Μας χωρίζει μια άβυσσος! Γειτονιές του Περιστερίου που τις έχει ξεχάσει και ο Θεός!

Κατηγορία: Περιστέρι Ποιότητα Ζωής

 


του Νίκου Παπανικολάου*

Με έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων ορίζει την τύχη της πόλης

Νίκος ΠαπανικολάουΓια να το κάνεις, έχοντας επίγνωση το πόσο έχουν απαξιωθεί οι θεσμοί με αφορμή αυτήν την επώδυνη οικονομική κρίση, σημαίνει πως υπάρχει κάτι που σε ερεθίζει, που σε ξεσηκώνει!

 

Τι είναι αυτό; Τι ακριβώς μας κάνει να επιδιώκουμε να πάρουμε στα χέρια μας τη διοίκηση της πέμπτης πόλης της χώρας;

 

Τρία πράγματα νομίζω πως έχουν το ενδιαφέρον τους.

 

Το πρώτο αφορά στην ανάγκη μας να βγούμε από την αφασία και την απάθεια και επιτέλους να ανοιχτούμε στη ζωή και τους ανθρώπους. Είναι μια εσωτερική ανάγκη να έχουμε λόγο για οτιδήποτε διαμορφώνει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, δουλεύουμε, κάνουμε γνωριμίες και σχέσεις. Για να πάψουμε να αγανακτούμε γι’ αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας, που γίνεται υποτίθεται για εμάς χωρίς εμάς. Για να πάψουμε να είμαστε σκυθρωποί και ενοχλημένοι για τις καθημερινές προσβολές. Για να έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να διεκδικούμε.

 

Η κόπωση του κ. Παχατουρίδη

 

Το δεύτερο έχει να κάνει με το πόσο βαθιά αντίθετοι είμαστε με τη φιλοσοφία και την πρακτική Παχατουρίδη. Μας χωρίζει μια άβυσσος!

 

Ο άνθρωπος ανέλαβε τα ηνία της πόλης και επιμένει να μην τα αποχωρίζεται παρά την προφανή κόπωσή του –γι’ αυτό εξάλλου επιδίωξε να μπει στο παιχνίδι της περιφέρειας. Έφτιαξε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων και με αυτόν ορίζει την τύχη της πόλης. Αρνείται τη διαφάνεια και την ανανέωση σε ανθρώπους, διατηρεί ένα αναχρονιστικό περιβάλλον, αρνείται να ακούσει.

 

Είναι ο άνθρωπος που ό,τι κάνει, το κάνει με έναν και μοναδικό σκοπό: να δείξει πως νοιάζεται. Γι’ αυτό έχει αναπτύξει ένα εκπληκτικό δίκτυο ενημέρωσης και προώθησης της προσωπικής του εικόνας. Πουλάει τα έργα βιτρίνας για μεταξωτές κορδέλες.

 

Είναι ο άνθρωπος που για 12 χρόνια δεν έκανε κυριολεκτικά τίποτα, έξω από το να καλλωπίσει πλατείες –με 10 εκατ. κόστος! – που υπήρχαν και να εκμεταλλευτεί κονδύλια της περιφέρειας. Οι φίλοι Παχατουρίδη έχουν αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει άλλος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που σε μια δωδεκαετία δεν παρουσίασε κάπως διαφορετικό πρόσωπο;

 

Και οι γειτονιές;

 

Το Περιστέρι από τα όρια του Ιλίου (Ανδρέα Παπανδρέου), μεταξύ Κηφισού έως την Παναγή Τσαλδάρη (περιοχή Τσαλαβούτα) και μέχρι τον Άγιο Αντώνιο και την περιοχή του Μπουρναζίου ποιος το άφησε σε άθλια κατάσταση;
Η περιοχή ανάμεσα στην παλιά Καβάλας και την Αθηνών Λαμίας γιατί έχει μείνει εγκαταλειμμένη να θυμίζει, με τη φτώχεια και την αθλιότητά της τριτοκοσμικές καταστάσεις;

 

Αν διασχίσεις τους δρόμους Τζων Κέννεντυ, Πελασγίας και Αναπαύσεως έως τον Ιερόθεο, γιατί τα οικοδομικά τετράγωνα σου δίνουν την αίσθηση χωριών που ξεχάστηκαν από τον χρόνο;


 

 

Η ανάγκη για μια νέα ανθρώπινη, καλαίσθητη πόλη

 

Το τρίτο, τέλος, έχει να κάνει με το τι όραμα έχουμε για τη γειτονιά μας, αυτό που μας δίνει το πλεονέκτημα απέναντι σε ένα απάνθρωπο, γραφειοκρατικό, δημοσιοσχεσίστικο σύστημα διοίκησης που περιφρονεί τη Δημοκρατία και το κοινωνικό καλό.

 

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η ζωή μας πια είναι πολύ πιο σύνθετη και οι απαιτήσεις πολύπλοκες. Τώρα ο κόσμος, που νιώθει προδομένος από τα πολιτικά κόμματα και μαραζωμένος οικονομικά, ζητάει να δει αλλαγές, μια νέα κοινωνία, ένα νέο Περιστέρι πιο φιλικό, ανθρώπινο περισσότερο ανοιχτό στην ίδια τη ζωή. Που να παίρνει τα μηνύματα των απλών ανθρώπων, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να δείχνει πως σέβεται και στηρίζει και τον τελευταίο πολίτη του, που ενδιαφέρεται για τις γειτονιές και την καθημερινότητά τους. 
Τώρα πια υπάρχει η πεποίθηση πως η πόλη μπορεί να πάει ένα βήμα πιο μακριά, να αποκτήσει πεζοδρόμια και δένδρα, πεζόδρομους, να γίνει μια πράσινη πόλη που γνωρίζει να εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες και μετατρέπει τα σκουπίδια σε πηγή εσόδων, που αξιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, εντάσσει στη ζωή της πόλης τους νέους ανθρώπους και δίνει τη δυνατότητα στους άξιους να δώσουν μια νέα πνοή.
Τώρα πια είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα πόλη ανθρώπινη, όμορφη, καλαίσθητη.
Εμείς είμαστε εδώ και θα θέλαμε να σας έχουμε δίπλα μας.


 

 

 

*Ο Νίκος Παπανικολάου είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κελάφα «Περιστέρι με όλους- Ανατροπή»

 

Ο Νίκος Παπανικολάου, είναι Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος
Απόφοιτος ΕΜΠ, Μέλος ΕΣΗΕΑ- Επίτιμο μέλος ΤΕΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "