Περιστέρι 4/4/2013: Κρατάει χρόνια αυτή η «βρώμα»: Αντιδήμαρχος Περιστερίου - Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούν παράνομα…

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

 

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 / Ανάρτηση στο: 

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2013/04/blog-post_20.html 

Τι έλεγε η τότε αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου, ο σύλλογος εργαζόμενων, οι εργαζόμενοι για «τρομοκρατία» της διοίκησης Παχατουρίδη και η τότε επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης» Περιστερίου Αντωνία Αθανασοπούλου μαζί με το μέλος της κίνησης Σπύρο Κουλούρη. 

Νεκταρία Ευσταθιάδου – Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούσαν παράνομα / δημοσιεύτηκε 4/4/2013 

Νεκταρία Ευσταθιάδου Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου. 

Οι αιτίες είναι το οριστικό κλείσιμο ή μάλλον η μη ανανέωση της παράτασης λειτουργίας του Λειοτεμαχιστή απορριμμάτων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, από την Περιφέρεια Αττικής και οι πολιτικοί χειρισμοί της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Νεκταρίας Ευσταθιάδου. 

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Αττικής δια του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα κ. Παπαντωνίου δεν έδωσε άλλη παράταση λειτουργίας του Λειοτεμαχιστή και του ΣΜΑ  του Δήμου Περιστερίου, παρά το αίτημα της διοίκησης του Δήμου για παράταση έως το 2017 με αποτέλεσμα την Πέμπτη 4-4-2013 να «διαταχθεί» το κλείσιμο» τους αφού δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας. 

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο δήμο Περιστερίου, στην ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου  του συλλόγου τους που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου  την Πέμπτη 4-4-2013, η αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου συγκέντρωσε το βράδυ της Τετάρτης 3-4-2013 την βραδινή βάρδια καθαριότητας και τους ανακοίνωσε την παύση, μετά από εντολή της Περιφέρειας, λειτουργίας του λειοτεμαχιστή και του ΣΜΑ και τις αλλαγές που θα προκύψουν στο τομέα Καθαριότητας με τις βάρδιες να μετακινούνται και να συγκεντρώνονται σε πρωινό και απογευματινό ωράριο. 

 Τους ζήτησε δε την συμπαράσταση τους στις προσπάθειες που η ίδια καταβάλει προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του ΣΜΑ και του Λειοτεμαχιστή. 

Στη θυελλώδη ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Τομέα Καθαριότητας και του Αμαξοστασίου, ακούστηκαν φοβερά πράγματα για την κατάσταση που επικρατούσε έως σήμερα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, πράγματα που φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό για όσους εργάζονται σ’ αυτό, αλλά ουδέποτε τα είχε παραδεχτεί η διοίκηση του δήμου.

ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούν παράνομα

 Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν: 

α). Νεκταρία Ευσταθιάδου (όπως μεταφέρθηκε από εργαζόμενους της βραδινής βάρδιας): Η λειτουργία του λειοτεμαχιστή και η συμπίεση – μεταμόρφωση των απορριμμάτων είχε σαν αποτέλεσμα να κινούνται λιγότερα οχήματα προς την Χωματερή του δήμου Φυλής. Το αποτέλεσμα  ήταν να εξοικονομούνται χρήματα από την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και της μειωμένης φθοράς των οχημάτων και των βλαβών τους, χρήματα που κάλυπταν το κόστος των υπερωριών, των «βραδινών» και των «Κυριακάτικων» των εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας. Επειδή δεν θα υπήρχε πλέον αυτή η εξοικονόμηση εξόδων, η βραδινή συγκομιδή απορριμμάτων θα σταματήσει από τούδε και εξής και οι εργαζόμενοι στην νυκτερινή βάρδια θα μετακινούνταν στο πρωινό και απογευματινό ωράριο ενώ θα σταματούσαν και οι υπερωρίες. 

β). Νεκταρία Ευσταθιάδου (όπως μεταφέρθηκε από εργαζόμενους της βραδινής βάρδιας): Η Περιφέρεια διέταξε το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ  γιατί υπήρξαν καταγγελίες από δύο εργαζόμενους και από τοπικούς πολιτικούς. 

γ). Διαμάντης Κώστας, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και πρόεδρος της επιτροπής για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Είχαμε σαν επιτροπή υγείας, υποχρέωση από τον νόμο να ζητήσουμε τον έλεγχο του ΣΜΑ από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος που μετά από έλεγχο ζήτησαν το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ. Ο τότε νομάρχης  διέταξε το κλείσιμο και ο Γ.Γ. αποκεντρωμένης Διοίκησης έδωσε παράταση ενός έτους, προθεσμία που παρατάθηκε για έξι μήνες έως 4-4-2013 από το νυν αντιοεριφερειάρχη. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Λώλος και κ. Ευσταθιάδου ουδέποτε απάντησαν στις ερωτήσεις και τα αιτήματα μας για την βελτίωση της κατάστασης λειτουργίας του ΣΜΑ σε ότι αφορά την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των περιοίκων. 

Ο Λειοτεμαχιστής δούλευε για όλα τα απορρίμματα και όχι μόνο για τα ογκώδη, όπως  διαβεβαίωναν τους δημοτικούς συμβούλους οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. 

 Μας έλεγαν ότι  ο Λειοτεμαχιστής δεν έχει υγρά απόβλητα, αλλά ο κατασκευαστής του, όπως φαίνεται από το προσπέκτους  του μηχανήματος  συλλέγει στο κάτω μέρος του όλα τα υγρά των απορριμμάτων που συμπιέζει, το «ζουμί» όπως το λέγαμε εμείς οι εργαζόμενοι. Και όλοι στο αμαξοστάσιο γνωρίζουν ότι  στην αρχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το «ζουμί» έτρεχε  στο αμαξοστάσιο και έβγαινε έως τον δρόμο (!!!). 

 Η όλη εγκατάσταση του ΣΜΑ στοίχισε 5.800.000 ευρώ αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζόμενων. 

δ). Εργαζόμενος: Εγώ μένω δίπλα στο Άλσος αλλά δεν πηγαίνω τα παιδιά μου σ’ αυτό, παρότι θα ήθελα γιατί όλη αυτή η βρώμα από το ΣΜΑ  φτάνει στο Άλσος κι εγώ δεν θέλω να αρρωστήσουν. 

ε). Πολλοί εργαζόμενοι: Να βρεθεί λύση και ο ΣΜΑ να λειτουργήσει και να μην χάσουμε τα νυχτερινά και τα κυριακάτικα γιατί θα πάμε φυλακή από τα χρέη. 

στ). Γαβαθάς, Προϊστάμενος Γραφείου Κίνησης αμαξοστασίου: Ο ΣΜΑ και ο Λειοτεμαχιστής πρέπει να λειτουργήσουν γιατί γίνονται πολύ μεγάλες οικονομίες  και ακόμη το 40% (μπορεί και να ανέφερε  40 οχήματα) του στόλου οχημάτων του Δήμου είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών. 

ζ). Σολάκης (ή Σολακάκης): Όπως ξέρετε εργάζομαι στο γραφείο του αντιδημάρχου και βγάζω τις καταστάσεις για τα νυκτερινά, τα κυριακάτικα και τις υπερωρίες. Με κάλεσε η Γενική Γραμματέας του δήμου κ. Τσιόγκα και μου ζήτησε να τα περικόψω αλλά εγώ αρνήθηκα και δεν έκανα καμία περικοπή. 

η). Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου: Να κάνουμε επίσχεση εργασίας και να διεκδικήσουμε τα γάλατα που δεν μας έχουν δώσει. Μας χρωστάνε ακόμη γάλατα από το 2012 και μας λένε ότι θα μας το δώσουν σε χρήμα. 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζόμενων απειλήθηκε επεισόδιο  μεταξύ του μέλους του Δ.Σ. κ. Εμανουηλίδη και άγνωστου, αλλά υπερβολικά σωματώδους ατόμου (δεν ήταν εργαζόμενος) που κινήθηκε απειλητικά εναντίον τουδιαφωνόντας σε ότι είπε ο πρώτος σε παρέμβαση του. Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις μετά από επέμβαση εργαζόμενων που απομάκρυναν, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον «άγνωστο». 

Συνολικά κατατέθηκαν από όλους τους εργαζόμενους αρκετές προτάσεις και τελικά το διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε  νέα συγκέντρωση, την Παρασκευή 5-4-2013 και ώρα 11 π.μ., στο χώρο του αμαξοστασίου για όλους τους εργαζόμενους σ’ αυτό. Στην συγκέντρωση αυτή θα υπήρχε και αίτημα στην αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ευσταθιάδου να παραβρεθεί και να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους. 

Στη νέα συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του Αμαξοστασίου παραβρέθηκε το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του δήμου. 

 Και σ’ αυτή την συγκέντρωση υπήρξαν διαξιφισμοί και ένταση με εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις και συγκαλυμμένες αλληλοκατηγορίες. 

Στη συζήτηση παραβρέθηκε  και παρενέβη η αντιδήμαρχος του Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου. Τρία ήταν τα σημαντικότερα σημεία της παρέμβασης της: 

Πρώτον: Όλοι εμείς γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η λειτουργία του λειοτεμαχιστή και του ΣΜΑ ήταν και είναι παράνομη. Όμως με τη λειτουργία τους κάναμε οικονομίες στα έξοδα και καλύπταμε τα νυκτερινά, τα κυριακάτικα και τις υπερωρίες σας. Χωρίς αυτές τις οικονομίες και επειδή ο δήμος δεν έχει πλέον χρήματα δεν μπορεί να σας τις πληρώσει. 

Δεύτερον: Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για την λειτουργία τους και θα προσπαθήσω να λειτουργήσουν ξανά. Γι’ αυτό βγάλτε ένα ψήφισμα για την λειτουργία τους. Εάν είναι θετικό θα μου δώσετε ένα ατού να παλέψω εγώ με τον τρόπο μου για την επαναλειτουργία τους. 

Τρίτον: Για την διακοπή λειτουργίας του Λειοτεμαχιστή και του ΣΜΑ φταίνε οι καταγγελίες δύο εργαζόμενων των κ.κ. Διαμάντη και Εμανουηλίδη και δύο πολιτικών του δήμου που είναι ο Κυριακόπουλος και ο Χρόνης Χρονόπουλος. 

Για την ιστορία η συγκέντρωση των εργαζομένων έληξε χωρίς να παρθεί απόφαση για κάποιο ψήφισμα και το θέμα παραπέμφθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου τους. 

Όπως μας πληροφόρησαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, αυτό είχε πάρει απόφαση από τον Φεβρουάριο του 2011  με την οποία κατάγγειλε την διοίκηση του Δήμου για παράνομα, αυθαίρετα και ανθυγιεινά κτίσματα στο αμαξοστάσιο, παράνομες δεξαμενές καυσίμου, παράνομες Η/Μ εγκαταστάσεις και παράνομες  ηλεκτροδοτήσεις. Ακόμη με την απόφαση αυτή επισήμαναν ότι όλες αυτές οι παράνομες και ανθυγιεινές εγκαταστάσεις γετνείαζαν με το Άλσος, το Εκθεσιακό Κέντρο, το Νεκροταφείο και το γήπεδο του Ηρακλή Περιστερίου. Ζητούσαν δε  μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στον ΣΜΑ, εφόσον αυτός δεν μεταφερθεί και την μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών, εκτός του τομέα καθαριότητας από το αμαξοστάσιο στο κτίριο της «Ξυλοτεχνείας». 

Τι άλλαξε από τότε; Αναρωτήθηκαν …Τίποτα 

Περιστέρι - Η διοίκηση Παχατουρίδη, εκβιάζει, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο 

Νεκταρία Ευσταθιάδου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Περιστερίου:  Όλοι γνωρίζαμε ότι ο Λειοτεμαχιστής και ο ΣΜΑ λειτουργούσαν παράνομα... 

Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και πρόεδρος της επιτροπής για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων : Ο Λειοτεμαχιστής δούλευε για όλα τα απορρίμματα και όχι μόνο για τα ογκώδη, όπως  διαβεβαίωναν τους δημοτικούς συμβούλους οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. 

Οι δημότες αντιδρούν στις παράνομες λειτουργίες -χωρίς άδεια και τήρηση των όρων - που εκτελούνται   "στο χώρο του γκαράζ", καταλαμβάνοντας  χώρο χαρακτηρισμένο για κοινόχρηστο πράσινο . 

Τι κάνει η δημοτική αρχή για να λύσει τα προβλήματά της μετά τη διαταγή της Περιφέρειας Αττικής για παύση λειτουργίας του Λειοτεμαχιστή απορριμμάτων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου; Ζητά ψήφισμα των εργαζομένων υπέρ της λειτουργίας. Έχει και επιχειρήματα: Με αυτό τον τρόπο θα σώσετε  τις υπερωρίες και τα νυκτερινά σας ... 

Μάλιστα!!! Και βέβαια   "καταγγέλλονται " οι εργαζόμενοι που τόλμησαν να αναδείξουν τα κακώς κείμενα (..κάτι μου θυμίζει αυτό! ... σύμπτωση αλλά αρμόδια είναι  η φίλη Νεκταρία!). 

Τελικά, για τα ψίχουλα της υπερωρίας ζητάνε να κλείνουμε τα μάτια σε ότι κάνουν σε βάρος μας (συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας) αλλά και ότι κάνουν σε βάρος των δημοτών. Ζητάνε να ξεχάσουμε ότι ο φυσικός σύμμαχος των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι οι ίδιοι οι δημότες, από αυτούς πληρωνόμαστε !! 

Και κάτι ακόμη. Επειδή στο Περιστέρι, που γεννήθηκα και ζω τα νέα κυκλοφορούν, μαθαίνω ότι στη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χτες,  Παρασκευή, είχε προσκληθεί από τη διοίκηση του δήμου να δώσει τα φώτα του για την αντιμετώπιση του θέματος (;) ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλος, που διαπρέπει στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό και  την απεργοσπασία!  

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τι πήγε να πεί; Να πείσει  τους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου Περιστερίου να λειτουργήσουν το λειοτεμαχιστή, παρά την απαγόρευση; Να πείσει ότι καλά κάνουν που μεταφορτώνουν σύμμεικτα , ενώ υποτίθεται ότι λειοτεμαχίζουν ογκώδη; Να υπερθεματίσει για την καταγγελία κατά των συνδικαλιστών που προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας; 

 Μήπως τελικά το παιχνίδι της διάσπασης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου  ΠΟΕ ΟΤΑ  κατά διαταγή της εσωτερικής τρόϊκας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ) έχει αρχίσει;Σύμπτωση είναι οι πρόσφατες ανακοινώσεις -καρμπόν της ΔΑΚΕ -ΟΤΑ και της ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝ;Τυχαία  τα ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ; ΟΧΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ... 

Ακολουθούν  δημοσιεύματα  και η Ανακοίνωση-Καταγγελία  του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου. Η ανάρτηση  της συνέντευξης τύπου της δημοτικής συμβούλου Αθανασοπούλου,  γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις-χαρακτηρισμούς  που διατυπώνονται.                                                                                                                                      Γ.Α. 

Περιστέρι - Η διοίκηση Παχατουρίδη, εκβιάζει, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο.... 

ΜΕ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 15 Απριλίου 

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Περιστερίου καταγγέλλει τη διοίκηση του κ. Παχατουρίδη  για εκβιασμό, τρομοκρατία και απειλές  κατά των εργαζόμενων (δείτε όλη την ανακοίνωση στο τέλος).

 

 Το Vukentra.gr ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων  είναι όχι μόνο αληθή αλλά ακόμη ποιο «σκοτεινά». 

 Όπως είναι γνωστό, από δηλώσεις της τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του Δήμου, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου, συνέδεσε την λειτουργία του ΣΜΑ  με οικονομίες κλίμακος που της επέτρεπαν να «δίνει», κατά την έκφραση της, υπερωρίες και «νυκτερινά» στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. 

Μετά το οριστικό «κλείσιμο» του ΣΜΑ, λόγω της μη ύπαρξης άδειας λειτουργίας του και ικανοποίησης των όρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων και των δημοτών από τη ρυπογόνο δράση του, η κ Ευσταθιάδου ζήτησε την έκδοση «ψηφίσματος» υπέρ της επαναλειτουργίας του από το Σύλλογο τους. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου, όμως, αρνήτε να συναινέσει σ’ αυτό και να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του με την οποία ζητούσε να κλείσει ο ΣΜΑ για λόγους προστασίας της υγείας των μελών του. 

Όπως έγινε γνωστό από εργαζόμενους στο τμήμα καθαριότητας του δήμου (αμαξοστάσιο), καλούνται είτε από την διοίκηση του Δήμου, είτε από  συγκεκριμένους προϊσταμένους (Γραφείο κίνησης, κλπ.) εργαζόμενοι στους οποίους ζητείται να υπογράψουν κάποιας μορφής ψήφισμα υπέρ της επαναλειτουργίας των ΣΜΑ, ώστε, όπως είχε πει ενώπιον των εργαζόμενων και η κ. Ευσταθιάδου, να αποτελέσει το εργαλείο της στις προσπάθειες που αυτή καταβάλει για την ανάκληση της απόφασης  κλεισίματος του. 

 Σε όσους αντιδρούν τους ανακοινώνεται άμεσα το «κόψιμο» των νυκτερινών τους ή των «κυριακάτικων», όπως ονομάζεται η εργασία κατά τις αργίες. 

Εργαζόμενοι μάλιστα καταγγέλλουν την αφανή μεν αλλά έντονη ανάμειξη της κ. αντιδημάρχου στις εκλογές των εργαζόμενων για την εκλογή της «Επιτροπής ασφάλειας εργασίας και υγιεινής του Δήμου Περιστερίου», πρακτική που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές. 

Για τις μεθοδεύσεις, όμως, της κ. αντιδημάρχου, τις καταγγελίες της εναντίον εργαζόμενων και αιρετών (δημοτικών συμβούλων», όπως και την στοχοποίηση συγκεκριμένων  ανθρώπων θα επανέλθουμε σε αυριανό σημείωμα μας. 

Η ένταση μεταξύ εργαζόμενων και όχι μόνο που έχει προκληθεί από τον πολιτικό αμοραλισμό της κ. Αντιδημάρχου είναι πολύ μεγάλη και τα περιθώρια ασφάλειας είναι πολύ μικρά πριν «ξεφύγουν» τα πράγματα και εκτραπούν σε δυσάρεστες καταστάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση ο λαλίστατος κατά τα άλλα Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης θα πρέπει να εμφανισθεί και να μιλήσει δημόσια για το θέμα, να θυμηθεί τι δήλωσε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο αμαξοστάσιο σαν δήμαρχος  και ας αφήσει στην άκρη τα «κολαούζα» που «μπερδεύουν τη βούρτσα με την …οικονομία». 

Πηγή:Vukentra.gr 

Η προηγούμενη Απόφαση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων 

16/04/2013 09:55 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου αφού έλαβε γνώση από την εισήγηση της Ε.Υ.Α.Ε. βάση της υπ΄ αρίθμ. Πρωτ. 4/28-01-2011 τεχνικής έκθεσης για την υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο του Δημοτικού Γκαράζ επί της οδού Αγ. Βασιλείου 62, ΕΓΚΡΙΝΕΙ της εισήγησης και παρατηρεί ότι: 

1. O χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως « χώρος Πρασίνου » βάσει του ΦΕΚ 589/Δ/12-10-1981, χρήση που επεβλήθη με τους αγώνες των Περιστεριωτών και που οι Διοικήσεις του Δήμου κατά καιρούς καταστρατηγούν. Ξεκινώντας από την Δημοτική Αρχή του κ. Δημητρακόπουλου που έδιωξε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ για να διευκολύνει την εγκατάσταση της Έκθεσης και των ιδιωτικών αναψυκτηρίων στο Άλσος. 

Συνεχιστής στον ίδιο δρόμο η Δημοτική Αρχή του κ. Παχατουρίδη πατώντας και αξιοποιώντας τον 2939/01 για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας με σταθμούς μεταφόρτωσης κατά το δοκούν και με την αξιοποίηση για πάρκιν του άλλου μισού της έκθεσης οδηγούν στον πλήρη αποχαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο. 

2. Παράνομα – αυθαίρετα και ανθυγιεινά κτίσματα φιλοξενούν κατά καιρούς τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Μηχανολογικού, Προμηθειών και Πρασίνου, εγκυμονώντας πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των εντός και εκτός εργαζομένων. 

3. Δεξαμενές καυσίμων, παράνομες ηλεκτροδοτήσεις Η/Μ εγκαταστάσεις με σοβαρές τεχνικές παραλείψεις αυξάνουν την επικινδυνότητα των χώρων. 

 Μέσα από τέτοιες τακτικές το σύνολο των χώρων που οριοθετούνται από το Άλσος ως και το γήπεδο του Ηρακλή και από το Νεκροταφείο ως και την Έκθεση του Δ. Περιστερίου. Που αφού τεμαχίστηκαν προσχωρούν στοχευόμενα στον ευκολότερο αποχαρακτηρισμό τους. 

Διεκδικούμε ότι ανήκει στα παιδιά μας και απαιτούμε: 

1. Για την λειτουργία του Σ.Μ.Α. άμεσα να βελτιωθεί εις όφελος και παίρνοντας μέτρα προστασίας υγιεινής & ασφάλειας, πληρώντας τους απαιτούμενους όρους για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. 

2. Τελική θέση μας είναι η ανάπτυξη του Άλσους με ενσωματωμένη όλων των γύρω χώρων που και προαναφέραμε, σε πνεύμονα υψηλού πρασίνου. 

TO Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 Κατά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου (video)


 19/04/2013 13:30 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης» Περιστερίου Αντωνία Αθανασοπούλου και το μέλος της κίνησης Σπύρος Κουλούρης, για το κλείσιμο του Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων. 

Η κ. Αθανασοπούλου τάχθηκε κατά της επαναλειτουργίας του μηχανήματος και τόνισε ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του με νόμιμη χρήση αφού η θέση του δημοτικού γκαράζ είναι χώρος πρασίνου. 

 Δείτε το video της συνέντευξης: 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "