Περιστέρι: Η αντιπολίτευση δεν βρίσκετε εδώ…; Μπαζώματα, «αναπλάσεις» και… (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι «η Αξία του Αντιπάλου, αντανακλά και Τιμά το Νικητή». Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για την Πόλη του Περιστερίου. Κι αυτό γιατί η «αντιπολίτευση» μείζονα ή όχι, φαντάζει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ουσιαστικά άφαντη.

Και πριν πάμε στην συνέχεια, ας μην αρχίσουν τα σχόλια ότι είμαστε εμπαθείς μαζί της, ίσα, ίσα μάλιστα, αν και πλέον είναι συνήθεια στον πολιτικό κόσμο, οι αλήθειες να ονομάζονται μέχρι και σεξουαλική παρενόχληση.

Ας τα δούμε, όμως, με την σειρά…

Κατ’ αρχή θα πρέπει να διατυπωθεί το ερώτημα, αν υπάρχει ή όχι αντιπολίτευση στο δήμο Περιστερίου. Και για να εξηγούμαστε, δεν μιλάμε αν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, ίσα, ίσα μάλιστα, τα τελευταία και ικανότητες σε προσωπικό επίπεδο έχουν και αξιοσημείωτη επαγγελματική καριέρα και κοινωνική καταξίωση και τέλος κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει τίποτα σε προσωπικό ή και επαγγελματικό επίπεδο.

Το ζητούμενο είναι η πολιτική και με ποιο τρόπο και εύρος εξασκούν αυτό που τους όρισε με την ψήφο της η τοπική κοινωνία, δηλαδή ο έλεγχος της πορείας και της ζωής της Πόλης και των δημοτών της.

Για τους παρατηρητές των τοπικών πολιτικών δρώμενων, η Διοίκηση Παχατουρίδη και παντοδύναμη πολιτικά είναι και όραμα για την πόλη φαίνεται ότι έχει και τέλος έχει και το στρατηγικό σχέδιο να την οδηγήσει εκεί που η ίδια έχει προγραμματίσει και σχεδιάσει…

Απέναντί της έχει μία αντιπολίτευση κατακερματισμένη, που είναι περισσότερο στραμμένη στην επόμενη ημέρα, δηλαδή στο τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, παρά στην καθημερινότητα της Πόλης και στις πολιτικές που ασκεί η διοίκηση Παχατουρίδη.

Νικημένη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στον επικοινωνιακό τομέα, είναι ουσιαστικά άγνωστη, πέρα από τον «κύκλο των χαμένων ποιητών», - την μικρή ομάδα που περιστρέφεται γύρω από την κάθε παράταξή της-, στους δημότες της πόλης και όχι μόνο.

Αντί να παράγει η ίδια «τοπική πολιτική», αφήνεται και αναλώνεται στην προσπάθεια να ακολουθήσει την παραγόμενη από την διοίκηση Παχατουρίδη πολιτική, «κατεβαίνει» στην πολιτική αντιπαράθεση μαζί της, συνήθως «αδιάβαστη», είναι δε διαρκώς απούσα από την καθημερινότητα της Πόλης. Στις κατ’ ιδία συζητήσεις, τα στελέχη της προβάλουν πάντα την «έλλειψη χρόνου», τα «προσκόμματα που προβάλει η διοίκηση του δήμου στην ενημέρωσή τους», την μη «αποδοχή δημιουργικών προτάσεών» τους και άλλα τινά που στην πράξη περισσότερο τονίζουν την «αναποτελεσματικότητά» τους, παρά τις μη αναγνωρισμένες ικανότητές τους.


Στην καθημερινή βέβαια πολιτική ζωή της Πόλης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι παράγουν πολιτική και πράγματι το καταφέρνουν, σε λάθος, όμως, κατεύθυνση.

Όποιος παραβρίσκεται σε τακτικό επίπεδο, στον στίβο των μαχών της τοπικής πολιτικής, -στο δημοτικό συμβούλιο-, αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι η κατά τύπο μείζονα» ή αλλιώς αξιωματική αντιπολίτευση, καταβάλει κάποια προσπάθεια, αλλά ο αποδεκατισμός της λόγω φυγής ή μόνιμης απουσίας των περισσότερων στελεχών της, δεν της επιτρέπει να έχει την αποτελεσματικότητα που επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της, για δε τις άλλες παρατάξεις που την απαρτίζουν συνολικά η εντύπωση που μένει είναι ότι καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής προσπάθειάς τους σε θέματα κοινωνικής πολιτικής γενικού ενδιαφέροντος που άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής και στοχεύουν σχεδόν στο σύνολό τους σε «παραγωγή ψηφισμάτων», τα οποία κατά κανόνα στοχεύουν πολιτικά στο αποκλειστικά δικό τους κοινό.

Από την άλλη και σε ότι αφορά την καθημερινότητα της Πόλης, λαμβάνουν γνώση ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, αποκλειστικά μέσα από τις προτάσεις της διοίκησης του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομική και στα διοικητικά συμβούλια των δύο θυγατρικών οργανισμών του ΔΕΠΑΔΠ και ΟΠΑΑΔΠ, ενίοτε δε αλλά πάντα αποσπασματικά από επισημάνσεις ή και «παράπονα» δημοτών, με τα τελευταία να αφορούν την επίλυση προβλημάτων που κυρίως τους απασχολούν σε ατομικό επίπεδο.

Η ζωή, όμως, στην πόλη δεν σταματά με την διοίκηση του δήμου να βρίσκεται σε καθημερινό οργασμό ενεργειών, άλλοτε εγκεκριμένων από τα Όργανα Διοίκησης της Πόλης, όπως επιτάσσει ο νόμος και άλλοτε εν αγνοία των πάντων, με την σημείωση ότι με τον τρόπο αυτό προκαλεί «τετελεσμένα» που μερικές φορές βρίσκονται σε αντίθεση με όσα ορίζουν οι κανόνες ορθής διοίκησης και γιατί όχι η νομοθεσία. Και στο σημείο αυτό, η αντιπολίτευση είναι πάντα απούσα, αφού όπως προαναφέρθηκε «δεν διαβάζει» και «δεν μελετά» του τι συμβαίνει στην Πόλη, όπως είναι το καθήκον της.

Δύο από τα ποιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όλων όσων ποιο πάνω αναφέρθηκαν είναι η συντήρηση (ασφαλτόστρωση) του οδικού δικτύου και η διαχείριση των ελεύθερων χώρων της Πόλης.

Σε ότι αφορά, την συντήρηση του οδικού δικτύου, κανείς και από καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν έχει εγείρει μέχρι σήμερα, -προς τη διοίκηση του δήμου-, θέμα για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι δρόμοι που ασφαλτοστρώνονται, ούτε πως επιλέγονται αποσπασματικά μικρά τμήματά τους με μικρή έως ελάχιστη κυκλοφορία, ενώ κεντρικοί δρόμοι για ολόκληρες συνοικίες παραμένουν σε οικτρή κατάσταση χωρίς καμία επέμβαση συντήρησής τους.

Από την άλλη θα πρέπει να δοθούν στην διοίκηση του Δήμου συγχαρητήρια γιατί στους δύσκολους, ακόμη και για τα οικονομικά των δήμων, εποχές που ζούμε κατάφερε να εξασφαλίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο από μία πηγή, για την συντήρησή τους.

Η διαχείριση των ελεύθερων χώρων της Πόλης, έχει κατά μία έννοια θετικό πρόσημο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση Παχατουρίδη έχει προχωρήσει σε μία σειρά αγορών ελεύθερων οικοπέδων, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τους ελεύθερους χώρους της Πόλης που ομολογουμένως αυτή έχει μεγάλη ανάγκη. Από την άλλη, όμως, η διαχείρισή τους, είναι αν μη τι άλλο περίεργη και σηκώνει πάρα πολλές ενστάσεις. Δύο είναι οι ποιο χαρακτηριστικές.

Η πρώτη: Αφορά την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων των Εργατικών Πολυκατοικιών», απέναντι από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην Πλατεία Δημαρχείου, συνολικού προϋπολογισμού 503.000 ευρώ. Κατ’ αρχή πρόκειται για επιτυχία της διοίκησης Παχατουρίδη, αφού το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το «Πράσινο Ταμείο» και όχι από τον προϋπολογισμό του Δήμου, με την σημείωση ότι στο δημοτικό συμβούλιο η έγκρισή του ήταν ομόφωνη, δηλαδή είχε και τις ψήφους της αντιπολίτευσης.


Η ένσταση που διατυπώνεται για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι «γιατί πάλι ανάπλαση σε περιοχή του λαμπερού κέντρου και μάλιστα σε έκταση που βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση και όχι ένα έργο πρασίνου σε μία αποκεντρωμένη περιοχή της πόλης, όπως π.χ. η Νέα Ζωή ή το Ρουπάκι;».

Η δεύτερη: Αφορά το «μπάζωμα» ενός νεοαποκτηθέντος από το Δήμο οικοπέδου στην γωνία Αγίου Βασιλείου και Λάρνακος, δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που είναι πλέον γνωστό σαν οικόπεδο ΦΥΤΙΖΑ, από τον ιδιοκτήτη που αποκτήθηκε μόλις πρόσφατα.

Σε κανένα, εκτός ίσως από τη διοίκηση του Δήμου, δεν είναι γνωστό πως θα διαμορφωθεί και αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, αν και η τελευταία έχει ανακοινώσει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ότι αυτός αποκτήθηκε για να αυξηθεί ο χώρος πρασίνου γύρω από το άλσος της Πόλης.

Αυτό, όμως, που παρατηρείτε το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος «μπαζώνεται». Ήδη έχουν ριφθεί ή αν θέλετε κατά το ορθόν εναποτεθεί σ’ αυτόν περισσότερα από 10 φορτία (φορτηγά) «μπάζων» που προέρχονται είτε από την ανακατασκευή ή «κατεδάφιση» παλιών κτισμάτων είτε από την εκκαθάριση ελεύθερων οικοπέδων, όπως δείχνουν τα παλιά ελαστικά, τα τμήματα γυψοσανίδων και παλιών κουφωμάτων που εμπεριέχονται σ’ αυτά.


Ήδη μέρος απ’ αυτά έχει ήδη διαμορφωθεί (ισοπεδωθεί) από τις υπηρεσίες του δήμου ανυψώνοντας το εδαφολογικό ανάγλυφο του συγκεκριμένου χώρου σε επίπεδο υψηλότερο από την επιφάνεια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής με το οποίο γετνειάζει. Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες που γίνονται στο χώρο, δηλαδή η ρήψη των μπάζων και η ισοπέδωσή τους έχουν την σφραγίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπως φανερώνει και πιστοποιεί η σχετική πινακίδα στην πρόχειρη είσοδο που έχει κατασκευασθεί επί της οδού Λάρνακος.


Υπενθυμίζουμε στον αναγνώστη, ότι σύμφωνα με το νόμο η διαχείριση των μπάζων γίνεται μόνο από πιστοποιημένες για τον σκοπό αυτό εταιρίες που πέραν των άλλων οφείλουν να βεβαιώνουν ότι αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, η δεν εναπόθεσή τους σε ελεύθερους χώρους ανεξάρτητα από τον ιδιοκτήτη τους, απαιτεί ειδική άδεια από την αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος, άλλως θεωρείται ειδικό περιβαλλοντικό ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με μεγάλο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης.


Σε όλα αυτά η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του Δήμου είναι απούσα. Κατά πάσα πιθανότητα κυριολεκτικά δεν το έχει πάρει είδηση, όπως είτε δεν έχει πάρει είδηση ότι στην γωνία Λάρνακος και Αναπαύσεως το άλλο ελεύθερο οικόπεδο του δήμου που είναι χαρακτηρισμένο σαν κοινόχρηστο πράσινο έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων, Λεωφορείων και μηχανημάτων τεχνικών έργων, είτε κι αυτό είναι το χειρότερο δεν δίνει σημασία.

Δεν θα αναφερθούμε στο παρόν άρθρο για τίποτε άλλο προς το παρόν. Αυτό που πρέπει, όμως, να σημειώσουμε είναι ότι η μεν ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Δήμου πράττει αυτά που η ίδια σχεδιάζει και θεωρεί ότι είναι τα πρέποντα, η δε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, απλώς παρακολουθεί σαν ανεξάρτητος «παρατηρητής» που δεν τον αγγίζουν όσα γίνονται…

Τόσο καλά για την Πόλη και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ της, τόσο καλά και για τους δημότες της… Τουλάχιστον, ας προσπαθήσει να πετύχει κάποιο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού αποδεδειγμένα είναι ένας τομέας της πολιτικής που τα πάει περίφημα…

Και επαναλαμβανόμαστε… μην κάνουν καν την προσπάθεια να αναφερθούν σε στοχοποίησή τους… ο καθένας εξάλλου είναι αυτός που «φαίνεται» ή όπως λέει και το αρχαίο λατινικό ρητό «Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ»…«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "