• Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
  • Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου
  • Αναμένοντας τα επίσημα…. και τον Ανδρέα Παχατουρίδη…
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ
  • Περιστέρι: Ημερίδα με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο»
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Εργοθεραπεία» στο Περιστέρι
  • ΚτΥπ ΑΕ: Θα συμβάλει στην άμεση τακτοποίηση των εκρεμοτήτων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Περιστερίου
  • Δανάη Δημητρίου: Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, πρώτη στο  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ
  • Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην στήριξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Περιστερίου

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναμένοντας τα επίσημα…. και τον Ανδρέα Παχατουρίδη…

" Για πολλούς και διαφόρους λόγους, ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο καταλύτης των εξελίξεων στο Περιστέρι και η απόφασή του για νέα κάθοδο ή όχι στον Δήμο, επηρεάζει όλο το τοπικό πολιτικό σκηνικό. Ποιες και πόσες δημοτικές ομάδες συγκροτούνται, ποια είναι τα νέα και παλιά πρόσωπα που έρχονται ως μπροστάριδες, τι κάνουν τα πολιτικά κόμματα και ακόμη ποιοι θα αποτελέσουν τον καταλύτη στις νέες εκλογές του Μαΐου. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Διαπλοκή είναι το Καθεστώς Παχατουρίδη, Όχι Μόνο Κάποια Πρόσωπα…

" «Έπεσαν από τα σύννεφα» πάλι κάποιοι μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο δήμαρχος παραπέμπεται σε δίκη σχετικά με το «πόθεν έσχες» του. Πριν λίγους μήνες είχαν ξαναπέσει πάλι κάποιοι από τα σύννεφα με την υπόθεση «Κώστα, προσάρμοσέ το» που είχε αποκαλυφθεί μετά από δημόσια ανακοίνωση – καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. "

Σεπ
27
Περισσότερα »
Περιστέρι: Οι διεκδικητές του Θρόνου…

" Mε βάση τις εκτιμήσεις αλλά και τις κυλιόμενες μετρήσεις των «προτιμήσεων» της τοπικής κοινωνίας, οι πιθανότητες να εκλεγεί Δήμαρχος, από την πρώτη εκλογική μάχη, είναι από μετρούμενες στα δάχτυλα του ενός χεριού έως μηδενικές. Το στοιχείο αυτό έχει φέρει στην επιφάνεια, Νέα Πρόσωπα ως Διεκδικητές και νέες παρατάξεις. Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς, θεωρούν ότι ήλθε η ώρα τους να ανεβούν στο ΘΡΟΝΟ. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα -«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης»

" Ο Ανδρέας Παχατουρίδης απάντησε στην είδηση για την «Παραπομπή του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης. Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα». Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω... εν Δήμω», παραθέτω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»… "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Περιστέρι: Εν αρχή συνωστισμός υποψηφίων Δημάρχων ενόψει…

" Ένα συνοπτικό, αλλά πολύ ενδιαφέρον σημείωμα ανάρτησε ο διαχειριστής της σελίδας του facebook «Περιστέρι» που αναφέρει: Στον απόηχο των ειδήσεων της επιλογής τελικά ή όχι του κ.Παχατουρίδη στην περιφέρεια, και άρα της εγκατάλειψης του δημαρχιακού θώκου, πολλοί φαίνεται να είναι οι υποψήφιοι. Όπως π.χ. ο Στέφανος Παπαδόπουλος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που έχει ιδρύσει και την παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης για μη ακριβείς δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»!!!

" Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα». Παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης για την υποβολή ελλιπών Πόθεν Ισχύς, παρότι τα στοιχεία για τα οποία υπάρχουν αμφιβολίες τα είχε περιλάβει στην φορολογική δήλωσή του. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων αυτών. "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Συνεχίζω ως «ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός» - Δεν με ενδιαφέρει η βουλευτική έδρα

" Παραμένει προς το παρόν «σφίγγα», για τις προθέσεις του σε ότι αφορά την επιλογή του, -υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου ή Περιφερειάρχης Αττικής-, αν και διαψεύδει τα σενάρια για το «πέρασμά» του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο ίδιος δηλώνει πιστός στην ιδιότητα του «ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού», τηρεί, όμως, την πάγια πολιτική πρακτική του να μην ανακοινώνει άκαιρα τις προθέσεις του με αποτέλεσμα τα σενάρια και οι εκτιμήσεις να φουντώνουν σε ότι τις αφορά. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Newpost: «Κλείδωσε» ο Ανδρέας Παχατουρίδης για την Περιφέρεια Αττικής

" Στην τελική φάση είναι οι συζητήσεις μεταξύ της Πειραιώς και του Ανδρέα Παχατουρίδη για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη και της ΝΔ. Ο «τσάρος των δημάρχων» που εκλέγεται στο Περιστέρι Δήμαρχος από το 2003, εκτός απροόπτου, θα κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής ως ανεξάρτητος και η ΝΔ θα δηλώσει ότι τον στηρίζει. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
«Νεαροί» φερέλπιδες ετοιμάζουν «παράταξη» για τον λαό τους… Που αλλού στο Περιστέρι…

" Ανάτρεψαν την τοπική πολιτική πορεία τους… αρνήθηκαν ακόμη και τηνηγεσία της παράταξης με την οποία εκλέχθηκαν, χάριν της προσφοράς τους στα κοινά της πόλης και τους δημότες της που τους πρόσφερε η συνεργασία τους με τον Δήμαρχο, σήμερα, όμως, θα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα, χωρίς να έλθουν σε αντίθεση με τον πολιτικό μέντορά τους. Κι όλα αυτά λόγω των «ανατροπών» που φέρνει η Απλή Αναλογική… "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Τα «απολωλότα» πρόβατα, οι «σιτευτοί μόσχοι», η «λάσπη»… και τα 30 αργύρια…

" Τα padia λοιπόν από την «Πάτρα», -πάντα υπάρχει μία Πάτρα-, αποφάσισαν αποκλεισμούς γιατί δεν τους αρέσει η εικόνα (μας). Δικαίωμά τους, αλλοίμονο αν ήταν διαφορετικά, αλλά ας αφήσουν τις δικαιολογίες και κυρίως την «λάσπη» που πετάνε… ας προσέξουν τα ζουμιά και ας θυμηθούν όλοι το «όποιος ανακατεύεται με τα σκ@τ@ τον τρώνε οι κότες»… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Το Στοίχημα της Χρονιάς: Κόκκινη με εσαεί αποβολή ή Κίτρινη Κάρτα με τρίμηνη παραμονή στον «πάγκο» για τον «Εκλεκτό»;

" Ο «Εκλεκτός Παίκτης», αρχηγός, εμψυχωτής και απόλυτος άρχων της ομάδας, βρίσκεται στο γήπεδο αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου προσωρινά, προκειμένου να αποκτήσει την κατάλληλη φυσική και αγωνιστική φόρμα. Τα «στοιχήματα», όμως, από σημαντικούς αυτοδιοικητικούς παίκτες, για το αν τελικά πάρει Κόκκινη ή Κίτρινη Κάρτα, είναι πολύ σημαντικά, αν και παίζονται στο παράνομο στοιχηματικό κύκλωμα… "

Ιουλ
05
Περισσότερα »
Ο αντιδήμαρχος των ονείρων μας – Ναι υπάρχουν και τέτοιοι!!!

" Ποιος αντιδήμαρχος είπατε; Έ μην ρωτάτε, αφού είναι πολύ γνωστός στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Εξάλλου, γι’ αυτόν πιθανόν να ισχύει το χριστεπώνυμο «Άφες αυτοίς, ούκ είδασι τι ποιούσι…». Αν δεν μπορεί ο ίδιος να το αντιληφθεί, ας ρωτήσει… και επίσης ας εντρυφήσει τι σημαίνει η λέξη «αναλώσιμος», γιατί «Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται…» "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
«Πρόοδος ή Συντήρηση»: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου τη Δευτέρα 2/7 στις 20:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

" Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Πρόοδος ή Συντήρηση», διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου τη Δευτέρα 2/7 στις 20:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σωκράτης Φάμελλος. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Φωνάζαμε πως η Βεάκη γίνεται Τρούμπα και ο κ. Παχατουρίδης έβριζε …

" Ήδη από το 2014 μαζί με τους αγωνιζόμενους κατοίκους της γειτονιάς φωνάζαμε πως η μαφία της νύχτας εγκαθίσταται στην οδό Βεάκη με τις πλάτες της δημοτικής αρχής και με όλα τα «παρελκόμενα»: μπράβους, προστασίες, εκβιασμούς, τρομοκρατία ενάντια στους κατοίκους και στους έντιμους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά η διοίκηση Παχατουρίδη «σφύριζε αδιάφορα»… "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» προωθεί την μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική

" Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Το νομοσχέδιο με την ονομασία «Κλεισθένης Ι», που παρουσίασε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν αποτελεί μια «σημαντική μεταρρυθμιστική τομή» που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και περιφερειών σε κατεύθυνση εμβάθυνσης της δημοκρατίας και ενίσχυσης της συμμετοχής, όπως θέλει να το παρουσιάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση με το ν/σ επιχειρεί να προετοιμάσει το θεσμικό έδαφος υποδοχής του νέου μοντέλου αρμοδιοτήτων στο τοπικό κράτος. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Περιστεριώτης σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο της μίζας των 1.8 εκατ. ευρώ – Τι δηλώνει ο ίδιος

" «Δεξί χέρι» του Τσακαλώτου και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλεται από κτηματομεσίτη πως συμμετείχε σε κύκλωμα που απαίτησε μίζα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (αυτός και δύο ακόμη πρόσωπα «παράγοντες» του ΣΥΡΙΖΑ) για να μεσολαβήσουν έτσι ώστε (ο κτηματομεσίτης) να εισπράξει την νόμιμη αμοιβή του για την συμμετοχή στη αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον αφορά η καταγγελία… "

Απρ
27
Περισσότερα »
Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου

" Πιθανόν να είναι νόμιμο, - απαντήσεις θα δοθούν από το δεοντολογικό των δικηγόρων-, αλλά το ηθικό του πράγματος τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το θέμα αφορά επαγγελματικές πρακτικές πολύ γνωστού νομικού, που λειτουργεί κατά την αρχή του λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη, «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου πάλι». "

Απρ
07
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: Είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός - «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι»

" «Η δικιά μου Περιφέρεια είναι το Περιστέρι. Σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα. Τα κόμματα είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας αλλά αν είναι να μπούνε στη διαδικασία της βολιδοσκόπησης υποψηφίων, ας στραφούν σε κομματικά τους μέλη. Εγώ είμαι και θα παραμείνω και ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός». "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Περί «προσωπικών δεδομένων» και άλλων… Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

" Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με το οποίο μαςζητείται σε επιτακτικό τόνο, να «κατεβάσουμε» άμεσα και έως αύριο (24.3.2018) το μεσημέρι, άρθρο μας, διότι κατά τον αποστολέα παραβιάζουμε «προσωπικά δεδομένα» του ίδιου και της οικογένειάς του, δηλώνοντας δε ότι αν δεν το πράξουμε θα «προβεί» «στις οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες»!!! "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση: Εκδήλωση/Συζήτηση με θέμα «Φάρμακο και Περίθαλψη στον σύγχρονο Καπιταλισμό» (Δευτέρα 26.3.2018)

" Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "σκάνδαλο Novartis: φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό" την Δευτέρα 26/3 στις 7.30 μμ διοργανώνει στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι της (Ακροπόλεως και Ιάσονος), η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και καλεί τους δημότες της πόλης να παραβρεθούν. Είσοδος ελεύθερη… "

Μαρ
25
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "