ΣΜΑ Περιστερίου: Μία «κατάπτυστη» (και «ψευδής»;) απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών για το τι συμβαίνει στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Το ότι στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στον οποίο παρανόμως συμπιέζονται χωρίς καμία άλλη επεξεργασία σύμμεικτα οικιακά και όχι μόνο απορρίμματα είναι γνωστό σε όλους, ακόμη και στην αντιπολίτευση του Δήμου, ασχέτως αν αυτή τηρεί απόλυτη του τάφου σιωπή, εκτός βέβαια της παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου».

Ως γνωστό πάγια θέση της Διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη είναι ότι μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, δεν γίνεται καμία επεξεργασία ή μεταφόρτωση απορριμμάτων και ότι σ’ αυτό απλώς λειτουργεί ένας ταπεινός Λειοτεμαχιστής κλαδιών δένδρων και μεγάλων αντικειμένων.

Το να γίνεται, όμως, αυτή η θέση της Διοίκησης του Δήμου, επίσημη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών, που αποτελεί και τον ανώτατο ελεγκτικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, δείχνει την «κατάπτωση» του Κράτους και της πολιτικής, πόσο μάλλον που η «αριστερή» Κυβέρνηση Τσίπρα (επί του προκειμένου η «πρώτη») διατράνωσε και διατρανώνει την προσήλωσή της στη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Ελλήνων.

Ας τα πάρουμε, όμως, με την σειρά:

Η αναφορά στη Βουλή

Στις 23 Απριλίου 2015, ο Βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ κ. Νίκος Νικολόπουλος, υποβάλει στην Βουλή με αποδέκτη τον Υπουργό εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, την 378/23.4.2015 αναφορά με την οποία πέραν των άλλων ζητά να γίνει υγειονομικός έλεγχος στο Δημοτικό Γκαράζ Περιστερίου και να ελεγχθεί αν υπάρχουν α) άδεια πολεοδομίας, β) άδεια λειτουργίας, γ) πιστοποιητικό πυροπροστασίας και δ) δεξαμενές καυσίμων (για να δείτε ή «κατεβάσετε» την αναφορά κάντε κλικ εδώ).

Η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών

Στις 18 Μαΐου με το με αριθμ. πρωτ. 666/18.5.2015 έγγραφό του, ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης απαντά στην αναφορά του κ. Νικολόπουλου, -για να δείτε ή «κατεβάσετε» το έγγραφο κάντε κλικ εδώ-, στην οποία και σε ότι αφορά το αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου αναφέρει:

α) Όλα είναι νόμιμα μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου,

β) Υπάρχει λειοτεμαχιστής που λειτουργεί με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών,

γ) Υπάρχει Οικίσκος (πράσινο σπίτι) Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον οποίο φυλάσσονται ανακυκλώσιμα υλικά (!!!),

δ) Υπάρχουν Πιστοποιητικά Πυροπροστασίας σε ισχύ και

ε) Ο Δήμος Περιστερίου βρίσκετε σε διαδικασία μεταφοράς των εγκαταστάσεων (σ.σ. αμαξοστασίου) σε άλλο κατάλληλο χώρο (!!!).

Τι δεν αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών στη απάντησή του

1) Τα Πιστοποιητικά Πυροπροστασίας ή μάλλον το Πιστοποιητικό (σ.σ υπάρχει μόνο ένα) είναι άκυρο και προδήλως παράνομα εκδοθέν, αφού στηρίχθηκε σε μη νόμιμα παραστατικά, ενώ δεν αναφέρει ποιος είναι ο χρήστης των εγκαταστάσεων για τις οποίες εκδόθηκε.

2) Τις εγκαταστάσεις Συμπίεσης και Μεταφόρτωσης οικιακών απορριμμάτων (ΣΜΑ), στις οποίες συμπληρωματικά και σε μόνιμη σύνδεση λειτουργεί ο τεράστιος λειοτεμαχιστής.

3) Την ύπαρξη δύο παράνομων δεξαμενών καυσίμων, που επισήμως δέχεται ότι υπάρχουν ακόμη και η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου.

Σημειωτέων ότι σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, ο έλεγχος στις εγκαταστάσεις του Αμαξοστασίου του Δήμου Περιστερίου, έγινε από αστυνομικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αττικής και όχι (δεν αναφέρεται) από άλλη κρατική υπηρεσία, αν και ο αναφερόμενος Βουλευτής ζητά να γίνει και υγειονομικός έλεγχος των εγκαταστάσεων του.

Η ταύτιση της απάντησης του (τότε) Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Βούτση με τις θέσεις της Διοίκησης Παχατουρίδη και οι θέσεις της Περιφέρειας Αττικής

Το θέμα της ύπαρξης του ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά από ερωτήσεις των τότε δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κυριακόπουλου Δημητρίου και Χρονόπουλου Χρόνη στη προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και της κας Αντωνίας Αθανασοπούλου – Βαφειάδου πρόσφατα, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου.

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου, τόσο δια του ίδιου του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη, όσο και των αρμοδίων αντιδημάρχων κ.κ. Νεκταρίας Ευσταθιάδου (πρώην) και Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου, είναι εμμονική και ταυτόσημη με την απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. στον κ. Νικολόπουλο.

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε και η Αντιπεριφέρεια Αττικής, μετά από «υποτιθέμενο» αυστηρό έλεγχο των υπηρεσιών της, πάλι στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, για τις οποίες υπήρξε θύελλα αντιδράσεων μετά από δημοσίευμα του Vukentra.gr «περί διαπλοκής» των υπηρεσιών της με το Δήμο Περιστερίου. Για το τελευταίο, σήμερα παραθέτουμε στην συνέχεια την ανταπάντηση της ιστοσελίδας μας στις αιτιάσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα, σε όσα είχαμε γράψει (υπάρχει και σε ξεχωριστή ανάρτηση), ενώ στο τέλος παρατίθονται όλα τα άρθρα και στοιχεία που αφορούν τον ΣΜΑ Περιστερίου που έχουμε μέχρι σήμερα αναρτήσει.

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Διαβάστε ακόμη:

Περιστέρι: Η απάτη και τα ψέματα των κ.κ. Μαίρη Τσιώτα και Ανδρέα Παχατουρίδη για τα σκουπίδια και το τάισμα με καρκινογόνες ουσίες των πολιτών

Ωρολογιακή Υγειονομική Βόμβα στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη και της Περιφέρειας Αττικής

Περιστέρι 4/4/2013: Κρατάει χρόνια αυτή η «βρώμα»: Αντιδήμαρχος Περιστερίου - Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούν παράνομα…

Δήμος Περιστερίου: Βαφτίζει τον ΣΜΑ «λειοτεμαχιστή», ρυπαίνει και μολύνει το περιβάλλον της πόλης, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και δαπανά 100.000 ευρώ για μελέτες…

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ο Λειοτεμαχιστής του Δήμου Περιστερίου

Διαπλεκόμενη” ή ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής – Δεν υπάρχει ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο Περιστερίου (!!!)

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας απαντά στο Vukentra.gr

Υπόθεση Ελέγχου ΣΜΑ Περιστερίου: Μία οφειλόμενη ανταπάντηση… στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρο Τζόκα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "