Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής: Παράνομος ο ΣΜΑ Περιστερίου – Έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν σταλεί οι Έλεγχοι στον Εισαγγελέα (Έγγραφα & Βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Με δύο έγγραφά της η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, βεβαιώνει ότι ο ΣΜΑ Περιστερίου λειτουργεί παράνομα στην οδό Αγίου Βασιλείου και ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Περιστερίου, να ελέγξει αν το Αμαξοστάσιο του Δήμου και όσα αυτό περιλαμβάνει είναι συμβατά με την χρήση γης, όπως αυτή ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναλυτικά…

Με το με αριθμ. 123625/21.7.2016 έγγραφό της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, που απευθύνεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βεβαιώνει ότι με ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει από 30.12.2010 και έως 8.3.2016, έχει διαπιστώσει παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, επί της οδού Αγίου Βασιλείου 62.


Με το ίδιο έγγραφό της αναφέρει ότι για όλους τους ελέγχους (4) που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) και τα σχετικά πορίσματα και οι κυρώσεις έχουν σταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών, με την τελευταία διαβίβαση εγγράφων προς αυτή να έχει γίνει στις 31.5.2016.


Διευκρινίζει, με το σχετικό έγγραφό της, ότι το πρατήριο καυσίμων, το συνεργείο και ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου Περιστερίου, που σήμερα βρίσκονται και λειτουργούν μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, έχουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάρει παράταση λειτουργίας και παραμένουν μέσα σ’ αυτό χωρίς να απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, αλλά μόνο το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που «διαθέτουν».

Ακόμη με το αριθμ. 87980/31.5.2016 που απευθύνεται στον Δήμο Περιστερίου και ταυτόχρονα αποστέλλεται στην Εισαγγελία Αθηνών, πληροφορεί ότι του επιβάλει συνολικό πρόστιμο 1.800 ευρώ για παραβάσεις της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, που αφορούν την λειτουργία του συνεργείου μέσα στο Αμαξοστάσιο της Αγίου Βασιλείου 62 και την έλειψη συστήματος επεξεργασίας λυμάτων στο Πλυντήριο Οχημάτων, που κι αυτό λειτουργεί μέσα στον ίδιο χώρο.


Μέχρι στιγμής που γράφεται το παρόν σημείωμα, δεν έχει γίνει γνωστή καμία αντίδραση από τον Δήμο Περιστερίου, που κατά πάγια πρακτική και πολιτική, κρατά κάθε διοικητική κύρωση που του επιβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κρυμμένη βαθιά στα συρτάρια των αντιδημάρχων, ακόμη και από τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το πρατήριο καυσίμων, το συνεργείο και ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου, μέσα στο Αμαξοστάσιο του, έχουν πάρει κατ’ εξαίρεση παράταση λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2018, παρότι βρίσκονται σε χώρο χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο πράσινο.

Ακόμη, με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και σύντομα πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή, προβλέπεται νέα παράταση της λειτουργίας τους μέχρι 31.12.2019, αν και το αίτημα των δημάρχων ήταν αυτή να ορισθεί έως το 2015-27.

Παρόλα αυτά, όμως, ο δήμος Περιστερίου έχει οξύ πρόβλημα, αφού ο Λειοτεμαχιστής, όπως επιμένει να ονομάζει τον ΣΜΑ του, η Διοίκηση Παχατουρίδη, έχει οξύ πρόβλημα για την συνέχιση της λειτουργίας του, αφού δεν έχει απόφαση «χωροθέτησης», όπως προβλέπει τόσο η υπάρχουσα νομοθεσία, όσο και οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ και ταυτόχρονα έχει παράνομα και χωρίς καμία άδεια κατασκευασθεί και εγκατασταθεί, όπως έχει δείξει και με στοιχεία η ιστοσελίδα μας.

-------------------------------

Υ.Γ.: Για όσους δημότες από την άνοιξη και μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να σταθούν τις βραδινές κυρίως ώρες, στο μπαλκόνι τους και γενικά με ανοικτό το σπίτι τους, από την πολύ έντονη και βαριά δυσοσμία, να μην ψάχνουν ποιό φρεάτιο ομβρίων είναι δίπλα τους. Είναι απλό το θέμα. Γίνεται επεξεργασία και συμπίεση οικιακών απορριμμάτων στον ΣΜΑ, μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου…

«Εκδορεύς»

Vuknetra.gr

-----------------------------------------

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκάλυψη: Ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στο Αμαξοστάσιο Περιστερίου (Βίντεο) - Έκθετοι οι κ.κ. Σπύρος Τζόκας και Ρένα Δούρου που «σιωπούν»…

Περιστέρι: Η απάτη και τα ψέματα των κ.κ. Μαίρη Τσιώτα και Ανδρέα Παχατουρίδη για τα σκουπίδια και το τάισμα με καρκινογόνες ουσίες των πολιτών 

Ωρολογιακή Υγειονομική Βόμβα στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη και της Περιφέρειας Αττικής 

Περιστέρι 4/4/2013: Κρατάει χρόνια αυτή η «βρώμα»: Αντιδήμαρχος Περιστερίου - Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούν παράνομα… 

Δήμος Περιστερίου: Βαφτίζει τον ΣΜΑ «λειοτεμαχιστή», ρυπαίνει και μολύνει το περιβάλλον της πόλης, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και δαπανά 100.000 ευρώ για μελέτες… 

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ο Λειοτεμαχιστής του Δήμου Περιστερίου

Διαπλεκόμενη” ή ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής – Δεν υπάρχει ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο Περιστερίου (!!!) 

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας απαντά στο Vukentra.gr 

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Μία οφειλόμενη ανταπάντηση… στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρο Τζόκα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "