Ο εθελοντισμός και η προσφορά χρειάζεται ψυχή και αγάπη και δεν έχουν ανάγκη από φθηνή αυτοπροβολή

Κατηγορία: Λόγος Υποψηφίων


του Αλέξανδρου Νικολόπουλου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Δημήτρη Κελάφα

Έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του κ. Παχατουρίδη, που μιλάει για κοινωνικό έργο. Δεν μπορώ να καταλάβω σαν απλός δημότης ποιος κάνει τελικά κοινωνικό έργο στο Περιστέρι;

Η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου; Νομίζω πως ναι. Εάν και πιστεύω, μπορούσε να κάνει περισσότερα διότι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της εκκλησίας.

Ο Δήμαρχος; Νομίζω πως όχι. Στον Περιστεριώτη δεν αξίζει ένα τέταρτο λαγάνας και λίγο ταραμάς. Ούτε μια σακούλα με τρόφιμα.

Ο Δήμαρχος είχε πολλές ευκαιρίες να δείξει κοινωνικό έργο, Είχε δώδεκα χρόνια. 

Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για χριστουγεννιάτικες φιέστες τόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν πιάσει τόπο με πραγματικές κοινωνικές δομές.

(μόνο για το 2013 δαπανήθηκαν περισσότερα από 150.000 ευρώ για καρουζέλ, λέιζερ κ.α.). 

Διότι όταν σβήνουν τα φώτα η φτώχεια παραμένει, η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει, τα Α.με.Α. συνεχίζουν να αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στην ίδια τους την πόλη με αποτέλεσμα να ζουν φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχει καμία κοινωνική δομή για τα άτομα με αναπηρία σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. 

Με έναν συγκρατημένο προϋπολογισμό θα μπορούσαν να έχουν γίνει αρκετές κοινωνικές δομές όπως: ένα δημοτικό γυμναστήριο για Α.με.Α., ένας ειδικός χώρος εκμάθησης κομπιούτερ και άλλα πολλά. 

Τα άτομα αυτά, όπως όλοι μας, έχουν δικαιώματα τόσο στη ζωή όσο και στην μάθηση. Να τονίσω ότι δεν υπάρχει ένα ειδικό γυμνάσιο-λύκειο στο Περιστέρι και απ’ όσο γνωρίζω έχει μείνει στα χαρτιά δυστυχώς.

Και τώρα θα αναφερθώ στον άνθρωπο που λέει ότι είναι εμπνευστής του κοινωνικού έργου στο Περιστέρι, τον κ. Γ. Βαθιώτη.

Ανοίγοντας το φυλλάδιο του είδα κάποιες φωτογραφίες (κοινωνικό ιατρείο για απόρους και ανασφάλιστους Άγιος Νεκτάριος, κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία Άγιος Αντώνιος). 

Οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με τις περιγραφές στους παραπάνω τόπους. 

Οι φωτογραφίες είναι από τον σύλλογο Α.με.Α.  «Ανοιχτή Αγκαλιά». http://www.anixtiagkalia.gr/nea-2012/277-dimiourgia-kinonikou-iatriou-farmakiou-amea.html

Άραγε το γνωρίζει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου;

Το γνωρίζει ο κύριος Παχατουρίδης; 

Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται τα άτομα με αναπηρία για ψηφοθηρικούς λόγους. Όταν θέλεις να κάνεις κοινωνικό έργο, δεν το διαφημίζεις σε προεκλογικό φυλλάδιο.

Σας παραθέτω δήλωση του αδελφού του κ. Θανάση Βαθιώτη για την κοινωνική αλληλεγγύη κάποιων:

«Συνεχίζουν κάποιοι με περίσσιο θράσος να προβάλουν την διάθεση τους για την όποια κοινωνική αλληλεγγύη και δήθεν προσφορά ελεημοσύνης σε ανήμπορους συμπολίτες μας .....Κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι σαν λαγωνικά την αναζητούν για να την υποστηρίξουν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε τηλεοράσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης....».

Σας παραθέτω επίσης δήλωση του κ. Κώστα Λαλένη

 «….Παράλληλα όπως και σε πολλές πόλεις της Αττικής και της χώρας, ιδρύθηκαν κοινωνικά ιατρεία με την βοήθεια της Εκκλησίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Εκατοντάδες γιατροί έσπευσαν εθελοντικά να συνδράμουν στο τεράστιας σημασίας ανθρωπιστικό έργο, ανυστερόβουλα και δίχως κανενός είδους προβολή.

Αντίστοιχη ενέργεια έγινε από την Μητρόπολη Περιστερίου και από μεγάλο αριθμό ιατρών που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες τους για την ανακούφιση των ασθενών.

 

Δυστυχώς όμως παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο -μοναδικό στην Αττική- που οφείλω να στηλιτεύσω γιατί θεωρώ ότι προσβάλει όχι μόνο τούς εθελοντές ιατρούς που διακονούν την ιατρική, αλλά και τους χρήστες συνανθρώπους μας αυτής της προσφοράς, αλλά κυρίως προσβάλει την Εκκλησία του Περιστερίου με την τεράστια κοινωνική της προσφορά.

 

Δημοτική παράταξη, με υποψήφιο δήμαρχο και μετέπειτα συνεργάτη του δημάρχου, χρησιμοποίησε την προσφορά αυτή για την προεκλογική του αυτοπροβολή, χρήζοντας εαυτόν συντονιστή της κοινωνικής αυτής δράσης, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι και δημοσιεύοντας φωτογραφίες σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Θέλω να υπενθυμίσω στον εκπαιδευτικό που χρησιμοποιεί την προσφορά των ιατρών για να εισπράξει πολιτικά οφέλη, ότι ούτε ηθικό είναι, ούτε σύμφωνο με τους ανθρωπιστικούς κανόνες και τους κανόνες της εκκλησίας.

 

Κανένας ιατρός δεν χρειάζεται τον συντονισμό κάποιου εκπαιδευτικού για να προσφέρει την ιατρική του βοήθεια.

 

Προσωπικά δεν δέχομαι ως ιατρός αλλά και ως άνθρωπος την κηδεμονία του εκπαιδευτικού - υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν έχουν ανάγκη την φθηνή αυτοπροβολή.

 

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσελκύσετε τους ψηφοφόρους σας και κυρίως η ικανότητά σας να πείσετε για τις αγαθές προθέσεις σας».

 

Τα συμπεράσματα δικά σας. 

 

Στις 18 Μαΐου Αλλάζουμε μαζί με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΛΑΦΑ

 

Αλέξανδρος Ι. Νικολόπουλος

 

Με τον δημότη στην πρώτη γραμμή

 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δημήτρη Κελάφα – Περιστέρι με Όλους - Ανατροπή

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "