Πανάκριβο το Νέο Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών του Δήμου Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Μπορεί να στοίχισε συνολικά περισσότερα από 5,3 εκατ. ευρώ, να χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Κράτος και την Περιφέρεια Αττικής, παρόλα αυτά το Νέο Κολυμβητήριο του Δήμου Περιστερίου είναι, με απόφαση της Διοίκησης Παχατουρίδη, εν μέσω οικονομικής κρίσης Πανάκριβο για τους δημότες του.

Από την άλλη η Διοίκηση Παχατουρίδη, έχει επιλέξει να προσφέρει δωρεάν «Άρτον και Θεάματα» (γιορτές και πανηγύρια) στους δικούς της δημότες και όχι μόνο, στα αγαπημένα της Άλσος Περιστερίου και 1η Παιδική Χαρά, ίσως γιατί αυτό μπορεί να το «εκμεταλλευτεί» επικοινωνιακά προς όφελος της πολιτικής φήμης της…

Το ωραίο είναι ότι η Διοίκηση του Δήμου, αν και δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, «έχει επιλέξει να κινηθεί βάσει του τιμοκαταλόγου που υπάρχει και στο άλλο κολυμβητήριο της πόλης», όπως αναφέρει ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε κατ’ αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένη τοπική ιστοσελίδα.

Νέο Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών Δήμου Περιστερίου

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Δήμος Περιστερίου έχει αναθέσει την λειτουργική διαχείριση σε Ιδιώτη έναντι 120.000 ευρώ περίπου για δύο χρόνια μετά από διαγωνισμό στο οποίο συμμετείχε μόνο ένας υποψήφιος που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 5 περίπου ευρώ !!!.

Αυτό, όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι ακόμη και για την χρήση από τα νήπια της μικρής πισίνας, όπως και για τους ανήλικους δημότες της μεγάλης πισίνας απαιτείται μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ, πέρα το ποσό των 10 ευρώ που είναι η αρχική εγγραφή. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και για ανέργους, άτομα ΑΜΕΑ και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών που ναι μεν για τρείς ημέρες την εβδομάδα θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή μόνο 10 ευρώ το μήνα, απαραίτητα, όμως, δεν πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ!!!

Επίσης δεν υπάρχει καμία διάκριση και εκπτωτική πολιτική στις συνδρομές για τους συνταξιούχους, που πιέζονται οικονομικά από τις συνεχές μειώσεις των συντάξεών τους.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Διοίκησης του Νέου Κολυμβητηρίου είναι ο ανεξαρτητοποιηθής από την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Πλέστης, τον συνδράμει δε ο έτερος αναξαρτητοποιηθής από την ίδια δημοτική παράταξη δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δημητρίου.

Αλέκος Πλέστης και Θανάσης Δημητρίου – Ελέγχοντας την ποιότητα των νερών;

Τελικά φαίνεται ότι το Νέο Κολυμβητήριο, πανάκριβο στην κατασκευή του, αποδεικνύεται και ένα πανάκριβο λειτουργικά έργο, αν προσθέσει κανείς στις 120.000 ευρώ που ο Δήμος καταβάλει για την λειτουργική διαχείρισή του, το κόστος φωτισμού, το κόστος φύλαξής του και το κόστος θέρμανσης και απολύμανσης του νερού των δύο πισινών που διαθέτει.

Άραγε είναι εύλογο το ερώτημα «ότι Διοίκηση Παχατουρίδη», με τις πανάκριβες συνδρομές που καθόρισε για την χρήση του από τους δημότες, επιχειρεί να καλύψει ή μάλλον να υπερκαλύψει το λειτουργικό κόστος του που εκ των πραγμάτων διαμορφώνεται πολύ υψηλό;»

Να σημειώσουμε ότι πάγια απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όσα δημοτικά ή άλλα έργα χρηματοδοτεί, όπως π.χ. η «Ανάπλαση της Αιμ. Βεάκη» στο Περιστέρι, είναι να μην επιβαρύνονται για μία πενταετεία τουλάχιστον οι χρήστες του έργου με πρόσθετα τέλη, συνδρομές, κλπ. Το ίδιο δεν θα έπρεπε να ισχύει για όσα δημοτικά έργα χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς και όχι από τον Δήμο; Ζητείται επειγόντως απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής…

Νέο, λαμπερό ή όχι το Νέο Κολυμβητήριο του Δήμου Περιστερίου είναι πλέον εδώ, όπως και οι πανάκριβες συνδρομές που καθόρισε η διοίκηση Παχατουρίδη για τους δημότες της Πόλης.

Δείτε στην σειρά όσα αναφέρονται σαν ανακοίνωση σε τοπική ιστοσελίδα για την λειτουργία του Νέου Κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών, τους όρους και τις τιμές των συνδρομών χρήσης του.

Άρτος και Θεάματα (συναυλία) στο Άλσος Περιστερίου (δωρεάν παροχή στους Δημότες και όχι μόνο της διοίκησης Παχατουρίδη)

---------------------

Ο επίσημος τιμοκατάλογος, πληροφορίες για την εγγραφή, πότε επαναλειτουργεί και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο κολυμβητήριο του Περιστερίου.

Αρχικά το δεύτερο κολυμβητήριο που θα λειτουργήσει στην πόλη μας έχει ημερομηνία έναρξης την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία αφού από τις πρώτες μέρες ανακοίνωσης της κανονικής λειτουργίας έχει υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον από εκατοντάδες συμπολίτες μας και κατοίκους άλλων περιοχών. Η πρώτη μέρα των εγγραφών θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017.


Οι τιμές του κολυμβητήριου

Σχετικά με τις τιμές του κολυμβητηρίου που φαίνεται πως απασχολούν περισσότερο τους ενδιαφερόμενους και λογικά άλλωστε, ο Δήμος Περιστερίου έχει επιλέξει να κινηθεί βάσει του τιμοκαταλόγου που υπάρχει και στο άλλο κολυμβητήριο της πόλης.

Συγκεκριμένα:

 • Οι δημότες και ετεροδημότες που επιθυμούν να κολυμπούν ΜΟΝΟ στην πρωινή ζώνη (07:00-15:00) πέντε φορές τη βδομάδα θα πληρώνουν σε μηνιαία βάση 15 ευρώ.
 • Οι ενήλικες δημότες που επιθυμούν να κολυμπούν ανεξαρτήτως πρωινής ή απογευματινής ζώνης τρείς φορές την εβδομάδα θα πληρώνουν 25 ευρώ/μήνα. Το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας για ετεροδημότες είναι στα 35 ευρώ. Ενώ για ανήλικους κολυμβητές είναι στα 20 ευρώ.
 • Για τη χρήση της μικρής πισίνας από ανήλικους κολυμβητές το κόστος είναι στα 20 ευρώ/μήνα για τους δημότες και 30 για τους ετεροδημότες.
 • Οι κατηγορίες των ανέργων, ΑΜΕΑ και μονογονεϊκών οικογενειών που θα χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο τρείς φορές την βδομάδα κοστολογούνται στα 10 ευρώ/μήνα. Για κάθε κατηγορία είναι απαραίτητη η επίδειξη των αναγκαίων δικαιολογητικών (Κάρτα ανεργίας, εγγράφου επιβεβαίωσης αναπηρίας, εκκαθαριστικό που να μην ξεπερνά τα 6.000 ευρώ). Για τους ετεροδημότες των παραπάνω κατηγοριών το κόστος είναι στα 15 ευρώ/μήνα.
 • Ενδιαφερόμενοι από οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων θα μπορούν να κολυμπήσουν με αντίτιμο 15 ευρώ/μήνα για το πρώτο μέλος και κάθε επόμενο της οικογένειας.
 • Οι φοιτητές που είναι δημότες Περιστερίου μπορούν με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσου κατά την εγγραφή να κολυμπούν με 10 ευρώ/μήνα για τρείς φορές την βδομάδα. Οι ετεροδημότες φοιτητές κοστολογούνται στα 15 ευρώ/μήνα.
 • Ακόμα έχουν δημιουργηθεί και δύο κατηγορίες για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες οι οποίες θα μπορούν να γραφτούν στο κολυμβητήριο με 55 ευρώ/μήνα και 65 ευρώ/μήνα, για όλα τα μέλη της οικογένειας που είναι δημότες Περιστερίου. Οι ετεροδημότες δικαιούνται το παραπάνω πρόγραμμα με 65 ευρώ/μήνα για τριμελή οικογένεια και 75 ευρώ για τετραμελή.
 • Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κάποιος που επιθυμεί να κολυμπήσει μόνο μια μέρα, με την επίδειξη όλων των δικαιολογητικών από γιατρούς να το κάνει με 3 ευρώ ανεξαρτήτως σε ποιο Δήμο ανήκει.
 • Κόστος εγγραφής: 10 €* - Όσοι είχαν εγγραφεί στην περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας δεν χρειάζεται να ξανακάνουν εγγραφή αλλά θα χρειαστεί να περάσουν από τη γραμματεία του κολυμβητηρίου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για να επιλέξουν το πρόγραμμα κολύμβησής τους.

Το κολυμβητήριο διαθέτει και σύστημα πληρωμών POS για όσους επιθυμούν να πληρώνουν με κάρτα.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 • ΧΑΡΤΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ
 • ΧΑΡΤΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ
 • ΧΑΡΤΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ (μόνο γυναίκες)
 • ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2)
 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΚΟ

ΠΑΙΔΙΑ

 • ΧΑΡΤΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
 • ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2)
 • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΚΟ (ΓΟΝΕΑ)

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του κολυμβητηρίου 210 57 11 637, 210 57 69 043 και 210 57 67 591 (Ώρες 09:00-13:00 & 18:00-21:00).

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "