Περιστέρι: Συνεχίζεται το «μπάζωμα» σε χώρο Πρασίνου (Λάρνακος και Αναπαύσεως) με την Διοίκηση Παχατουρίδη να «κάνει» ότι δεν βλέπει…

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Συνεχίζεται το μπάζωμα στην γωνία Λάρνακος και Αναπαύσεως, σε χώρο χαρακτηρισμένο από το 1981 ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου με τη Διοίκηση Παχατουρίδη να κάνει ότι δεν βλέπει…

Την 1η Δεκεμβρίου είχαμε αναρτήσει εκτενές ρεπορτάζ για το «μπάζωμα» από αγνώστους χώρου σε ένα από τα ποιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, που έχει χαρακτηρισθεί σαν κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, στην γωνία Λάρνακος και Αναπαύσεως. Είχαμε μάλιστα αναφέρει ότι τα «μπάζα» ισοπεδώνονται κατά τις νυκτερινές ώρες από «άγνωστους» με την χρήση μηχανημάτων έργων (για να δείτε το δημοσίευμα κάντε κλικ εδώ).

Για το θέμα αυτό μάλιστα έγινε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο προς την Διοίκηση Παχατουρίδη, από τον σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Περιστέρι για Όλους – Ανατροπή», κ. Θανάση Δημητρίου.

Στην ερώτηση απάντησε εκ μέρους της Διοίκησης Παχατουρίδη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Λύκος που δήλωσε με έμφαση τα εξής:

«Ο συγκεκριμένος χώρος αγοράσθηκε από το Δήμο με πόρους του Πράσινου Ταμείου, είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και έτσι θα μείνει αφού πέραν των άλλων είναι και θέληση της διοίκησης του Δήμου». Για την ρίψη των «μπάζων» από αγνώστους και την διαμόρφωσή τους, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 81/1981 και ανεξάρτητα από τη θέληση της διοίκησης Παχατουρίδη δεν μπορεί να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της.

Το φορτίο με τις «πλάκες» ξηλωμένου οδοστρώματος (τεμάχια ασφάλτου)

Παρόλα αυτά, όμως, φαίνεται ότι η «θέληση» της διοίκησης Παχατουρίδη είναι να αφήνει τους «άγνωστους» να συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων στον συγκεκριμένο σημείο παρά τον θόρυβο και τις επισημάνσεις που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο.

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά η εναπόθεση πάλι στο ίδιο σημείο φορτίου από εκσκαφές πεζοδρομίων, την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι κατά τις νυκτερινές ώρες, νε την τελευταία ρίψη να γίνεται αμέσως μετά την τελευταία βροχή που έπεσε στο Περιστέρι.

Από την έρευνα της ιστοσελίδας μας, δεν μπόρεσε να διακριβωθεί αν η ρίψη των «μπάζων» έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου ή από άγνωστο ιδιώτη ή επιχειρηματία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που τα έριξε κέρδισε το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης τους στον ΧΥΤΑ Φυλής, αφού η ρίψη στο συγκεκριμένο χώρο είναι «δωρεάν», αν και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στα νέα μπάζα που «πετάχθηκαν» από άγνωστους στο συγκεκριμένο σημείο περιέχονται πλαστικές συσκευασίες του προνομιακού προμηθευτή σε δομικά υλικά του Τμήματος αυτεπιστασίας του Δήμου κ. Παπαδόπουλου.

Τα Φορτίο «μπάζων» με τις συσκευασίες του βασικού προμηθευτή αδρανών υλικών του Δήμου

Τρία νέα στοιχεία, όμως υπάρχουν.

α) Το ένα φορτίο «μπάζων» που εναποτέθηκε στο χώρο αποτελείται από τεμάχια αποξηλωμένου οδοστρώματος με στεροποιημένη άσφαλτο. Αν αυτό προέρχεται από τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος αυτή την περίοδο, τότε γίνεται φανερό ότι οι ίδιες υπηρεσίες του Δήμου «μπαζώνουν» το συγκεκριμένο οικόπεδο με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ψεύδεται ή μάλλον να μην λέει την αλήθεια στο δημοτικό Συμβούλιο.

β) Η υπόλοιπη ποσότητα των νέων μπάζων που «έπεσε» στο σημείο είναι τουλάχιστον 3 ή τέσσερα φορτία, με την σημείωση ότι περιέχει, όπως προαναφέρθηκε συσκευασίες αδρανών υλικών του βασικού προμηθευτή του τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου.

γ) Συνεχίζεται η διαμόρφωση των «μπάζων» που συνεχώς εναποτίθονται στο σημείο με μηχάνημα τεχνικών οδικών έργων, επεκτείνοντας την επίπεδη περιοχή που χρησιμοποιείται ως ελεύθερο ανοικτό πάρκινγκ από τους επισκέπτες του νεκροταφείου Περιστερίου και τους γείτονες.

Διαμόρφωση των «μπάζων» για να δημιουργηθεί χώρος εναπόθεσης νέων

Κατά τα άλλα, η Διοίκηση του Δήμου, κόπτεται για την ποιότητα ζωής και την διατήρηση του χαρακτηρισμού του χώρου «ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου» που κατά δήλωσή της είναι και η θέλησή της.

Το ποιος, όμως, κερδίζει από το «μπάζωμα», φαίνεται ότι θα παραμείνει μυστήριο… σαν όλα τα μυστήρια που διακρίνουν την πόλη για όσο διάστημα διοικείται από τον Ανδρέα Παχατουρίδη και τους πιστούς αντιδημάρχους του.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι στην πόλη έχουν «μπάζα», τώρα ξέρουν τον δρόμο… έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα τους ελέγξει… στο δε δημοτικό συμβούλιο απλώς δεν θα δώσουν καμία απάντηση…

Συσκευασία αδρανών υλικών στα «μπάζα»

«Το πάρκινγκ» για τα οχήματα περιοίκων και επισκεπτών του νεκροταφείου

 

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "