της στρόφιγγας της χρηματοδότησης των δήμων. Την απουσία στην συντριπτική πλειοψηφία στους δήμους μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, λόγο κόστους.

Αλλά και ειδικότερα στο δήμο μας, με την απαρέγκλιτη στάση της δημοτικής αρχής υπηρετώντας τη κυβερνητική πολιτική με: Την απαξίωση δομών και υπηρεσιών προσφέροντας τες σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως την καθαριότητα εσωτερικών χώρων των δημοτικών κτηρίων, μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, την συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων και οχημάτων κ.α.

Με την αδιαφορία της αρχικά να δοθούν έγκαιρα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να παρθούν μετρά υγιεινής και ασφάλειας, και μετέπιπτα την κωλυσιεργία και καθυστέρηση και στους εργαζόμενους που έχουν εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Mε εκβιασμούς και πιέσεις στους εναπομείναντες εργαζόμενους μόνιμους και αορίστου χρόνου:

  • Στην καθαριότητα καταργώντας τους το πενθήμερο, επιβάλλοντας υποχρεωτικό εξαήμερο κυρίως στη νυκτερινή βάρδια.
  • Στο πράσινο με εξουθενωτικά ωράρια 10 και 12 ωρών, ολοήμερη εργασία.
  • Στο κοιμητήριο με διακεκομμένα ωράρια.
  • Στα ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ) εργαζόμενους που έχουν στην ευθύνη τους ταυτόχρονα 2 και 3 ΚΕΦΙ.
  • Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με εργαζόμενους που έχουν στην ευθύνη τους παιδιά έξω και πέρα από τον προβλεπόμενο αριθμό του Ο.Ε.Υ. Αποκλεισμό εργαζομένων από τις κανονικές τους άδειες.
  • Απαίτηση σε εγγραφή απολογία για χρήση αναρρωτικών αδειών!!!

Τα τσιράκια της διοίκησης έχουν την πλειοψηφία στο Δ/Σ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας (Συνδικαλιστική Ανατροπή) σε αυτό το μακελειό της πίεσης, η με την σιωπή τους η με τη συμμετοχή τους βάζουν πλάτη, όπως στο τελευταίο Δ/Σ έκαναν προσπάθεια να μετατοπίσουν τις ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα στους εργαζόμενους.

Για να γλιστρήσουν από την πίεση της ΔΑΣ, να πάρουν θέση στα παραπάνω ζητήματα, περιορίστηκαν σε συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις, ενώ έκαναν υπέρτατη προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα συνεχίσουν να παλεύουν για επίλυση πάνω στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, γιατί πρώτα και κύρια ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση να γυρνά σπίτι του όπως ακριβώς έφυγε το πρωί για την δουλειά του, υγιείς και αρτιμελής στην οικογένεια του.

Σας καλούμε όλες και όλους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ως μονή απάντηση στην επίθεση των δικαιωμάτων μας που γίνονται συντονισμένα από Ε.Ε. κυβέρνηση, δημάρχους, για να μας τσακίσουν.

Νοεμβρης 2017

ΔΑΣ Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "