Μαίρη Τσιώτα: Το Στέγαστρο του ΣΜΑ Περιστερίου Ολοκληρώθηκε (!!!) – Να μη διαμαρτύρεται η Αντιπολίτευση του Δήμου (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου, της Πέμπτης 18.5.2017, τέθηκε από τις δημοτικές συμβούλους της αντιπολίτευσης κα Ηρώ Ζερβάκη και από την κα Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου, το θέμα της συναρμολόγησης – ανέγερσης του παράνομου, σύμφωνα με όλη σχεδόν την αντιπολίτευση, Στέγαστρου του ΣΜΑ Περιστερίου.

Η κα Ζερβάκη αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις της για το γεγονός κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία της στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, την Κυριακή 30.4.2017, κατά την οποία διαπίστωσε ότι υπήρχαν σε εξέλιξη εργασίες συναρμολόγησης του παράνομου στεγάστρου του ΣΜΑ Περιστερίου, από δύο εργαζόμενους, αγνώστου ταυτότητας, -μάλλον πακιστανούς-, αγνώστου εργασιακού καθεστώτος, -πιθανόν μαύρη εργασία-, που μάλιστα αποχώρησαν άμεσα από το πίσω μέρος της περίφραξης των δημοτικών εγκαταστάσεων, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχει κλιθεί η Ελληνική Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός.


Σημείωσε ακόμη ότι οι εγκαταστάσεις του ΣΜΑ Περιστερίου έχουν κριθεί με δικαστική απόφαση παράνομες και αυθαίρετες και ότι ακόμη κι αν ο Δήμος τις είχε με οιονδήποτε τρόπο νομιμοποιήσει, ο νόμος απαγορεύει ρητά κάθε πρόσθετη κατασκευή πάνω σ’ αυτές, όπως έπραξε η Διοίκηση του Δήμου με την συναρμολόγηση –ανέγερση του μεταλλικού Στεγάστρου.


Υπενθύμισε στους δημοτικούς συμβούλους ότι το γεγονός καταγράφηκε από πλήρωμα της ΕΛ.ΑΣ που προσήλθε στον χώρο του ΣΜΑ Περιστερίου και ρώτησε την διοίκηση του Δήμου, πως είναι δυνατόν να προχωρήσει σ’ αυτή την εργασία, και μάλιστα Κυριακή, ημέρα αργίας για τους εργαζόμενους, ενώ ακόμη εκκρεμεί αίτημα της αντιπολίτευσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για έλεγχο νομιμότητας στην απόφαση της Διοίκησης να κατασκευάσει το Στέγαστρο πάνω σε εγκαταστάσεις που έχουν κριθεί από την ίδια την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου αυθαίρετες και παράνομες.


Από την πλευρά της η κα Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται και είναι παράνομη κάθε κατασκευή πάνω σε κτίσματα και εγκαταστάσεις που έχουν κριθεί αυθαίρετες. Αντί ο δήμος να κατασκευάσει το νέο στέγαστρο στο ΣΜΑ Περιστερίου, θα έπρεπε να σταματήσει κάθε εργασία και να μπουν πρόστιμα από την Πολεοδομία. Μόνη λύση είναι να απομακρυνθεί ο ΣΜΑ από το αμαξοστάσιο του Δήμου, που δεν χρειάζεται από την στιγμή που υπάρχει ο ΧΥΤΑ της Φυλής.


Στην κυρία Ζερβάκη και στα καταγγελλόμενα απ’ αυτήν, απάντησε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδια για το Αμαξοστάσιο του Δήμου, κα Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου που τελούσα σε μεγάλη ένταση, δήλωσε ότι ο Δήμος έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα για την συναρμολόγηση-ανέγερση του Στεγάστρου, χωρίς, όμως, να καταθέσει κανένα από αυτά στα πρακτικά ή να τα αναγνώσει στους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

Απευθυνόμενη μάλιστα στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, διατύπωσε με έντονο τρόπο το ερώτημα «σας ερωτώ για ποιο λόγο δεν θέλετε την τοποθέτηση αυτού του Στεγάστρου πάνω από το Λειοτεμαχιστή»;

Στη ρύμη του λόγου της, που ομολογουμένως είχε πολύ μεγάλη ένταση, ομολόγησε ουσιαστικά ότι στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ (τον ανάφερε ως λειοτεμαχιστή) γίνεται κάθε μέρα επεξεργασία και σύνθλιψη-συμπίεση πολύ μεγάλου όγκου αστικών απορριμμάτων (οικιακών σκουπιδιών) της πόλης, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την μεταφορά τους.

Δεν απάντησε στην ερώτηση της κας Αντωνίας Αθανασοπούλου-Βαφειάδου που παρεμβαίνοντας στον λόγο της, ζήτησε να τους πληροφορήσει ποιος είναι ο όγκος των οικιακών σκουπιδιών που συμπιέζονται καθημερινά στο ΣΜΑ Περιστερίου και πληροφόρησε για άλλη μία φορά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ότι η διοίκηση Παχατουρίδη έχει πρόθεση να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Δήμου σε άλλο χώρο εντός ή εκτός των διοικητικών ορίων του.

Τέλος πληροφόρησε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι η συναρμολόγηση-ανέγερση του Στεγάστρου έχει πλέον ολοκληρωθεί και ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Φώτη Κουγιουμτζή ότι δεν χρειάζεται να απαυθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από πηγές των εργαζόμενων στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, που δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθούν από τρίτους, οι δύο εργαζόμενου που «συνελήφθησαν» από την κα Ζερβάκη να εργάζονται στην συναρμολόγηση του Στεγάστρου του ΣΜΑ το πρωί της Κυριακής 30.4.2017, ήταν ασιατικής καταγωγής, -πιθανόν πακιστανικής-, διέφυγαν δε άρον-άρον, μόλις πληροφορήθηκαν ότι έχει κλιθεί η ελληνική Αστυνομία, γιατί κατά πάσα πιθανότητα πρόσφεραν μαύρη και αδήλωτη εργασία, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα.

Εάν αυτά, πράγματι ισχύουν, κι αυτό μένει να διαπιστωθεί, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παράβασης του νόμου, όχι βέβαια από το Δήμο, αλλά από τον προμηθευτή του Στεγάστρου, αφού η προμήθειά του έγινε με την προϋπόθεση της συναρμολόγησής του απ’ αυτόν.


Επιμύθιο

Η Διοίκηση Παχατουρίδη, συνεχίζει να ακολουθεί την πάγια πλέον πρακτική της, να ερμηνεύει τους νόμους όπως αυτή κρίνει ότι την συμφέρει προκειμένου να φέρει σε πέρας εργασίες και προμήθειες, ασχέτως αν είναι προδήλως παράνομες και διαμαρτύρεται πολύ έντονα στην αντιπολίτευση για αυτή εναντιώνεται στην πρακτική που εφαρμόζει στην διοίκηση του Δήμου και στην διαχείριση των πεπραγμένων του.

Στην πράξη, με αυτή την πρακτική και τακτική επιδιώκει να δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα, πιστεύοντας ότι δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά στις προηγούμενες και νόμιμες καταστάσεις, ανεξάρτητα του τι θα αποφασίσουν οι υπερκείμενες αρχές στις οποίες καταφεύγουν οι σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης Παχατουρίδη.

Το ποιος, από τους δύο, -Διοίκηση Παχατουρίδη ή Αντιπολίτευση-, έχει τελικά δίκαιο, θα φανεί στο κοντινό μέλλον, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και μάλιστα σε πολύ έντονο ρυθμό… Ίδωμεν…

----------------------

Υ.Γ.: Το ποιο πάνω κείμενο είναι απόδοση της στήλης, όλων όσων ελέχθησαν στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου, της Πέμπτης 18.5.2017. Η κατά λέξη παράθεση των όσων ελέχθησαν, απ’ όσους μίλησαν για το θέμα έχει καταγραφεί και αποδίδεται στο βίντεο που παρατίθεται στο άρθρο.


«Δημ-άρχης»

Vukentra.gr

---------------------

Διαβάστε ακόμη:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "