Γιώργος Σωφρονάς: Οικονομική κρίση και δημοτικές εκλογές

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή, πέμπτος χρόνος της οικονομικής κρίσης και η χώρα μας βρίσκεται στην δύνη διεθνούς κρίσης.

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών να έχει μειωθεί σημαντικά λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, ο τραπεζικός δανεισμός είναι ανύπαρκτος, η απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και οι αμοιβές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Τα πραγματικά προβλήματα της κρίσης επεκτάθηκαν και στο σύνολο των πολιτών.

Η Ανεργία, η αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις, η μείωση καταναλωτικών δαπανών, η Αύξηση του τραπεζικού κόστους, δάνεια από τις τράπεζες δεν χορηγούνται, οι τιμές των εμπορευμάτων και των καύσιμων επέφεραν ακρίβεια καθώς και μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης: η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η επισφαλής εργασία, η ανεργία, η φτώχεια, οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό ανθρώπους, αμφισβητούνται και υπονομεύονται στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία στην παιδεία στην υγεία και στην ιδιοκτησία.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Το μόνο που επιτυγχάνουν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι να βαθαίνουν ακόμη πιο πολύ την ύφεση, να επιδεινώνουν την δημοσιονομική κρίση και να φέρνουν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και πολίτες.

Η φορομπηχτική πολιτική που ακολουθείται σήμερα δεν οδηγεί πουθενά.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΙΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ?

Ένα είναι βέβαιο ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρέος δεν θα αποπληρωθεί ποτέ.

Υψηλό χρέος, Μεγάλο Έλλειμμα και πολύ χαμηλή ανταγωνιστικότητα, στοιχεία τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τον τομέα των επενδύσεων.

Να μην δημιουργείται πρωτογενές χρέος, θα πρέπει η εκάστοτε Κυβέρνηση να δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα πραγματικό και όχι λογιστικό.

Απαιτούνται

1. Σταθερό φορολογικό σύστημα όχι φορολογικό μεταβαλλόμενο ανάλογα με τις εισπρακτικές ανάγκες.

2. Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.

3. Ελεύθερη διακίνηση του χρήματος στην αγορά κατάργηση του πόθεν έσχες.

4. Κίνητρα στις επιχειρήσεις, Αναπτυξιακή πολιτική, Επενδύσεις.

5. Κοινωνική πολιτική και ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών μακροπρόθεσμα

Οι Έλληνες είμαστε περήφανος και αξιοπρεπής λαός ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ να φτιάξουμε την Ελλάδα μας να κτίσουμε εκ νέου το μέλλον των παιδιών μας.

Σκοπός μας η αναγέννηση της Ελλάδας και η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Μας έχουν διασύρει και συκοφαντήσει διεθνώς.

Να αγωνιστούμε σε τοπικό επίπεδο με νέες διοικήσεις άφθαρτες για να βελτιώσουμε την τοπική μας κοινωνία. Το σύνθημα μας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους πολίτες της πόλης μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Αντιμετώπιση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο με δημιουργία θέσεων εργασίας σε διαφόρους τομείς για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του λαού του Περιστερίου.

Οι επιχειρήσεις του Δήμου μας έχουν ανάγκη ελάφρυνσης των δημοτικών βαρών και να δοθούν κίνητρα για απασχόληση συμπολιτών μας .

Επίβλεψη των μονάδων υγείας του Περιστερίου με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, και δημιουργία δυνατότητας έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να επισκεφτεί τον γιατρό του Δικαίωμα του πολίτη είναι να έχει την αναγκαία ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Επίβλεψη των σχολείων σε τοπικό επίπεδο προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας .Έχουν δικαίωμα να μορφώνονται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία χωρίς θέρμανση χωρίς βιβλία. Δεν μπορεί να λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία από την πείνα το έτος 2014.

Αντί να φτιάξουμε μια πλατεία για την προβολή μας είναι προτιμότερο να προσφέρουμε τα απαραίτητα στους πολίτες της πόλης μας που έχουν μεγάλη ανάγκη για να ξεπεράσουν την μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Επιβάλλεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να βαδίσουμε μαζί για να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο μας, να αναδείξουμε ένα πραγματικό αντιμνημονιακό Δήμαρχο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΛΑΦΑ, για να μπει τάξη στα οικονομικά του Δήμου, να σταματήσουν οι υπερχρεώσεις πολιτών και επιχειρήσεων και να μπει φραγμός στον δανεισμό του Δήμου μας ο οποίος έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Είναι γεγονός ότι η κεντρική Διοίκηση έχει παραχωρήσει πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους και θα παραχωρηθούν ακόμη πιο πολλές, επομένως η διοίκηση του Δήμου μας θα επιτελεί ουσιαστικό έργο.

Ο Συνδυασμός του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΛΑΦΑ ως κεντρική διοίκηση του Δήμου Περιστερίου δεν ενδιαφέρεται για έργα βιτρίνας για την προβολή, αλλά για έργα ουσίας αναγκαία που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά τον πολίτη.

Αυτές οι Δημοτικές Εκλογές θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο μας πιο σημαντικές ακόμη και από τις βουλευτικές εκλογές.

Γι’ αυτό καλώ όλους τους πολίτες του Περιστερίου να συμπορευθούν μαζί μας με πίστη, ελπίδα και όραμα να ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στα χείλη των συμπολιτών μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Γιώργος Σωφρονάς, Οικονομολόγος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Περιστέρι για Όλους-Δημήτρης Κελάφας»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "