Αποκλειστικό: Το πρώτο «Πράσινο Σημείο» οικιακών οργανικών απορριμμάτων στο Περιστέρι!!!

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


«Πράσινο Σημείο», σύμφωνα με το νέο σχέδιο διαχείρισης αστικών απορριμμάτων (οικιακά σκουπίδια» που έχει καταθέσει και εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής, είναι το επιλεγμένο σημείο της πόλης, στο οποίο ο Δήμος τοποθετεί σειρά διαφορετικών κάδων για τα οργανικά σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα υλικά κατά είδος. Το σημείο αυτό, φύση και θέση θα πρέπει να μπορεί να δεχθεί μεγάλο όγκο οικιακών απορριμμάτων και να επιτρέπει την φόρτωσή τους σε μεγάλης δυναμικότητας μεταφοράς οχημάτων (απορριμματοφόρων), ώστε να μειώνεται η ανάγκη για συνεχή κίνηση των απορριμματοφόρων. Από το ίδιο σημείο τα ανακυκλούμενα υλικά θα μεταφέρονται απ’ ευθείας στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης που υποχρεωτικά θα πρέπει να διατηρεί ο κάθε δήμος.

Ο Δήμος Περιστερίου, πρωτοπόρος όπως πάντα έναντι των άλλων δήμων της Αττικής, -να μην αναφέρουμε τους δήμους όλης της Ελλάδας, προχώρησε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Vukentra.gr, στην δημιουργία του πρώτου «Πράσινου Σημείου» συλλογής και διαλογής αστικών οικιακών απορριμμάτων σε όλη τη χώρα.


Η στήλη δεν γνωρίζει, αν πρόκειται για πιλοτικού χαρακτήρα, «Πράσινου Σημείου», από το οποίο θα εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα ή είναι απλώς αποσπασματική δράση της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής / Τμήμα Καθαριότητας στην οποία προΐσταται η αντιδήμαρχος κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση του «Πράσινου Σημείου», έχει γίνει σε ένα μικρό τμήμα 30-40 περίπου μέτρων επί της οδού Αγίου Ελευθερίου, μεταξύ της οδού Πλουτάρχου και της οδού Ράλλη, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί με ιδιότυπο τρόπο, -2ή 3 στο ένα άκρο και 3 στο άλλο-, 5 και ορισμένες φορές 6 κάδοι συλλογής απορριμμάτων. Από τους κάδους αυτούς, μόνο ο ένας είναι για ανακυκλώσιμα υλικά, -ο γνωστός μπλε-, πιθανόν λόγω έλλειψης άλλων, και οι υπόλοιποι 5 ή και 5 για οργανικά υλικά.


Μπορεί η συγκέντρωση αυτή να εκθέτει τους κατοίκους αυτού του μικρού τμήματος της Αγίου Ελευθερίου στους μολυσματικούς παράγοντες που αναπτύσσονται μέσα στους 4 και ενίοτε 5 κάδους των οργανικών απορριμμάτων, απαλλάσσει όμως αυτούς που μένουν τόσο στην οδό Πλουτάρχου, όσο και στην οδό Ράλλη, απ’ αυτόν τον κίνδυνο και ταυτόχρονα διευκολύνει το Τμήμα Καθαριότητας να τα συλλέγει από ένα και μοναδικό σημείο και όχι από 4 που θα έπρεπε κανονικά.


Πιθανόν η εγκατάσταση αυτή των 5 ή και 6 κάδων σε τόσο πολύ μικρή απόσταση να είναι πιλοτικού χαρακτήρα προκειμένου να βγουν τα στατιστικά στοιχεία και τα συμπεράσματα για την επίδραση των οργανικών απορριμμάτων κυρίως και των μολυσματικών παραγόντων που παράγονται μέσα στους κάδους συλλογής τους, στην υγεία των κατοίκων γύρω από τα σημεία τοποθέτησής τους, που είναι στην πράξη λίγοι.


Εξάλλου, όπως λένε και οι σοφοί, τι είναι η «θυσία» λίγων κατοίκων, μπροστά στο γενικό καλό της ομαδοποιημένης συγκέντρωσης των σκουπιδιών και της πρωτοπορίας του Δήμου Περιστερίου στην εγκατάσταση Πράσινων Σημείων.

Πιθανόν αυτός και να είναι ο στόχος…


«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "