Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Όχι στην «κοροϊδία» του «Υπάρχει Ανάγκη»

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής


Απέναντι στην καθημερινά επιδεινούμενη κοινωνική και οικονομική κρίση η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη παίρνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων υπό το συναισθηματικό τίτλο «Υπάρχει Ανάγκη». Αυτό έχει να επιδείξει όλο κι όλο ως κοινωνικό έργο,

 • όταν στα υπό συγχώνευση (και όχι μόνο) σχολεία του Δήμου μας υπάρχουν παιδιά που πεινάνε,
 • όταν καθημερινά η λίστα ανέργων μεγαλώνει,
 • όταν ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης δολοφονήθηκε για ένα εισιτήριο,
 • όταν συμπολίτες μας χάνουν τα υπάρχοντά τους απο τις πλημμύρες,
 • όταν όλες οι δομές δημόσιας υγείας έχουν καταρρεύσει,
 • όταν εισπρακτική εταιρία για λογαριασμό της Eurobank  απειλεί να ξεσπιτώσει οικογένεια στη γειτονιά μας.

Η Δημοτική Αρχή, μασκαρεύει το προφίλ της και -σε συνεργασία με χρηματοδοτούμενες από τα ΕΣΠΑ-ΜΚΟ και τους τοπικούς «σπόνσορες» που δε βάζουν φράγκο για το συνάνθρωπο, παρά μόνο για τη διαφήμιση και την φοροαπαλλαγή τους- κάνει «φιλανθρωπία» με ξένα κόλλυβα. Καλεί τους Περιστεριώτες να συγκεντρώσουν τρόφιμα από το υστέρημά τους για να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ένα κοινωνικό παντοπωλείο, που μόνο κοινωνικό δεν είναι, αφού για να «ωφεληθεί» ένας δημότης από αυτό, πρέπει να καταθέσει μια ολόκληρη λίστα από δικαιολογητικά με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των περισσότερων από αυτό.

Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ακολουθεί πιστά τις εντολές της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων αφεντικών της. Δηλαδή εκείνων που δημιουργούν τη φτώχεια, που απολύουν, που ψηφίζουν μνημόνια, που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, που καταστέλλουν με ξύλο και χημικά τους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες.

Ο φτωχός, ο άνεργος, ο άστεγος, ο άπορος Περιστεριώτης όμως, δεν έχει ανάγκη μόνο από τα ρύζια και τα μακαρόνια. Και η Δημοτική Αρχή έχει πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακουφίσει την πρωτοφανή φτώχεια, μόνο που επιλέγει να μην το κάνει, παρά να θολώσει τα νερά καρπώμενη την ελεημοσύνη τη δική μας. Για αυτό χρειάζεται οργανωμένη αντίσταση από τις γειτονιές που θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν:

Άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών με οριστική απαλλαγή τους από ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη.

 • Καταγραφή των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, με διαφανείς διαδικασίες από ανοιχτά λαϊκά διαμερισματικά συμβούλια και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (και όχι από τις ΜΚΟ: ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ και ΕΔΡΑ)
 • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς (όπως έχει γίνει σε όμορους στο Περιστέρι Δήμους)
 • Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών υγείας
 • Καμία συγχώνευση-κλείσιμο σχολείου
 • Κατάργηση της νέας εργασιακής ομηρίας των «ωφελούμενων» των 400€ στο Δήμο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Καμία απόλυση εργαζομένου

Συγκροτούμε επιτροπές δράσεις στις γειτονιές για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Η φτώχεια δεν είναι ούτε φυσική καταστροφή, ούτε φυσιολογική κατάσταση!

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χάσει το σπίτι του ή να οδηγηθεί στην απόγνωση επειδή «χρωστάει». Το χρέος να μεταφερθεί σε αυτούς που το δημιούργησαν: Κυβέρνηση-Τράπεζες-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "