Σοκ στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Περιστερίου – Βρέθηκαν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε κοντέινερ απορριμμάτων;

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Η διοίκηση Παχατουρίδη οφείλει να το διαψεύσει άμεσα ή να ερευνήσει το θέμα. Οι εργαζόμενοι ζητούν απαντήσεις…

Η είδηση είναι σημερινή και προκάλεσε σοκ στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Περιστερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον αρμόδιο φορέα και το ειδικό συνεργείο μέτρησης ραδιενεργών υλικών στον ΧΥΤΑ Φυλής (δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις), βρέθηκε φορτίο συμπιεσμένων σύμμεικτων απορριμμάτων που μεταφέρθηκε με κοντέινερ του Δήμου Περιστερίου με ραδιενεργά υλικά.

Όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στους εργαζόμενους του ΧΥΤΑ Φυλής, κατά την «μέτρηση» του συγκεκριμένου κοντέινερ, από το ειδικό συνεργείο που βρίσκετε εγκαταστημένο στην είσοδο του χώρου εναπόθεσης και ενταφιασμού των μεταφερόμενων απορριμμάτων, διαπιστώθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά εκπομπής ραδιενεργών υλικών και πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.


Το γεγονός προκάλεσε σοκ στους εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου και πολύ περισσότερο σ’ αυτούς που χειρίζονται τον συμπιεστή απορριμμάτων στα κοντέινερ μεταφοράς, δηλαδή στον ΣΜΑ, αν και όπως είναι γνωστό η δημοτική αρχή Παχατουρίδη αρνείται επιμόνως ότι υπάρχει τέτοια εγκατάσταση.

Το ερώτημα που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι «πως βρέθηκαν ραδιενεργά υλικά στα σύμμεικτα απορρίμματα του δήμου, την στιγμή που δεν υπάρχουν νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές που να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους υλικά, λαμβανομένου υπόψη ότι μόνο μονάδες αυτής της μορφής κάνουν για ιατρικούς σκοπούς χρήση ραδιενεργών υλικών».

Αναρωτιούνται μάλιστα πως και με ποια μέσα θα προστατευθούν σε τέτοιες περιστάσεις, όταν μάλιστα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το είδος και την σύνθεση των απορριμμάτων που συμπιέζονται στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Περιστερίου και η διοίκηση Παχατουρίδη, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και εφόσον αυτό δεν ευσταθεί ή αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση να το διαψεύσει, δίνοντας παράλληλα στην δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία των ελέγχων μέτρησης ραδιενεργής ακτινοβολίας που γίνεται από τα ειδικά συνεργεία στα εισερχόμενα οχήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 10 ημέρες περίπου, ειδικό συνεργείο μέτρησης ακτινοβολίας ραδιενεργών υλικών βρίσκεται στον ΧΥΤΑ Φυλής κάνοντας ελέγχους, μετά από καταγγελίες των εργαζομένων ότι διοχετεύονται στους χώρους ταφείς ραδιενεργά νοσοκομειακά υλικά, αντί να οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας.


Σε αναμονή των δηλώσεων ή διευκρινήσεων του Δήμου Περιστερίου. Ελπίζουμε να πρόκειται για παρανόηση και να μην υπάρχει τέτοιο θέμα…

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "