Απέραντος σκουπιδότοπος το μεγαλύτερο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Περιστερίου - Είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο πράσινο (Βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

Αναπαύσεως & Λάρνακος γωνία: Το μεγαλύτερο ιδιόκτητο οικόπεδο, που είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο πράσινο (έχει έκταση 10 περίπου στρέμματα και ο Δήμος για το μισό πλήρωσε 4.8 εκατ. ευρώ)

Με την Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη, δεν μπορείς να σκέφτεσαι, όπως στην καθημερινότητά σου. Αυτά που βλέπεις πρέπει να το προβάλεις στο μέλλον, αναζητώντας το τι ακριβώς έχει προδιαγράψει γι’ αυτό ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και οι συνεργάτες του.

Το ίδιο συμβαίνει και με το μεγαλύτερο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Περιστερίου που είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο πράσινο, στην γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος.

Αν και με πολλούς τρόπους επιχειρήθηκε η αλλοίωσή του και η μετατροπή του σε υπαίθριο παρκινγκ, αφού τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Vukentra.gr, αλλά και η επέμβαση του εισαγγελέα, σταμάτησαν το παράνομο μπάζωμά του, παραμένει σήμερα εγκαταλειμμένο από τη δημοτική αρχή, μετατρεπόμενο σταδιακά σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με τις εστίες μόλυνσης μέσα σ’ αυτό να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο λόγος της εγκατάλειψης του συγκεκριμένου χώρου, από τη διοίκηση Παχατουρίδη και την αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας, δεν μπορεί να εξηγηθεί τουλάχιστον προς το παρόν. Σε παρόντα χρόνο, όμως, εντύπωση προκαλεί η υπερπροσπάθεια των αρμόδιων αντιδημάρχων που ασχολούνται με την καθημερινότητα της πόλης, κ.κ. Ποθητού και Λύκου να «ομορφύνουν» ακόμη περισσότερο το, ήδη «όμορφο» κατά Παχατουρίδη, κέντρο της πόλης, εργαζόμενοι ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κ.κ. Κώστας Ποθητός και Παναγιώτης Λύκος στα νυκτερινά καθήκοντά τους (Φωτό: peristerinews.gr)

Ίσως, λέμε ίσως, αυτό να γίνεται προκειμένου οι «χιλιάδες» των επισκεπτών από άλλες περιοχές, που σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της διοίκησης Παχατουρίδη αναμένονται στα καφέ του κέντρου της πόλης, να μην βρουν την περιοχή του ατημέλητη ή ακόμη και με ίχνη εγκατάλειψης.

Για τον σκουπιδότοπο της γωνίας Αναπαύσεως και Λάρνακος, όπως τείνει να εξελιχθεί λόγω εγκατάλειψης, το μεγαλύτερο ελεύθερο ιδιόκτητο οικόπεδο, χαρακτηρισμένο μάλιστα ως κοινόχρηστο πράσινο, του Δήμου Περιστερίου, ούτε λόγος. Δεν έχει δίπλα του, καμία καφετέρια ώστε οι κ.κ Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι να το «προσέξουν», ούτε φυσικά πρόκειται να το δουν οι «χιλιάδες επισκέπτες» που συχνάζουν στα καφέ της πόλης.

Οι μόνοι που «τρώνε τη βρωμιά στην μάπα τους», είναι οι κάτοικοι της περιοχής, της Ανθούπολης, της Χρυσούπολης, της Κηπούπολης και του Αγίου Ιεροθέου, όπως επίσης και όσοι επισκέπτονται το νεκροταφείο για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.


Παρεμπιπτόντως, έχει πλέον και μία χρησιμότητα, αφού χρησιμοποιείται για χώρος μακροχρόνιας στάθμευσης, λεωφορείων, νταλικών και βαριών μηχανημάτων τεχνικών έργων…

Ίσως, όμως, θα πρέπει τελικά οι δημότες της πόλης να μείνουν στην συγκίνηση, που τον «έφθασε» λίγο πριν τους λυγμούς, του Δημάρχου της Πόλης κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, την Παρασκευή 7.10.2016, στο θέατρο του Δημαρχείου, όπου μιλώντας στην εκδήλωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον που επιφυλάσσεται στο Πάρκο Τρίτση.

Για το μέλλον των εκτάσεων του Δήμου Περιστερίου, που είναι χαρακτηρισμένοι ως κοινόχρηστο πράσινο, όχι δεν έκανε καμία δήλωση, ούτε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε πριν…


«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

------------------------------------------------------

Διαβάστε ακόμη:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "