Δήμος Περιστερίου: Χαστούκι από την Επίτροπο του Ελγκ. Συνεδρίου για μη τήρηση της νομοθεσίας – Στις 44.699,85 ευρώ (!!!) το αποθεματικό του Δήμου...

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Το ότι στις προμήθειες του Δήμου Περιστερίου, είτε δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία, είτε εφαρμόζεται κατά το δοκούν, είτε με περίεργο τρόπο και με “ειδικές ερμηνείες” των όσων αυτή ορίζει, είναι γνωστό σε όλους και όχι μόνο σε όσους συναλλάσσονται μαζί του.

Προμήθειες “κομματιάζονται” ή αλλιώς σπάνε σε μικρότερες προκειμένου να μην γίνει κανονικός διαγωνισμός, είτε βαφτίζονται ως “άμεση και έκτακτη ανάγκη”, όπως π.χ. Οι επισκευές των οχημάτων και η προμήθεια ανταλλακτικών γι' αυτά με αποτέλεσμα κατά εντελώς “τυχαίο” τρόπο όλες ή σχεδόν όλες να κατευθύνονται σε σταθερούς προμηθευτές.

Ακόμη μία ιδιαίτερη κατηγορία προμηθευτών του δήμου Περιστερίου, που μάλιστα “παίρνουν” απευθείας αναθέσεις με την υπογραφή των αρμόδιων αντιδημάρχων, είναι μη εκλεγέντες υποψήφιοι δημοτικοί ή διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου της Πόλης κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ή συγγενείς Α΄ βαθμού δημοτικών συμβούλων του. Και μπορεί αυτές να καλύπτονται “τυπικά” με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) του Δήμου, στις εισηγήσεις, όμως, των αρμόδιων αντιδημάρχων ποτέ δεν υπάρχει καμία πληροφορία προς τα μέλη της ΟΕ, για την ιδιότητα αυτών των προμηθευτών και το συνολικό ύψος σε ετήσια βάση των ποσών που λαμβάνουν για όσα προσφέρουν στο Δήμο Περιστερίου, ποσό που δεν επιτρέπεται, -αν δεν κάνουμε λάθος-, να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση το να αναθέτεις απευθείας προμήθειες υλικών σε αποτυχόντες υποψήφιους συμβούλους σου είναι θέμα και όχι μόνο ηθικής τάξης...

Η επίκληση του ότι “Η Επίτροπος τα εγκρίνει άρα όλα έχει καλώς και νόμιμα” είναι απλά ο φερετζές για τους αποφασίζοντες δημοτικούς συμβούλους, αφού και γνωρίζουν και μπορούν να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις. Αυτά, όμως, είναι θέματα που σύντομα θα απασχολήσουν όχι μόνο την ιστοσελίδα μας αλλά και κάθε αρμόδιο...

Το απαγορευτικό της Επιτρόπου για μη ίση μεταχείριση προμηθευτών

Φαίνεται πάντως, ότι εκεί στην Κρυστάλλη 53, στα γραφεία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα οποία πραγματοποιείται ο προληπτικός έλεγχος των συμβάσεων προμηθειών του Δήμου Περιστερίου, κάτι άλλαξε. Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου είναι πλέον πολύ ενδελεχής, με αποτέλεσμα να βγαίνουν “λαγοί”.

Πρόσφατα επιδόθηκε στον Δήμο Περιστερίου η με αριθμ. 44734/9.7.2015 Πράξη της Επιτρόπου με την οποία απορρίπτεται και ουσιαστικά απαγορεύεται η υπογραφή σύμβασης με προμηθευτή για την προμήθεια “γάλατος εβαπορέ” για τις ανάγκες του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Άθλησης (ΟΠΑΑΠΔ) ΤΟΥ Δήμου, προμηθευτή που ανακηρύχθηκε με βάση διαγωνισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής την ευθύνη της οποίας έχει η πολύ δραστήρια και διαχρονική αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.


Ο λόγος της απόρριψης – απαγόρευσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο της Επιτρόπου, ο Δήμος Περιστερίου, απέρριψε την προσφορά προμηθευτή γιατί αυτός δεν είχε προσκομίσει ένα συγκεκριμένο παραστατικό (υπεύθυνη δήλωση ποιότητας) και την κατακύρωσε (ανέθεσε) σε άλλον που ούτε κι αυτός το είχε προσκομίσει (φωτό). Τόσο καλά σε ότι αφορά την ίση μεταχείριση και ισονομία αντιμετώπισης των προμηθευτών. (για να δείτε ή “κατεβάσετε” όλο το έγγραφο της Επιτρόπου κάντε κλικ εδώ).

Το πόσο σοβαρή και τεκμηριωμένη είναι η απόφαση – Πράξη του Επιτρόπου, είναι το ότι παρόλο που έδωσε το δικαίωμα στον Δήμο Περιστερίου να καταθέσει προσφυγή για την ανατροπή της, ο Δήμος αποφάσισε να μην το κάνει... Παλιοί αυτοδιοικητικοί και γνώστες αυτής της διαδικασίας θεωρούν ότι η Διοίκηση του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη δεν κατέθεσε προσφυγή για το θέμα αυτό, αφού είναι βέβαιο ότι το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα την συζητούσε όχι μόνο θα την απέρριπτε,α αλλά υπήρχε και ο κίνδυνος να καταργήσει όλη τη σύμβαση που προέκυψε από τον σχετικό διαγωνισμό.

Το “κράχ” στα οικονομικά του Δήμου και το αποθεματικό των 44.699,85 ευρώ

Το Vukentra.gr έχει γράψει κατ' επανάληψη ότι τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου είναι στα όρια της κατάρρευσης, αν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ισχυρισθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο ότι όλα είναι τακτοποιημένα και τα οικονομικά του Δήμου είναι απόλυτα θωρακισμένα.

Οι οικονομολόγοι, όμως, που ασχολούνται με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πραγματική Εικόνα των οικονομικών ενός δήμου, καταγράφεται επακριβώς στο ύψος των αποθεματικών του...

Τον Ιούνιο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλέξης Σταυρούλιας είχε αποφύγει με τρόπο, -μετά από ερώτηση συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης-, να πει δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο το ύψος των αποθεματικών του Δήμου παραπέμποντας στην Οικονομική Επιτροπή. Εκεί είχε ισχυρισθεί προφορικά ότι το πραγματικό αποθεματικό του δήμου ήταν γύρω στα 6 εκατ. ευρώ περίπου, με την σημείωση ότι “κρύβονταν” λογιστικά προκειμένου ο Δήμος να μην υποχρεωθεί να το καταθέσει στην Τράπεζα Ελλάδος σύμφωνα με την τότε κυβερνητική απόφαση.

Τότε η ιστοσελίδα μας είχε αποκαλύψει ότι το πραγματικό αποθεματικό του Δήμου Περιστερίου ήταν 46.500 ευρώ περίπου.

Σήμερα επανερχόμαστε με νέο έγγραφο που υπογράφεται από τον κ. Σταυρούλια, όπως αυτό κατατέθηκε - γνωστοποιήθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την συνεδρίασή της στις 5.8.2015 με την οποία δηλώνεται εγγράφως ότι το αποθεματικό του Δήμου είναι μόνο 44.699,85 ευρώ, παρότι τα τακτικά έσοδα του ανέρχονται στο ποσό των 36.162.147 ευρώ. Το που έχει διατεθεί αυτό το τεράστιο ποσό, αφού τα έργα στο δήμο έχουν σταματήσει και η μόνη σοβαρή τακτική δαπάνη στην οποία αυτός προβαίνει είναι η μισθοδοσία των εργαζόμενων του, μόνο οι οικονομικές υπηρεσίες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μπορούν να απαντήσουν.


Σημασία έχει πάντως ότι τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου, όχι μόνο δεν είναι και στα καλύτερά τους, αλλά βρίσκονται ουσιαστικά υπό κατάρρευση, παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησής τους...

......................

Υ.Γ.: Ερώτημα προς κάθε αρμόδιο: Οι 150.000 ευρώ περίπου (αν δεν κάνουμε λάθος στο ποσό), που είχαν εξαφανισθεί από οφειλές τρίτων προς το Δήμο και σύμφωνα με τον σύμβουλο Οικονομικών του Δημάρχου κ. Γιαννόπουλο, οφείλονταν σε δυσλειτουργία του νέου λογισμικού οικονομικής διαχείρισης (συζήτηση ισολογισμού), επανήλθαν στο λογιστικό σύστημα του ή ακόμη “αγνοούνται”...; Κι αυτό γιατί πολλά αρχίζουν να ακούγονται στο κόκκινο δημαρχείο της Πλατείας Δημοκρατίας...

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "