Παναγία Σουμελά: Να φιλάει τους κατοίκους του Περιστερίου γιατί αν περιμένουν από τη διοίκηση Παχατουρίδη θα… «πεθάνουν» από τα ποντίκια των ομβρίων…

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

Σωστός ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης. Όποτε η «μπάλα» καίει την πετάει στην εξέδρα… Τελευταίο «αγωνιστικό του κατόρθωμα, έλευση στην Πόλη της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την περιφορά της και συνεχίζει να επισκέπτεται το κεντρικό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου εκτίθεται η εικόνα προκειμένου να εκφράσει τα θρησκευτικά του συναισθήματα..

Εδώ εφαρμόζονται σε μικρογραφία όλες οι θεωρίες για την ποδηγέτηση των μαζών. Υπερτονίζεις το θρησκευτικό συναίσθημα και όλα τα φαινόμενα που προκαλούν ένταση, δυσαρέσκεια ή αγανάκτηση περνούν σε δεύτερη μοίρα και χάνονται στη μνήμη προς τα πίσω…

Προς θεού δεν έχουμε τίποτα με την συγκεκριμένη εκδήλωση που φανταζόμαστε ότι έχει γίνει με αγαστή συνεργασία της Μητρόπολης Περιστερίου, της πολυπληθούς κοινότητας των Ποντίων της Πόλης και του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη. Αντίθετα θα πρέπει να πούμε ότι το θρησκευτικό συναίσθημα μας είναι αρκετά έντονο, αν και δεν εκδηλώνετε δημόσια, αφού πιστεύουμε ότι αποτελεί αυστηρά προσωπική μας υπόθεση.

Η πόλη, όμως του Περιστερίου, όπως και οι κάτοικοι της δεν έχουν ανάγκη μόνο από παρλάτες και θρησκευτικές εκδηλώσεις, ειδικά μετά τις καταστροφές και κυρίως τις κακοτεχνίες στις δομές της που ανέδειξε με οδυνηρό για αρκετούς η πρόσφατη πολύ ισχυρή νεροποντή.


Μόλις πριν λίγες ημέρες γράψαμε για τα όσα αυτή η νεροποντή ανέδειξε και κυρίως για το αποχετευτικό και το δίκτυο ομβρίων της πόλης. Όντας οι ίδιοι τόσο παρατηρητές, όσο και παθόντες περιγράψαμε την τραγική κατάσταση του δικτύου αποχέτευσης αλλά και του αντίστοιχου ομβρίων στην οδό Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Ζωή.

Για όσους ήταν παρόντες σε όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης νεροποντής, στην οδό Αγίου Ελευθερίου, έχουν μείνει οι εικόνες με τα «καπάκια» των φρεατίων του αγωγού αποχέτευσης (βρίσκονται στο κέντρο του δρόμου) να πετάγονται στον αέρα από την πίεση των λυμάτων και λόγο αυτού να γεμίζει όλη η περιοχή με βοθρολύματα ή αλλιώς σκατά… Το συμβάν μάλιστα επιθεώρησε έστω και εκ των υστέρων ο αντιδήμαρχος Παιδείας της πόλης κ. Τάσος Θεοδωράκος.

Τις απορίες μας για το φαινόμενο να «ανοίγουν» τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης οικιακών λυμάτων κατά την νεροποντή και όχι κάποια από τις άλλες ημέρες μας τις έλυσε ο επικεφαλής τεχνικός του Συνεργείου της ΕΥΔΑΠ που ήλθε για να κάνει την απόφραξη τριών από αυτά στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου.

Συγκεκριμένα μας εξήγησε ότι το νερό που δέχθηκε ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων με αποτέλεσμα να «πεταχθούν» τα καπάκια των φρεατίων του προερχόταν από τα φρεάτια ομβρίων που είναι συνδεδεμένα σ’ αυτόν αντί σε δικό τους αγωγό.

Αντιτίναμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας τα φρεάτια ομβρίων κατασκευάσθηκαν παράλληλα με τον κεντρικό αγωγό απορροής ομβρίων που διατρέχει την οδό Αγίου Ελευθερίου, αλλά η απάντησή του ήταν ότι αυτό που συνέβη δεν εξηγείται τεχνικά αλλιώς και ότι στην ΕΥΔΑΠ έχουν εμπειρίες από παρόμοια φαινόμενα και κατασκευές που παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που γίνεται μία ισχυρή νεροποντή.

Όπως μας εξήγησε, συνήθως ο εργολάβος που αναλαμβάνει να κατασκευάσει κάποιον αγωγό απορροής ομβρίων, ιδιαίτερα δε σε δρόμο με μεγάλη κατωφέρεια, συνδέει «χωρίς να γίνει αντιληπτός» από τα αρμόδια όργανα τα φρεάτια ομβρίων στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης που σε κανονικές συνθήκες μπορεί και τα δέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τον τρόπο αυτό κερδίζει το κόστος κατασκευής του κεντρικού αγωγού ομβρίων που πάει στην τσέπη του ως απόλυτα καθαρό κέρδος.

Για να διαπιστώσει κανείς και κυρίως ο Δήμος, αν αυτό πράγματι συμβαίνει πρέπει να κάνει τεχνική επιθεώρηση του κεντρικού αγωγού και της σύνδεσης των φρεατίων συλλογής ομβρίων με ειδική κάμερα που μπαίνει μέσα σ’ αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό συμβαίνει, τα φρεάτια συλλογής ομβρίων (που είναι συνδεδεμένα με τον αγωγό αποχέτευσης) δεν αδειάζουν ποτέ και επειδή γεμίζουν με οικιακά βοθρολύματα αναδύουν έντονα δυσάρεστη οσμή, δηλαδή «βρωμάνε» και ταυτόχρονα αποτελούν εστία για κατσαρίδες, ποντίκια και έντομα. Και μόνο αυτές οι ενδείξεις να υπάρχουν, είναι φανερό ότι τα φρεάτια (σχάρες) συλλογής ομβρίων είναι συνδεδεμένα με τον αγωγό αποχέτευσης.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα φρεάτια συλλογής ομβρίων που υπάρχουν στην οδό Αγίου Ελευθερίου από την ομώνυμη εκκλησία και έως σχεδόν το πάρκο της Νέας Ζωής. Σήμερα, τέλη Νοεμβρίου και μάλιστα μετά την μεγάλη νεροποντή τα φρεάτια αυτά, ένα εκ των οποίων έχω την τύχη να βρίσκεται μπροστά στην βεραντούλα του σπιτιού μου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, γεμάτα βοθρολύματα και με έντονη οσμή ή μάλλον βρώμα που δεν επιτρέπουν ούτε το άνοιγμα της πόρτας του σπιτιού. Ορισμένες βραδιές μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο να εξέρχονται από αυτό κατσαρίδες και ποντικάκια…

Το θέμα, όπως προαναφέρθηκε δεν είναι τωρινό. Έχει τεθεί στην αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Μαίρη Τσιώτα, η οποία μάλιστα έχει δώσει μέχρι τώρα πολλές υποσχέσεις για καθαρισμό τους και έλεγχο με ειδική κάμερα αν υπάρχουν παράνομες συνδέσεις είτε οικιών στον αγωγό απορροής υδάτων, είτε σύνδεσης των φρεατίων ομβρίων με τον αγωγό λυμάτων.

Μέχρι τώρα το μόνο που έχει γίνει από πλευράς δήμου είναι ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων από συνεργείο του λίγο πριν τις εκλογές κι αυτό μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μας. Έκτοτε ουδέν, πλήρης εγκατάλειψη, αν εξαιρέσει κανείς τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ που όμως καθάρισαν τα κεντρικά φρεάτια του αγωγού αποχέτευσης, όπως είναι και η αρμοδιότητά τους.

Πρόσφατα ο δήμος Περιστερίου δαπάνησε ένα πολύ σεβαστό ποσό προκειμένου να προμηθευτεί την ειδική κάμερα ελέγχου των υπογείων αγωγών ομβρίων μαζί με τον ειδικό μηχανισμό προώθησής της. Παρόλα αυτά, όμως, ο έλεγχος στην Αγίου Ελευθερίου δεν έχει γίνει και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει, αφού φαίνεται δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κ. Τσιώτα – Μάρκου ή όποιου άλλου στο δήμο έχει την σχετική αρμοδιότητα. Πιθανόν γιατί προέχουν οι γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνουν στον κινηματογράφο ΕΦΗ.

Μαίρη Τσιώτα – ΜάρκουΓιατί δεν το κάνουν, αφού πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα υγείας των κατοίκων στην οδό Αγίου Ελευθερίου;

Άγνωστο… Πιθανόν γιατί οι εκλογές θα γίνουν σε πέντε (5) χρόνια οπότε ποιος τους έχει πλέον ανάγκη, πιθανόν, όμως, γιατί είτε ξέρουν …, είτε φοβούνται τι θα βρεθούν… Έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα…

Διαβάστε στη συνέχεια ένα από τα δημοσιεύματα μας (10.2.2014) για το πρόβλημα αυτό, δημοσίευμα (κάντε κλικ εδώ) που μάλιστα προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της κυρίας Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου, ναι αυτής της πολύ δραστήριας και ικανής αντιδημάρχου του Δήμου Περιστερίου.

Με τις υγείες μας και τουλάχιστον να μην «κολλήσουμε» τίποτα από τα ευωδιαστά φρεάτια ομβρίων…

Νίκος Παρίκος, κάτοικος οδού Αγίου Ελευθερίου Νέας Ζωής

Fhoto: PeristeriNews

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "