ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα «απολωλότα» πρόβατα, οι «σιτευτοί μόσχοι», η «λάσπη»… και τα 30 αργύρια…

" Τα padia λοιπόν από την «Πάτρα», -πάντα υπάρχει μία Πάτρα-, αποφάσισαν αποκλεισμούς γιατί δεν τους αρέσει η εικόνα (μας). Δικαίωμά τους, αλλοίμονο αν ήταν διαφορετικά, αλλά ας αφήσουν τις δικαιολογίες και κυρίως την «λάσπη» που πετάνε… ας προσέξουν τα ζουμιά και ας θυμηθούν όλοι το «όποιος ανακατεύεται με τα σκ@τ@ τον τρώνε οι κότες»… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Το Στοίχημα της Χρονιάς: Κόκκινη με εσαεί αποβολή ή Κίτρινη Κάρτα με τρίμηνη παραμονή στον «πάγκο» για τον «Εκλεκτό»;

" Ο «Εκλεκτός Παίκτης», αρχηγός, εμψυχωτής και απόλυτος άρχων της ομάδας, βρίσκεται στο γήπεδο αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου προσωρινά, προκειμένου να αποκτήσει την κατάλληλη φυσική και αγωνιστική φόρμα. Τα «στοιχήματα», όμως, από σημαντικούς αυτοδιοικητικούς παίκτες, για το αν τελικά πάρει Κόκκινη ή Κίτρινη Κάρτα, είναι πολύ σημαντικά, αν και παίζονται στο παράνομο στοιχηματικό κύκλωμα… "

Ιουλ
05
Περισσότερα »
Ο αντιδήμαρχος των ονείρων μας – Ναι υπάρχουν και τέτοιοι!!!

" Ποιος αντιδήμαρχος είπατε; Έ μην ρωτάτε, αφού είναι πολύ γνωστός στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Εξάλλου, γι’ αυτόν πιθανόν να ισχύει το χριστεπώνυμο «Άφες αυτοίς, ούκ είδασι τι ποιούσι…». Αν δεν μπορεί ο ίδιος να το αντιληφθεί, ας ρωτήσει… και επίσης ας εντρυφήσει τι σημαίνει η λέξη «αναλώσιμος», γιατί «Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται…» "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
«Πρόοδος ή Συντήρηση»: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου τη Δευτέρα 2/7 στις 20:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

" Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Πρόοδος ή Συντήρηση», διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου τη Δευτέρα 2/7 στις 20:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σωκράτης Φάμελλος. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Φωνάζαμε πως η Βεάκη γίνεται Τρούμπα και ο κ. Παχατουρίδης έβριζε …

" Ήδη από το 2014 μαζί με τους αγωνιζόμενους κατοίκους της γειτονιάς φωνάζαμε πως η μαφία της νύχτας εγκαθίσταται στην οδό Βεάκη με τις πλάτες της δημοτικής αρχής και με όλα τα «παρελκόμενα»: μπράβους, προστασίες, εκβιασμούς, τρομοκρατία ενάντια στους κατοίκους και στους έντιμους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά η διοίκηση Παχατουρίδη «σφύριζε αδιάφορα»… "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» προωθεί την μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική

" Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Το νομοσχέδιο με την ονομασία «Κλεισθένης Ι», που παρουσίασε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν αποτελεί μια «σημαντική μεταρρυθμιστική τομή» που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και περιφερειών σε κατεύθυνση εμβάθυνσης της δημοκρατίας και ενίσχυσης της συμμετοχής, όπως θέλει να το παρουσιάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση με το ν/σ επιχειρεί να προετοιμάσει το θεσμικό έδαφος υποδοχής του νέου μοντέλου αρμοδιοτήτων στο τοπικό κράτος. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Περιστεριώτης σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο της μίζας των 1.8 εκατ. ευρώ – Τι δηλώνει ο ίδιος

" «Δεξί χέρι» του Τσακαλώτου και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλεται από κτηματομεσίτη πως συμμετείχε σε κύκλωμα που απαίτησε μίζα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (αυτός και δύο ακόμη πρόσωπα «παράγοντες» του ΣΥΡΙΖΑ) για να μεσολαβήσουν έτσι ώστε (ο κτηματομεσίτης) να εισπράξει την νόμιμη αμοιβή του για την συμμετοχή στη αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον αφορά η καταγγελία… "

Απρ
27
Περισσότερα »
Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου

" Πιθανόν να είναι νόμιμο, - απαντήσεις θα δοθούν από το δεοντολογικό των δικηγόρων-, αλλά το ηθικό του πράγματος τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το θέμα αφορά επαγγελματικές πρακτικές πολύ γνωστού νομικού, που λειτουργεί κατά την αρχή του λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη, «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου πάλι». "

Απρ
07
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός - «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι»

" «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι. Σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα. Τα κόμματα είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας αλλά αν είναι να μπούνε στη διαδικασία της βολιδοσκόπησης υποψηφίων, ας στραφούν σε κομματικά τους μέλη. Εγώ είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός». "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Περί «προσωπικών δεδομένων» και άλλων… Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

" Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με το οποίο μαςζητείται σε επιτακτικό τόνο, να «κατεβάσουμε» άμεσα και έως αύριο (24.3.2018) το μεσημέρι, άρθρο μας, διότι κατά τον αποστολέα παραβιάζουμε «προσωπικά δεδομένα» του ίδιου και της οικογένειάς του, δηλώνοντας δε ότι αν δεν το πράξουμε θα «προβεί» «στις οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες»!!! "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Εκδήλωση/Συζήτηση με θέμα «Φάρμακο και Περίθαλψη στον σύγχρονο Καπιταλισμό» (Δευτέρα 26.3.2018)

" Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "σκάνδαλο Novartis: φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό" την Δευτέρα 26/3 στις 7.30 μμ διοργανώνει στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι της (Ακροπόλεως και Ιάσονος), η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και καλεί τους δημότες της πόλης να παραβρεθούν. Είσοδος ελεύθερη… "

Μαρ
25
Περισσότερα »
(Α)πολιτικοποιημένοι νέοι

" Απολιτικοποίηση είναι η αδιαφορία και η απάθεια των μελών της κοινωνίας σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα και δρώμενα. Δηλαδή η αποχή από τα κοινά, φαινόμενο που στην εποχή μας αποτελεί μάστιγα. Η πολιτικοποίηση λοιπόν που είναι και το ζητούμενο, είναι για τους πολίτες το ίδιο σημαντική με την κοινωνικοποίηση. Πρωτογενής φορέας κοινωνικοποίησης είναι η οικογένεια και πιο συγκεκριμένα οι γονείς. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Αστυνομοκρατία και Πολιτική Βία

" Είναι πέρα από κάθε δεοντολογία και ξεπερνά την ανοχή μας εικόνες και video από την σημερινή (χθεσινή) αναίτια επίθεση σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: προκλητική συμπεριφορά, προπηλακισμοί, συλλήψεις και τραυματισμοί ακόμη και δημοσιογράφων - φωτογράφων. 3 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.. εικόνες απ το πολιτικό παρελθόν στην πιο άγρια μορφή τους.. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Έβρος: Ας αναλάβουμε επιτέλους ως στρατιωτικοί τις ευθύνες μας…

" Ας μας έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν «αντιπαραγωγικούς» και «αυτιστικούς». Εμείς τι κάναμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι αν και όποτε χρειαστεί; Προφανώς κρίνοντας από το αποτέλεσμα ελάχιστα ή καθόλου. Μάλλον επικράτησε εφησυχασμός και προσέγγιση του τύπου «…καπνίσαμε ένα τσιγαράκι με τους Τούρκους…» ή αυτά είναι «συνήθη μεθοριακά επεισόδια που επιλύονται σε επίπεδο αντιστοίχων Διοικητών». Τι γίνεται όμως αν κάτι πάει στραβά, όπως πήγε τώρα; "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ακαδημία Πλάτωνος: Ζητούμενο μια ανάπλαση που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

" Η επιχειρούμενη ιδιωτική επένδυση, από την εταιρία «Artume S.A.», για την κατασκευή ενός ογκώδους εμπορικού κέντρου, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στα όρια του δήμου Αθηναίων με την δυτική Αθήνα, αποτελεί μια παρέμβαση με πολύ μεγάλη εμβέλεια, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια περιοχή πολύ ευρύτερη από τα όρια που επιχειρείται. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Όχι στους ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς – όχι στην Εφαρμογή του Ιδιώνυμου

" Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών ανέργων, φτωχών και εργαζομένων, την ίδια ώρα που αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους, είναι και αγώνας για την προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση των εργαζομένων. Είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος.  "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Γιώργος Βαθιώτης: Καλώ τον Π. Παναγιωτόπουλο να ανακαλέσει - Εξώδικος Διαμαρτυρία

" Για την αποκατάσταση της αλήθειας που είναι πάντα δυνατή αναγκάστηκα να αποστείλω την εξώδικη διαμαρτυρία προς τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη για το δημοσίευμά του σε μέσα ενημέρωσης και τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Η ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη «Με την Κοινωνία μπροστά» του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη έγινε για λόγους ηθικής δεοντολογίας και έκφρασης πολιτικού πολιτισμού.  "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Κυβέρνηση – ΟΤΑ ... Ματωμένα Πλεονάσματα

" Η αγιοποίηση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αποτελεί μόνιμη επωδό των συστημικών και υποταγμένων νεομνημονιακών δημοτικών αρχών που σπεύδουν να φανούν βασιλικότεροι του οικονομικού επιτελείου των κυβερνήσεων, της τωρινής μη εξαιρουμένης. Η Δημοτική αρχή με τα μυωπικά της γυαλιά προσπαθεί να εμφανιστεί υπέρμαχος του “ωραίου και του φωτός” θεωρώντας συλλήβδην την αντιπολίτευση «εραστές του σκότους». "

Νοε
29
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: «Δεν αφήνω μύγα στο σπαθί μου…» - Στ. Παπαδόπουλος: «Έχω υποχρέωση σαν αντιπολίτευση να ασκώ έλεγχο…» (Βίντεο)

" Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημάρχου, υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, την Πέμπτη 16.11.2017. Ο κ. Παχατουρίδης, δήλωσε ότι «δεν αφήνω μύγα στο σπαθί μου…»  με τον τελευταίο να ανταπαντά «Έχω υποχρέωση σαν αντιπολίτευση να ασκώ έλεγχο…» "

Νοε
22
Περισσότερα »
«Αποποίηση ΕΥΘΥΝΩΝ του Δημάρχου για τον Φωτογραφικό Διαγωνισμό στο Περιστέρι»

" Το γεγονός που αφορά στην προκήρυξη πρέπει να γίνει αφορμή για να σταματήσει από τη Διοίκηση του Δήμου, η αλαζονεία και η περιφρόνηση στους θεσμούς. Δεν είναι δυνατόν να «χρεώνονται» οι οφθαλμοφανείς παραβατικές συμπεριφορές σε υπαλλήλους που «οικειοθελώς» δέχονται την ευθύνη και να κουκουλώνονται οι ευθύνες της Διοίκησης για την υπόθεση. "

Νοε
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "