ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εφημερίδα «Βουκέντρα»: Είναι γεγονός - Επανακυκλοφορεί σε λίγες ημέρες

" Επανέρχεται, φρέσκια, με καυτές, αλλά πάντα και μόνο αληθινές ειδήσεις για τα τοπικά και όχι μόνο δρώμενα & γεγονότα, την τοπική πολιτική σκηνή και την κοινωνική-πολιτιστική ζωή της Πόλης του Περιστερίου και όχι μόνο. Κι όπως πάντα, αδέσμευτη, χωρίς πολιτικές ή άλλες εξαρτήσεις, θα προβάλει μόνο και πάντα τις αληθινές ειδήσεις, χωρίς καμία σκοπιμότητα. "

Οκτ
22
Περισσότερα »
Σε μη αναστρέψιμο κύκλο επιθανάτιου ρόγχου η αντιπολίτευση στο Περιστέρι…;

" Ίσως πρόκειται για την ποιο «αδύναμη» και άνευρη αντιπολίτευση που υπήρξε ποτέ στον Δήμο Περιστερίου, ιδιαίτερα αν την συγκρίνει κανείς με την δυναμική, ουσιαστική και εν πολλοίς απρόβλεπτη «αντιπολίτευση» του νυν Δημάρχου, όταν ο ίδιος είχε αυτό τον θεσμικό ρόλο κατά την δημοτική περίοδο 1998-2002, πριν εκλεγεί Δήμαρχος.  "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Μελλοντολογώντας Αποκαλυπτικά: Οι νέες Αναπλάσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της Πόλης, η Περιφέρεια και ο «Έλεγχος»…

" Μπορούμε να «χρεώσουμε» με σιγουριά στον νυν Δήμαρχο Περιστερίου, ότι δεν εγκαταλείπει το διαχρονικό Όραμά του για την Πόλη και την τελική μορφή που θέλει να της δώσει πριν αποχωρήσει για τον ένα ή άλλο λόγο από τα κοινά της… Ποιές είναι οι νέες και εμβληματικές Αναπλάσεις, τι τρέχει με την Περιφέρεια και που στοχεύει ο Έλεγχος από την… "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Ένας «ανθρωπιστής» δήμαρχος σε μία «φτωχοποιημένη» Πόλη…;

" Πολιτικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερος «ψόγος» για ένα αυτοδιοικητικό παράγοντα, να αναγνωρίζει, μετά από 15 χρόνια συνεχούς θητείας όπως είναι ο ίδιος, ότι η Πόλη του είναι πλέον φτωχοποιημένη και να το προβάλει αυτό επικοινωνιακά σε πρωτόγονους ρυθμούς. Αυτή εικόνα, όμως, δεν είναι η ΕΙΚΟΝΑ της Πόλης και των Κατοίκων της… είναι η εικόνα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει και διακινεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Γιάννης Κυριακόπουλος: Αναγκαιότητα και Καθήκον η Ενασχόληση με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρέμβαση στα Τοπικά του Δήμου Περιστερίου)

" Το πολιτικό κλίμα σε συνδυασμό με την σωρεία των καθημερινών προβλημάτων και την υφιστάμενη πίεση που δέχονται άτομα, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ολόκληρες ομάδες ανθρώπων έχουν δημιουργήσει συνθήκες όχι μόνο οικονομικής ασφυξίας αλλά και έντονης κοινωνικής οργής με διακριτή πλέον την διάθεση τιμωρίας κάθε υπευθύνου. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Το «πολιτικό Road Sow» Δημάρχου με «έπαθλο» την Περιφέρεια Αττικής

" Πετυχημένος διαχρονικός Δήμαρχος της Αττικής, για τους πιστούς φίλους του, αμφιλεγόμενο δημόσιο πρόσωπο για τους αντιπάλους του, αλλά σφόδρα επικοινωνιακός, φαίνεται ότι το πήρε τελικά απόφαση και αλλάζει κατεύθυνση και στόχους. Σαν πρώτο βήμα, οι συναντήσεις του με τους επιλεγμένους τοπικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτοδιοικητικών παρατάξεων, αφορά μόνο φίλιες δυνάμεις, που σχετίζονται με το πολιτικό κόμμα που θεωρείται και η πολιτική μήτρα προέλευσής του. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Η «συνάντηση» και… ο χρησμός του Δημάρχου…

" Tα τοπικά πολιτικά δρώμενα στο Περιστέρι είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει, αν και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν δύο χρόνια, χρόνος πολύ μικρός για νέους παίχτες και πολύ μεγάλος για «τους παλιούς». Οι συναντήσεις ξεκίνησαν, νέοι «παίχτες» εμφανίζονται, ενώ «μπέρδεμα» προκαλεί σε εχθρούς και φίλους και ο χρησμός του κ. Δημάρχου… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Τα «paidia» παίζουν στο Περιστέρι - Πολιτικός αναβρασμός στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα

" Φαίνεται ότι πλέον η Πόλη του Περιστερίου, παρά τα αντίθετα προσωρινά φαινόμενα, βρίσκεται νομοτελειακά μπροστά στην αλλαγή των πάντων σε ότι αφορά τα τοπικά πολιτικά δρώμενα… Από τον Οκτώβριο και μετά τίποτα δεν θα είναι τίποτα το ίδιο στην τοπική πολιτική σκηνή… Δείτε την αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και αυτά που έρχονται με ταχύτητα… "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Λευτεριά στην Ηριάννα

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου συγχαίρει τους 8 ποδοσφαιριστές για την πρωτοβουλία τους. Ιδιαίτερα δε τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου Γιώργο Ζησόπουλο και Νίκο Παπαδόπουλο και καλεί τον λαό και την νεολαία του Περιστεριού στον αγώνα για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στους τρομονόμους και στην κρατική καταστολή. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
«ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»: Εγεννήθει Νέα Δημοτική Παράταξη στο Περιστέρι

" «Είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοτική αρχή, ικανή, με πρόγραμμα και αξίες, που θα βελτιώσει ό,τι έκανε καλό η προηγούμενη διοίκηση, ως ήταν υποχρεωμένη να κάνει, και θα χτίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει ή ήταν λάθος. Ισότιμα και ισόνομα, χωρίς ευνοημένους!» Αυτή είναι η καρδία της νέας φιλόδοξης τοπικής πολιτικής προσπάθειας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», που ανακοίνωσε ο κ. Στέφανος Παπαδόπουλος "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Στο Περιστέρι και… στα Τέσσερα; Ο «υποψήφιος Αρχηγός», ο «Μεγαλο-χορηγός», ο «νέος και Ωραίος» και ο «Επικοινωνιστής»…

" Κάτι ταπεινά, περί δικαστικών αποφάσεων κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων δημοτών υπέρ του δήμου, κάτι περί προστίμων για μη σωστή ολοκλήρωση δημοτικών έργων και κάτι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδων που έρχονται από το βάθος του χρόνου, ακούγονταν αποσπασματικά από την χαμηλόφωνη συζήτηση. "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Οι εργαζόμενοι θα ανασυνταχθούν και θα αντιπαλέψουν..

" Πάνω στις πλάτες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα παιζόταν ένα ιδιότυπο πολιτικο-συνδικαλιστικό πόκερ: η κυβέρνηση καλλιεργούσε φρούδες ελπίδες και αυταπάτες που υιοθετήθηκαν και από στελέχη αιρετά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ.. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Ηρώ Ζερβάκη: Το τελευταίο ταξίδι των «Κέντρων Φιλίας», έστω και μέσα από τις φυτείες της Αλβανίας

" Οφείλει, επιτέλους, η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και ιδίως ο Εντεταλμένος σύμβουλος των ΚΕΦΙ να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα: Γιατί πήρε ο κ.Ζορπίδης πρωτοβουλίες για αλλαγή ξενοδοχείου; Γιατί δεν υπήρχε ασφάλιση των εκδρομέων; Γιατί δεν υπήρχε 2ος οδηγός στα λεωφορεία; Πως χάθηκε ηλικιωμένος εκδρομέας και βρέθηκε 5 ώρες αργότερα; Γιατί ακολουθήθηκε επικίνδυνη διαδρομή με «χασισέμπορους» "

Ιουν
15
Περισσότερα »
Το νέο Κολυμβητήριο, ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, η «καρφωτή» καταχώρηση στο Facebook και οι ιδιωτικές απαντήσεις…

" Τα δημοσιεύματα του Vukentra.gr, για τις παραλήψεις του εργολάβου και η επιμονή της αντιπολίτευσης του Δήμου να μην παραληφθεί το νέο Κολυμβητήριο χωρίς να έχουν γίνει όλα όσα πρόβλεπε η σύμβαση κατασκευής του, έδωσαν τελικά έτοιμο ένα πολύ όμορφο έργο. Προκαλούν, όμως, οι αναρτήσεις του κ. Δημάρχου. Δείτε τι και πως σχολιάζουν οι δημότες… "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Το Περιστέρι είναι παντού: Οι επιτυχείς επενδύσεις δύο «ταπεινών» Περιστεριωτών στο Καρπενήσι

" Η περιοχή είχε να τους προσφέρει τα πάντα. Απέραντο πράσινο και μάλιστα δάση από έλατο, μέλη και βασιλικό πολτό, ορεινές πέστροφες και κυρίως επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό στον οποίο μπορούσαν να αξιοποιήσουν την εργατικότητα και τις οικονομίες τους. Όπως και έπραξαν, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σήμερα πετυχημένοι και ανερχόμενοι επιχειρηματίες.. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Στάθης Κοκκορόγιαννης: Mea culpa!!! Αλλά … Tabula rasa!!!

" Όσο με αφορά, δεν μπορώ πλέον να συμπράττω στο βαθμό που μου αντιστοιχεί και να υποστηρίζω μια τέτοιου είδους πολιτική. Έτσι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Που αποτέλεσε την τελευταία ελπίδα… Επίσης θέλω να ζητήσω συγνώμη, αν και όποιους επηρέασα πολιτικά αυτό το διάστημα νομίζοντας ότι υποδεικνύω και προτείνω δρόμο πραγματικής ελπίδας και προοπτικής!!! Meaculpa!!! Αλλά … Tabularasa!!! "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Επική “Κυβίστηση” (αλλιώς Κολωτούμπα) Παχατουρίδη με αναγγελία Ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου

" Επική υπήρξε η «τούμπα» ή αλλιώς κυβίστηση του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, στο θέμα της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Περιστέρι. Να θυμίσουμε ότι η βασική διαφωνία του, στην πρόταση εκπαιδευτικών παραγόντων για την ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου, ήταν η μη εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Παιδείας       "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Συμβαίνουν στα Δυτικά: η «βαρβατήλα», ο «τσαμπουκάς», το «νοικοκύρεμα» η «χρησικτησία» και η «προαγωγή»

" Συμβαίνουν στα Δυτικά, σε μεγάλο δήμο, όπου περισσεύει η «βαρβατήλα», ο «τσαμπουκάς», το «νοικοκύρεμα» προσωπικών υποθέσεων, η «χρησικτησία» και η «προαγωγή». Ο παλιός εμφάνισε «βαρβατήλα» μόλις είδε μπροστά του τα νεαρά ΙΔΑΧ, ο «τσαμπουκάς» συνεχίζει να προκαλεί, η «χρησικτησία» ελέγχεται επισταμένως, ο παλιός αιρετός τακτοποιεί τα περιουσιακά του και το «άλτερ έγκο» πήρε προαγωγή… "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Στέφανος Παπαδόπουλος: «Αναρωτιέμαι: γιατί να συζητάω μαζί τους ;… » (Μπρεχτ)

" Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/4/2017, ομόφωνα η αντιπολίτευση ζήτησε να μπει προ ημερησίας συζήτησης το θέμα της Ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην πόλη μας, που συνάντησε την άρνηση κ. Παχατουρίδη και των δημοτικών συμβούλων του. Αντιλαμβάνομαι, ότι η ίδρυση του Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, δεν αποτελεί κατά τα πρότυπα του κ. δημάρχου πιασάρικο ζήτημα για προβολή και πρωτοσέλιδα… "

Απρ
27
Περισσότερα »
Πασχαλινές Ευχές από τη Ν.Ε. Β3 ΠΑΣΟΚ και τον Γραμματέα της Θανάση Κονίδα

" «Είθε το ΠΑΣΧΑ να είναι ΠΕΡΑΣΜΑ… Εθνικής Συνεννόησης, ΑΝΑΣΤΑΣΗ… Ελπίδας, Δημιουργίας, Αισιοδοξίας και Εθνικής Ευθύνης». Λάβαμε την ευχετήρια κάρτα της Β3 Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ (Δυτική Αθήνα) για τις Εορτές του ΠΑΣΧΑ, με την ευγενική φροντίδα του Γραμματέα της κ. και Θανάση Κονίδα, που και ο ίδιος απευθύνει τις ευχές του στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας…  "

Απρ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "