Θέμις Πελεγίνη: Ονειρεύομαι ένα Περιστέρι πολύχρωμο και έντονο

Κατηγορία: Λόγος Υποψηφίων


«Είμαι η Θεοδώρα - Δήμητρα (Θέμις) Πελεγίνη. Γεννήθηκα στο Περιστέρι το 1994. Ο πατέρας μου , η μητέρα μου και ο παππούς μου είναι  και αυτοί γεννημένοι στο Περιστέρι. Είμαι φοιτήτρια Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων και κάνω την πρακτική μου στο Άγιο Σάββα. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να κάνω ποδήλατο γυρνώντας όσο είναι εφικτό στις γειτονίες του Περιστερίου μαζί με φίλους και φίλες». 

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά;

«Από την οικογένεια μου έχω μάθει να είμαι πολιτικοποιημένο άτομο. Με την υποψηφιότητα μου αυτή εκτός ότι μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά θέλω να δείξω στους νέους ότι πρέπει να εμπλέκονται με την πολιτική γιατί χρειάζεται νέο αίμα και να μην την φοβούνται. Έτσι ώστε να μπουν νέες ιδέες με όρεξη και μαχητικότητα κάτι που διαθέτουν οι νέοι . Και θέλω την κίνηση μου αυτή να την ακολουθήσουν και άλλοι νέοι». 

Με ποια παράταξη και με ποιον επικεφαλής κατεβαίνεις και γιατί; Δικαιολόγησε μας την επιλογή σου…

«Κατεβαίνω με την παράταξη ''Περιστέρι με όλους. Ανατροπή'' του κ.Δημήτρη Κελάφα. Εμπιστεύομαι τον κ. Δημήτρη Κελάφα γιατί θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στις ιδέες μου και στους νέους. Και μετά από μια ευρεία συζήτηση που είχαμε μαζί πείστηκα από τις απόψεις του και από το πρόγραμμα που έχει».

Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που θα έλεγες σε κάποιον να σε τιμήσει με την ψήφο του, σε αυτές τις εκλογές;

«Οι λόγοι είναι ότι είμαι νέα με φρέσκιες ιδέες και έχω την δύναμη να παλέψω και να διεκδικήσω το καλύτερο για την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα». 

«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις», είναι η φράση του Οδ. Ελύτη. Αλήθεια πως μπορεί να φτιαχτεί μια Άνοιξη στην δική σας γειτονιά;

«Η άνοιξη στην γειτονία μας μπορεί να έρθει φτιάχνοντας αθλητικούς χώρους, κέντρο νεότητας με κοινωνικές δραστηριότητες ώστε να απασχολούνται οι νέοι , αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος με πνεύμονα πρασίνου σε κάθε γειτονιά και δημιουργώντας ποδηλατόδρομους». 

Με ποια χρώματα θα ζωγράφιζες τον δήμο Περιστερίου αυτή την στιγμή και γιατί;

Τι πρέπει να γίνει αύριο στο Περιστέρι κατά την γνώμη σου;

«Το Δήμο Περιστερίου θα το ζωγράφιζα με γκρίζο χρώμα γιατί γίνονται έργα βιτρίνας και όχι έργα ουσίας. Κατά την γνώμη μου πρέπει να αναβαθμιστούν οι ξεχασμένες γειτονιές του Περιστερίου, να γίνει καλύτερη διέλευση όχι μόνο στο κέντρο αλλά στην κάθε γειτονιά για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, να υπάρχουν φυλασσόμενα σχολεία για την ασφάλεια των παιδιών και των χώρων, καλύτερη δημοτική συγκοινωνία και θα ήθελα σε κάθε διαμέρισμα ένα δημοτικό ιατρείο». 

Η ανεργία είναι ένα θέμα που συζητάς στις παρέες σου; Τι σου λένε οι φίλοι σου;

«Η ανεργία στο μεγαλύτερο ποσοστό της πλήττει νέους ανθρώπους και είναι το κύριο θέμα που απασχολεί αυτή την στιγμή τους νέους , οι οποίοι προσπαθούν να βρουν λύσεις άλλοι φεύγοντας στο εξωτερικό και άλλοι με την εσωτερική μετανάστευση». 

Αν ο κόσμος σε τιμήσει με την ψήφο του ποια θα είναι η πρώτη σου επιδίωξη;

«Η πρώτη μου επιδίωξη θα είναι να λυθεί το πρόβλημα της διέλευσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες σε όλη την πόλη μου και να δημιουργηθούν δραστηριότητες κοινωνικού περιεχομένου για τους νέους». 

Τέλος, αν σου έλεγαν σε έναν τοίχο του Περιστερίου να έκανες ένα γκράφιτι ποιο θα ήταν το σχέδιο, τα χρώματα του, αλλά και σε ποιον τοίχο θα το έκανες και γιατί;

«Αν ήξερα να κάνω γκράφιτι θα ζωγράφιζα στα σχολεία και όχι σε έναν συγκεκριμένο τοίχο . Θα έφτιαχνα πολύχρωμα λουλούδια και θα το έκανα γιατί θέλω να φέρω την άνοιξη έστω και με χρώματα στο γκρίζο των σχολείων».

Αναδημοσίευση από το Pinakio.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "