Ανεργία και νέοι στο Περιστέρι (της Ιωάννας Φραγκουλατζή)

Κατηγορία: Λόγος Υποψηφίων

Ιωάννα ΦραγκουλατζήTης Ιωάννας Φραγκουλατζή, Υποψήφιας σύμβουλος 4ης δημοτικής κοινότητας με τον Δημήτρη Κελάφα  

Στις μέρες μας κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα άνεργο και μία μέση οικογένεια έχει τέσσερα τουλάχιστον μέλη, που από αυτά τα δύο είναι παιδιά είτε μικρά, είτε σπουδάζουν, είτε είναι ενήλικα και δεν βρίσκουν κάποια θέση εργασίας.

Στα επίπεδα του δήμου κατά συνέπεια η ανεργία ξεπερνάει το 40%.

Το δικό μου ερώτημα λοιπόν είναι «όταν ο δήμος παίρνει τις επιχορηγήσεις , γιατί δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας»; «Γιατί δουλεύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι και όταν κάνουν νέα μέλη αίτηση για εργασία δεν εγκρίνετε ποτέ;» Τώρα τι ρωτάω να μου πείτε ε; 

Όταν τα χρήματα που δίνονται στο δήμο πάνε για φιέστες και προσωπική προβολή, είναι λογικό να μείνουν άτομα χωρίς εργασία και κατά συνέπεια χωρίς τα απαραίτητα βιοποριστικά αγαθά, ενώ άλλοι την ίδια στιγμή τρώνε με χρυσά κουτάλια και αν τους έρθει και η θεία επιφοίτηση πριν τις εκλογές πετάνε ένα ξεροκόμματο και στους πολίτες του δήμου και χωρίς να μην φτάνει αυτό πολλοί καλοθελητές ονόματα να μην πούμε, παίρνουν και την κάμερα μαζί για να δείξουν ότι κάνουν κοινωνικό έργο. 

Πόσο απαράδεκτοι μπορούν να γίνουν ακόμα άραγε; Πριν τις εκλογές θυμούνται να κάνουν εγκαίνια σε έργα (πλατείες, και άλλα ) ο λόγος είναι καθαρά ψηφοθηρικός, δεν πιστεύω ότι ο κύριος Παχατουρίδης έχει ανάγκη για έργα τελευταίας στιγμής, δώδεκα χρόνια είναι πολλά, οι δημότες πλέον δεν έχουν μικρή μνήμη, έχουν γνώμη και άποψη, τα επικοινωνιακά τερτίπια (εγκαίνια, εκδρομές ΚΑΠΗ, φιέστες με χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κοινωνικές δράσεις π χ . κοινωνικό επίδομα για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, για τα Α.μεΑ, για τις μονογονεϊακές οικογένειες κ.α τότε πραγματικά θα έπιαναν τόπο και θα είχαν ουσία. ) 

Θέλω να ελπίζω σαν μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας ότι κάτι θα αλλάξει στις 18 Μαΐου και πραγματικά ο δήμος Περιστερίου θα έχει το δήμαρχο που του αξίζει και η δικιά μου άποψη ο δήμαρχος που θα φέρει την ανατροπή σε όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό και τα κεκτημένα ως τώρα είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΑΦΑΣ, για να μπορούν τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα δήμο που να μπορεί να παρέχει τα πάντα για τον μέλλον τους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "