• Περιστέρι: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Θέατρο Πολιτών (28 Απριλίου έως 9 Μαΐου)
 • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων στο Δήμο Περιστερίου
 • Δήμος Περιστερίου: Μόνο 15.000 ευρώ για τον χειρισμό του συστήματος ηχοληψίας του Δημοτικού Συμβουλίου
 • Μεγάλη έκθεση ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ στο Άλσος Περιστερίου
 • Αχ! κύριε Τζόκα μας, ούτε εσύ!!! Εξάγγειλαν το 2017 έργο στο Περιστέρι που θα γίνει το 2020
 • Διάλεξη με θέμα: «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση»
 • Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
 • Ποια Χώρα…Ποια Πόλη… Σε «Καραγιόζ μπερντέ» μεταλλάσσονται σταδιακά οι γειτονιές του Περιστερίου
 • Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου
 • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου

" Πιθανόν να είναι νόμιμο, - απαντήσεις θα δοθούν από το δεοντολογικό των δικηγόρων-, αλλά το ηθικό του πράγματος τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το θέμα αφορά επαγγελματικές πρακτικές πολύ γνωστού νομικού, που λειτουργεί κατά την αρχή του λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη, «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου πάλι». "

Απρ
07
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός - «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι»

" «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι. Σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα. Τα κόμματα είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας αλλά αν είναι να μπούνε στη διαδικασία της βολιδοσκόπησης υποψηφίων, ας στραφούν σε κομματικά τους μέλη. Εγώ είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός». "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Περί «προσωπικών δεδομένων» και άλλων… Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

" Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με το οποίο μαςζητείται σε επιτακτικό τόνο, να «κατεβάσουμε» άμεσα και έως αύριο (24.3.2018) το μεσημέρι, άρθρο μας, διότι κατά τον αποστολέα παραβιάζουμε «προσωπικά δεδομένα» του ίδιου και της οικογένειάς του, δηλώνοντας δε ότι αν δεν το πράξουμε θα «προβεί» «στις οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες»!!! "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Εκδήλωση/Συζήτηση με θέμα «Φάρμακο και Περίθαλψη στον σύγχρονο Καπιταλισμό» (Δευτέρα 26.3.2018)

" Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "σκάνδαλο Novartis: φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό" την Δευτέρα 26/3 στις 7.30 μμ διοργανώνει στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι της (Ακροπόλεως και Ιάσονος), η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και καλεί τους δημότες της πόλης να παραβρεθούν. Είσοδος ελεύθερη… "

Μαρ
25
Περισσότερα »
(Α)πολιτικοποιημένοι νέοι

" Απολιτικοποίηση είναι η αδιαφορία και η απάθεια των μελών της κοινωνίας σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα και δρώμενα. Δηλαδή η αποχή από τα κοινά, φαινόμενο που στην εποχή μας αποτελεί μάστιγα. Η πολιτικοποίηση λοιπόν που είναι και το ζητούμενο, είναι για τους πολίτες το ίδιο σημαντική με την κοινωνικοποίηση. Πρωτογενής φορέας κοινωνικοποίησης είναι η οικογένεια και πιο συγκεκριμένα οι γονείς. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Αστυνομοκρατία και Πολιτική Βία

" Είναι πέρα από κάθε δεοντολογία και ξεπερνά την ανοχή μας εικόνες και video από την σημερινή (χθεσινή) αναίτια επίθεση σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: προκλητική συμπεριφορά, προπηλακισμοί, συλλήψεις και τραυματισμοί ακόμη και δημοσιογράφων - φωτογράφων. 3 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.. εικόνες απ το πολιτικό παρελθόν στην πιο άγρια μορφή τους.. "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Έβρος: Ας αναλάβουμε επιτέλους ως στρατιωτικοί τις ευθύνες μας…

" Ας μας έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν «αντιπαραγωγικούς» και «αυτιστικούς». Εμείς τι κάναμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι αν και όποτε χρειαστεί; Προφανώς κρίνοντας από το αποτέλεσμα ελάχιστα ή καθόλου. Μάλλον επικράτησε εφησυχασμός και προσέγγιση του τύπου «…καπνίσαμε ένα τσιγαράκι με τους Τούρκους…» ή αυτά είναι «συνήθη μεθοριακά επεισόδια που επιλύονται σε επίπεδο αντιστοίχων Διοικητών». Τι γίνεται όμως αν κάτι πάει στραβά, όπως πήγε τώρα; "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ακαδημία Πλάτωνος: Ζητούμενο μια ανάπλαση που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

" Η επιχειρούμενη ιδιωτική επένδυση, από την εταιρία «Artume S.A.», για την κατασκευή ενός ογκώδους εμπορικού κέντρου, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στα όρια του δήμου Αθηναίων με την δυτική Αθήνα, αποτελεί μια παρέμβαση με πολύ μεγάλη εμβέλεια, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια περιοχή πολύ ευρύτερη από τα όρια που επιχειρείται. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Όχι στους ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς – όχι στην Εφαρμογή του Ιδιώνυμου

" Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών ανέργων, φτωχών και εργαζομένων, την ίδια ώρα που αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους, είναι και αγώνας για την προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση των εργαζομένων. Είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος.  "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Γιώργος Βαθιώτης: Καλώ τον Π. Παναγιωτόπουλο να ανακαλέσει - Εξώδικος Διαμαρτυρία

" Για την αποκατάσταση της αλήθειας που είναι πάντα δυνατή αναγκάστηκα να αποστείλω την εξώδικη διαμαρτυρία προς τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη για το δημοσίευμά του σε μέσα ενημέρωσης και τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Η ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη «Με την Κοινωνία μπροστά» του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη έγινε για λόγους ηθικής δεοντολογίας και έκφρασης πολιτικού πολιτισμού.  "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Κυβέρνηση – ΟΤΑ ... Ματωμένα Πλεονάσματα

" Η αγιοποίηση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αποτελεί μόνιμη επωδό των συστημικών και υποταγμένων νεομνημονιακών δημοτικών αρχών που σπεύδουν να φανούν βασιλικότεροι του οικονομικού επιτελείου των κυβερνήσεων, της τωρινής μη εξαιρουμένης. Η Δημοτική αρχή με τα μυωπικά της γυαλιά προσπαθεί να εμφανιστεί υπέρμαχος του “ωραίου και του φωτός” θεωρώντας συλλήβδην την αντιπολίτευση «εραστές του σκότους». "

Νοε
29
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: «Δεν αφήνω μύγα στο σπαθί μου…» - Στ. Παπαδόπουλος: «Έχω υποχρέωση σαν αντιπολίτευση να ασκώ έλεγχο…» (Βίντεο)

" Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημάρχου, υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, την Πέμπτη 16.11.2017. Ο κ. Παχατουρίδης, δήλωσε ότι «δεν αφήνω μύγα στο σπαθί μου…»  με τον τελευταίο να ανταπαντά «Έχω υποχρέωση σαν αντιπολίτευση να ασκώ έλεγχο…» "

Νοε
22
Περισσότερα »
«Αποποίηση ΕΥΘΥΝΩΝ του Δημάρχου για τον Φωτογραφικό Διαγωνισμό στο Περιστέρι»

" Το γεγονός που αφορά στην προκήρυξη πρέπει να γίνει αφορμή για να σταματήσει από τη Διοίκηση του Δήμου, η αλαζονεία και η περιφρόνηση στους θεσμούς. Δεν είναι δυνατόν να «χρεώνονται» οι οφθαλμοφανείς παραβατικές συμπεριφορές σε υπαλλήλους που «οικειοθελώς» δέχονται την ευθύνη και να κουκουλώνονται οι ευθύνες της Διοίκησης για την υπόθεση. "

Νοε
22
Περισσότερα »
Απόλυτη Σιωπή από τον κ. Παχατουρίδη για το Σκάνδαλο (βίντεο)

" Ο κ. Δήμαρχος επέλεξε να πάρει τον λόγο ΠΡΙΝ από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και έτσι να ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ την συζήτηση για το θέμα. Στην τοποθέτησή του είπε μόνο 5 (πέντε) λέξεις για το ίδιο αυτό κάθε αυτό το θέμα («θα τα βρει ο εισαγγελέας») και αναλώθηκε σε επίθεση κατά δημοτικών συμβούλων (Παπαδόπουλου και Ζερβάκη) επί παντελώς άσχετων ζητημάτων. "

Νοε
22
Περισσότερα »
Στέφανος Παπαδόπουλος: Δε ζήτησα συγγνώμη στον κύριο Παχατουρίδη - Nα αποκατασταθεί η αλήθεια

" Σε δημοσίευση του peristerinews.gr, (17/11/2017) γράφτηκε, στον τίτλο παραπλανητικά, ότι ζήτησα συγγνώμη από το δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, γεγονός που είναι απολύτως ψευδές, όπως ξεκάθαρα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, αν ανατρέξει, τόσο στα πρακτικά της συνεδρίασης, στις βιντεοσκοπημένες ομιλίες που υπάρχουν, όσο και στους συναδέλφους μου.  "

Νοε
19
Περισσότερα »
«Με την Κοινωνία Μπροστά»: Και λασπολόγος και ψεύτης ο κ. Παπαδόπουλος

" Το Περιστέρι είναι μια πόλη που η κοινωνία της έχει καθαρό βλέμμα, εντιμότητα, ευθύνη και σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζεται από μια χούφτα κομματικούς, εμπαθείς και μικρόψυχους αλαζόνες, που νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν κριτές των πάντων, χωρίς να κρίνουν πρώτα τους εαυτούς τους.  "

Νοε
19
Περισσότερα »
Π.Παναγιωτόπουλος: Δεν τον έκανε Αντιδήμαρχο τον Βαθιώτη και παραιτήθηκε…

" Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γ. Βαθιώτης εκλιπαρούσε το Δήμαρχο να τον κάνει Αντιδήμαρχο, παρότι από αρχής ήταν «ξένο σώμα» στο συνδυασμό μας. Είναι αυτός που έπιανε τον έναν και τον άλλον, να μεσολαβήσουμε στο Δήμαρχο να τον κάνει Αντιδήμαρχο και αφού κατάλαβε ότι δεν γίνεται… παραιτείται. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Τάσος Θεοδωράκος: Η λάσπη της αντιπολίτευσης δεν αγγίζει το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

" Πανηγυρική είναι η δικαίωση του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς οι δύο εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι του Δήμου μας παραδέχτηκαν το λάθος σχετικά με την «περιβόητη» προκήρυξη. Συνεπώς, «άνθρακας ο θησαυρός» για τις διαλυμένες δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, που δεν έχουν καμία επαφή με τους συμπολίτες μας. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Να ασκηθούν τα νόμιμα σε όσους αναλογούν ευθύνες… -Εμείς σας ζητάμε χίλια συγνώμη που σας εκθέσαμε τόσο πολύ- (Βίντεο)

" Παχατουρίδης: «Έχω ενυπόγραφες αναφορές τους ότι εμείς σας ζητάμε χίλια συγνώμη που σας εκθέσαμε τόσο πολύ. Εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη, κανένας δεν μας έχει πει τίποτα, θα το πούμε στον εισαγγελέα και πιστεύουμε ότι θα πούμε έτσι τα πράγματα… και θα αποδείξουμε ότι…». -Απόσπασμα της συνομιλίας Παχατουρίδη-Στραβελάκη στον Realfm- "

Νοε
16
Περισσότερα »
Πίσω από κάθε τραγωδία υπάρχει κι ένας «Κώστας»

" Είναι ο "Κώστας" που έβαλε τον κ. Παχατουρίδη και την κ. Δούρου να δώσουν 750 χιλιαρικόπουλα για να κάνουν την πρώην 1η παιδική χαρά Περιστερίου αναψυκτήριο ημέτερου επιχειρηματία & να μην δίνουν ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ για αντιπλημμυρικά σε ένα Περιστέρι που επίσης πνίγεται κάθε 2-3 χρόνια. Όπως πρόσφατα που πνίγηκε η Πελασγίας και η Φιλιππιάδος, και τότε ο κ. Παχατουρίδης έλεγε πως έφταιγαν η Δούρου και "τα ξενόφερτα νερά… "

Νοε
16
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "