Tυλίχθηκε στις φλόγες, στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, Όχημα μεταφοράς «Κοντέινερ» σκουπιδιών– Κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι από τις εκρήξεις (Βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

Παρακολουθώντας τις προσπάθειες να σβηστεί η φωτιά με νερό από το δίκτυο του Αμαξοστασίου

Στις φλόγες τυλίχθηκε, χθες Παρασκευή 20.11.2015, μεγάλο όχημα μεταφοράς κοντέινερ’ς συμπιεσμένων σύμμεικτων απορριμμάτων, μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου.

Το περίεργο είναι, ότι το συγκεκριμένο όχημα, είχε αναχωρήσει από το Αμαξοστάσιο του Δήμου, λίγη ώρα πριν με φορτίο 16-18 τόνων συμπιεσμένων απορριμμάτων για προγραμματισμένη διαδρομή προς τον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου θα «ξεφόρτωνε» και επέστρεψε πίσω σ’ αυτό, με το φορτίο του να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την πλευρά των εργαζόμενων του δήμου, στον χώρο, το βαρύ όχημα με το επικαθήμενο κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων, επέστρεψε, στις 9.40 το πρωί, στο Αμαξοστάσιο (Γκαράζ) του Δήμου, φλεγόμενο, κι ενώ είχε αναχωρήσει με φορτίο 16 -18 τόνων συμπιεσμένων σκουπιδιών, λίγο πριν με προορισμό τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η διοίκηση του Δήμου, -στον χώρο βρίσκονταν η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενώ προσήλθε σχεδόν ταυτόχρονα με την είσοδο του φλεγόμενου οχήματος, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Βασίλης Μπέτσης-, αντί να εκκενώσει τον χώρο, προκειμένου να απομονώσει το φλεγόμενο βαρύ όχημα από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και να καλέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς, δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας και αποφυγής της επέκτασής της, και έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να σβήσουν οι ίδιοι με τα μέσα που διαθέτουν, αδιαφορώντας για τους κινδύνους κατά της ζωής τους, από τυχόν εκρήξεις.

Επιστρατεύθηκε, βυτιοφόρο όχημα νερού, με το οποίο πλένονται οι δρόμοι μετά τις λαϊκές αγοράς, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το δίκτυο ύδρευσης του Γκαράζ. Η χρησιμοποίηση νερού και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι πυροσβέστες, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν αλλεπάλληλες εκρήξεις, που προκάλεσαν πανικό στους εργαζόμενους, ενώ αν είχαν μεγαλύτερη ισχύ θα προκαλούσαν και πολύ βαρείς τραυματισμούς σε όσους ήταν σε μικρή απόσταση από το φλεγόμενο όχημα και σ’ αυτούς που επιχειρούσαν, έστω και χωρίς καμία πείρα, την κατάσβεση.

Στους παραβρισκόμενους εργαζόμενους, ιδιαίτερα κακή εντύπωση, αλλά και απορίες προκάλεσε η επιλογή της Διοίκησης του Δήμου να μην καλέσει την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς στο βαρύ όχημα, όταν μάλιστα αυτή θα μπορούσε να βρεθεί στο Αμαξοστάσιο σε ένα (1) λεπτό περίπου, αφού ο σταθμός Περιστερίου δεν απέχει από το Γκαράζ, περισσότερα από 150 μέτρα.

Το Vukentra.gr, απευθύνθηκε σε ειδικό πραγματογνώμονα για τέτοιου είδους πυρκαγιές προσπαθώντας να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα:

α) πως προκλήθηκε η πυρκαγιά στο περιεχόμενο του Κοντέινερ, δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ καλά συμπιεσμένα σύμμεικτα απορρίμματα με μεγάλο ποσοστό υγρασίας και

β) γιατί η Διοίκηση του Δήμου, αλλά και ο Προϊστάμενος του Αμαξοστασίου που έχει και την κύρια κατά νόμο ευθύνη για ότι συμβαίνει μέσα σ’ αυτό δεν κάλεσαν τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά προτίμησαν να διακινδυνεύσουν τις εγκαταστάσεις από πιθανή επέκταση της φωτιάς σ’ αυτές και τις ζωές των εργαζόμενων από τυχόν εκρήξεις και όχι μόνο.

«Επιχείρηση κατάσβεσης» με νερό από το δίκτυο του Αμαξοστασίου

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν οι εξής:

1). Σε ότι αφορά την πρόκληση της φωτιάς στο περιεχόμενο του «κοντέινερ», πιθανόν αυτό συνέβη, με αυτανάφλεξη των συμπιεσμένων απορριμμάτων, λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κατά τη συμπίεση τους στον συμπιεστή του Σταθμού Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ). Ίσως δε στο συγκεκριμένο «κοντέινερ» να υπήρχαν ανάμεσα στα υπόλοιπα σκουπίδια και υλικά με πετρελαιοειδή ή αλκοόλ, γεγονός που θα έκανε την ανάφλεξη ποιο εύκολη.

2). Σε ότι αφορά την μη κλίση της Πυροσβεστικής, μία πιθανή εξήγηση υπάρχει. Η Πυροσβεστική, εφόσον καλείτο και επενέβαινε στην φωτιά, θάπρεπε μετά την κατάσβεσή της, να συντάξει σχετικό δελτίο συμβάντος και να προχωρήσει στην διερεύνηση των αιτιών που το προκάλεσαν. Με άλλα λόγια θα περιέγραφε, πέραν των άλλων, τόσο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για τη φόρτωση των σκουπιδιών στο κοντέινερ, όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως τον όχημα, το δρομολόγιο, τον τρόπο συλλογής και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και εγκαταστάσεων που υπάρχουν και λαμβάνονται, κλπ. Όλα αυτά και με την προϋπόθεση ότι η Πυροσβεστική θάκανε τη δουλειά της, ίσως να μην επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου να βγουν στην επιφάνεια και μάλιστα με επίσημο κρατικό έγγραφο. Είναι κι αυτό μία εξήγηση…

Μία από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις, κατά την διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης με νερό… του περιεχόμενου του «Κοντέινερ»

Συμπτωματικά στον χώρο του Αμαξοστασίου, παρευρισκόταν ο Τεχνικός Ασφαλείας, που έχει ορισθεί επίσημα από τον Δήμο, μετά από παρέμβαση της Σωματικής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ – ΑΤΤΙΚΗΣ, για θέματα ασφαλείας των Εργαζομένων, καθώς, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, αλλά και το σύνολο σχεδόν των απασχολούμενων στο Αμαξοστάσιο, υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε μέσα προστασίας και εργαλεία (όπως ειδικές τάπες για την βενζίνη που δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να εμποτίζονται με βενζίνη οι Εργαζόμενοι), ενώ και οι σκάλες που χρησιμοποιούνται είναι ασυντήρητες και επικίνδυνες.

Το τι θα περιλαμβάνει, βέβαια, στην έκθεση του για το «συμβάν», ο Τεχνικός Ασφαλείας, -να πράγματι συντάξει έκθεση-, απομένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν και πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στη ιστοσελίδα μας, ότι δεν είναι ιδιαίτερα σχολαστικός σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και προστασίας των εργαζόμενων στα συνεργεία του Δήμου Περιστερίου.

Όπως λέει ο λαός… «Κοντός Ψαλμός Αλληλούια»...

Λίγο πριν την έκρηξη στα συμπιεσμένα σύμμεικτα απορρίμματα

Μικροέκρηξη κατά τη ρίψη νερού στα συμπιεσμένα φλεγόμενα σκουπίδια

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Βασίλης Μπέτσης & Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου (λίγο μετά την ένδειξη ότι η φωτιά ελέγχεται και την παύση των μικροεκρήξεων)

Μία ώρα μετά την έναρξη της κατάσβεσης της φωτιάς

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Διαβάστε ακόμη:

Περιστέρι: Η απάτη και τα ψέματα των κ.κ. Μαίρη Τσιώτα και Ανδρέα Παχατουρίδη για τα σκουπίδια και το τάισμα με καρκινογόνες ουσίες των πολιτών

Ωρολογιακή Υγειονομική Βόμβα στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη και της Περιφέρειας Αττικής

Περιστέρι 4/4/2013: Κρατάει χρόνια αυτή η «βρώμα»: Αντιδήμαρχος Περιστερίου - Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούν παράνομα…

Δήμος Περιστερίου: Βαφτίζει τον ΣΜΑ «λειοτεμαχιστή», ρυπαίνει και μολύνει το περιβάλλον της πόλης, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και δαπανά 100.000 ευρώ για μελέτες…

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ο Λειοτεμαχιστής του Δήμου Περιστερίου

Διαπλεκόμενη” ή ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής – Δεν υπάρχει ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο Περιστερίου (!!!)

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας απαντά στο Vukentra.gr

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Μία οφειλόμενη ανταπάντηση… στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρο Τζόκα

ΣΜΑ Περιστερίου: Μία «κατάπτυστη» (και «ψευδής»;) απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών για το τι συμβαίνει στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "