Περιστέρι: Η απάτη και τα ψέματα των κ.κ. Μαίρη Τσιώτα και Ανδρέα Παχατουρίδη για τα σκουπίδια και το τάισμα με καρκινογόνες ουσίες των πολιτών

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Η απάτη με τα σκουπίδια, οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κ. Μαίρης Τσιώτα, ο Ανδρέας Παχατουρίδης και η ανικανότητα της αντιπεριφέρειας του κ. Σπύρου Τζόκα

Η πόλη του Περιστερίου και ιδιαίτερα οι δημότες της έχουν την ατυχία να “κυβερνώνται” εδώ και δεκατρία ολόκληρα χρόνια από την ομάδα του Ανδρέα Παχατουρίδη. Θρασείς όλοι, όσοι συμμετέχουν και αποτελούν αυτή την ομάδα διαχρονικά, επιδίδονται συνειδητά σε ένα ψεύτικο δημόσιο λόγο, βασιζόμενη κυρίως στην ανικανότητα της αντιπολίτευσης να αρθρώσει τεκμηριωμένο και ουσιαστικό αντίλογο και κυρίως έλεγχο σε ότι αυτή πράττει.

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά είναι η απόπειρα του επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες κ. Φώτη Κουγιουμτζή, να ζητήσει εξηγήσεις από την αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Μαίρη Τσιώτα, -στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης-, για τον σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων της διοίκησης Παχατουρίδη.

Ευκαιρίας δοθείσης, η πολυτάλαντη στη διαστρέβλωση των πραγματικών καταστάσεων κ. Μαίρη, φρόντισε να πετάξει την μπάλα στο “γήπεδο” του κ. Κουγιουμτζή, -λέγε με Περιφέρεια Αττικής και Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας-, χρεώνοντας ουσιαστικά μία περιβαλλοντική βόμβα που η ίδια μαζί με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη έχουν στήσει σε βάρος της υγείας των κατοίκων της πόλης, στη Ρένα Δούρου και τον Σπύρο Τζόκα οι οποίοι επέβαλαν νέο και εξ απαρχής σχεδιασμό στην διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης (οι δηλώσεις της κ. Τσιώτα, όπως δημοσιεύθηκαν σε τοπική ιστοσελίδα παρουσιάζονται στο τέλος του παρόντος άρθρου).

Προαναγγέλλει μάλιστα ότι αν και παράνομος ο ΣΜΑ Περιστερίου, που συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς κανένα υγειονομικό και περιβαλλοντικό έλεγχο, όπως επίσης και το Αμαξοστάσιο του Δήμου που έχει πάρει παράταση “σφραγίσματος” με μία κάπτυστη κατά τα άλλα τροπολογία έως τον Οκτώβριο του 2017, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά το 2020.

Κι από την άλλη, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Δήμου που “κάνουν” την πάπια, -κατά τη λαϊκή έκφραση-, συναγελαζόμενοι με τα μέλη της Διοίκησης Παχατουρίδη στο Άλσος, επιζητώντας λίγη από τη δημοσιότητα στο ανύποπτο πλήθος μαμάδων και μπαμπάδων που συρρέουν σ' αυτό, από τη μία πλευρά και από την άλλη μιλώντας σαν κουτσομπόλιδες μεταξύ τους και με όσους πολίτες τους παραπονούνται για το άγος της βρώμας και της θανατηφόρας σκόνης που αναδύονται σε διαρκή ημερήσια βάση από την συμπίεση των σκουπιδιών μέσα στο αμαξοστάσιο.


Κατά τα άλλα όλα καλά. Τσιμουδιά στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, και “επικοδομητικές” προτάσεις προς τη διοίκηση για την μελλοντική επίλυση του θέματος, που όπως αναφέρθηκε πάει πλέον για το 2020. Όσο για τον λαό που αναπνέει τα δηλητήρια του ΣΜΑ, ανύποπτος κάνοντας βόλτες στο Άλσος και όχι μόνο,η Διοίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη, συνεργούντος του Συντονιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών, μέγα Γιώργου Βαθιώτη, συγκεντρώνει φάρμακα, αν και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί κανένας απολογισμός για το που αυτά διαθέτονται και ποιοι τελικά είναι οι πραγματικά οφελούμενοι.

Στις λίγες φορές που το θέμα της παράνομης λειτουργίας του ΣΜΑ έχει έλθει στο δημοτικό συμβούλιο, όπως αυτό στις 4.5.2015, αλλά και της (προ)περασμένης Πέμπτης, βγαίνει το πρόσωπο του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, η κ. Μαίρη Τσιώτα και αρχίζει την διάλεξη περί της σκέψης, της φροντίδας και τον προγραμματισμό της διοίκησης Παχατουρίδη για την συλλογή και διαχείριση των σκουπιδιών και την υγεία των κατοίκων της πόλης. Όλα, όμως, στο μέλλον και πως να κάνει αλλιώς αφού για την κατασκευή του παράνομου ΣΜΑ ο δήμος ξόδεψε περισσότερα από 5.8 εκατ. ευρώ ενώ μόνο οι δύο τελευταίες μελέτες που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση, σε μία από τις αγαπημένες εταιρίες της διοίκησης Παχατουρίδη, έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 90.000 ευρώ, άσχετα αν τα αποτελέσματα και συμπεράσματά τους δεν έχουν σχέση με την υπάρχουσα πραγματικότητα, όπως η ίδια η κυρία Τσιώτα δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, αν και αποτελούν πλούτο για τον δήμο.

Από την άλλη ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήναςκ. Σπύρος Τζόκας, δηλώνει ότι: “Οι υπηρεσίες του τον βεβαιώνουν ότι όλα έχουν καλώς (!!!) σχετικά με τη λειτουργία του ΣΜΑ Περιστερίου”. Πιθανόν βέβαια αν ζούσε έστω και για λίγο στο Περιστέρι να είχε άλλη άποψη, αν και αυτό είναι “αλλουνού Παπά Ευαγγέλιο”, όπως λέει κι ο λαός. Τουλάχιστον μπορεί να μην ασχολείται με τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, ολοκλήρωσε την εισήγησή του για την λύση του παράνομου μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα μας...

Για το θέμα θα επανέλθουμε σε λίγες ημέρες και ειδικότερα για το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα που συντελείτε στο δίπολο Αμαξοστάσιο – Άλσος Περιστερίου με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη και συμπαράσταση της αντιπολίτευσης του. Προς το παρόν ας χαίρονται το Άλσος κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες... Εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς δεν ζουν πλέον στο Περιστέρι, αλλά σε άλλα δροσερά και πράσινα προάστια όπου τηρούνται απόλυτα όλοι οι κανόνες προστασίας της υγείας των κατοίκων τους...

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Διαβάστε στη συνέχεια τις δηλώσεις της αντιδημάρχου Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Μαίρης Τσιώτα, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν σε τοπική ηλεκτρονική σελίδα.

Μαίρη Τσιώτα : Εκπονούμε σχέδιο για τα απορρίμματα το οποίο έχουμε σχεδόν έτοιμο

Απάντηση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμου Περιστερίου Μαίρης Τσιώτα, σχετικά με ερώτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 4/5/2015 από τον επικεφαλής της παράταξης ''Ενεργοί Πολίτες'' Φώτη Κουγιουμτζή, για το πού βρίσκεται ο περιφερειακός σχεδιασμός των απορριμμάτων του Δήμου Περιστερίου.

Μαίρη Τσιώτα: Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό και το έχω ξαναπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνεται μια ζύμωση σχετικά με τα νέα δεδομένα διαχείρισης απορριμμάτων η οποία όμως δεν μπορεί μόνο από τον Δήμο, ανεξάρτητα από τον κοινό εταίρο της διαχείρισης που είναι η Περιφέρεια Αττικής. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της κοινής προσπάθειας, είμαστε σε επαφή και με τους Συμβούλους της Αντιπεριφέρειας, προσπαθούμε, παίρνουμε οδηγίες, εν ολίγοις εκπονούμε σχέδιο το οποίο έχουμε σχεδόν έτοιμο και για το οποίο θα ενημερωθείτε σαφώς και μάλιστα θα ενημερωθείτε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα περάσει από Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο πριν βγει στη διαβούλευση. 

Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου με την εμπειρία πού έχουν και την αρτιότητα πού εμείς τουλάχιστον καυχώμεθα ότι στην πόλη έχει μια εικόνα, έχουμε εκπονήσει ένα καλό σχέδιο διαχείρισης, ο μόνος λόγος που δεν έχει έρθει ακόμα είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ακόμα και τώρα ζυμώνονται στην Αντιπεριφέρεια, δηλαδή μόλις προχτές ζητήθηκε και στείλαμε απάντηση για το γεγονός του υφιστάμενου καθεστώτος του γκαράζ, το ότι είναι υπό μεταφορά. Έχουμε τονίσει, ο ίδιος ο Δήμαρχος στην Περιφερειάρχη και το έχει λάβει σοβαρά υπ όψιν της, ότι αν δεν λυθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γιατί, έχω πει πολλές φορές ο σχεδιασμός είναι εντελώς νέος με καινούρια δεδομένα. 

Χρειάζεται μια  μεταβατική περίοδος η οποία θα μας φτάσει μέχρι το 2020, άλλωστε εκεί είναι και οι στόχοι και ο εθνικός σχεδιασμός μαζί με τον περιφερειακό και τα τοπικά σχέδια. Εγώ τουλάχιστον επειδή τα βλέπω πρωτοπόρα και να μας βάζουν σε μια σύγχρονη μορφή διαχείρισης, εύχομαι να πετύχει. Θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα έχοντας χρόνο να διαβάσετε το όλο έντυπο, το οποίο περιέχει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης και να συζητηθεί βεβαίως. Τις προτάσεις σας τις έχουμε πάρει από μήνες πριν, οπότε αυτό θα συζητηθεί.

Πηγή: pitsounicity.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "