Η Πολεοδομία, η 10όροφη πολυκατοικία, το τυφλό οικόπεδο και η «νόμιμη» άδεια…

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα


Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία. Πριν μερικά χρόνια αναπλάσθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του, ενώ σύντομα ο παράλληλός του, πρόκειται να ανακατασκευσθεί σε ήπιας κυκλοφορίας με εκατέρωθεν πεζόδρομους, πέργκολες, υπαίθριους πράσινους χώρους και καταστήματα με τραπεζάκια έξω.

Ο δρόμος, έχε επίσης το πλεονέκτημα ότι διαθέτει ακόμη μερικά από τα μεγάλα ελεύθερα οικόπεδα που έχουν απομείνει στη πόλη. Ένα απ’ αυτά πέρασε σχετικά πρόσφατα σε μεγάλη οικοδομική εταιρία που αποφάσισε να το οικοδομήσει με μικτούς χώρους, επαγγελματικούς στο ισόγειο και κατοικίες στους υπόλοιπους εννιά ορόφους της.

Βλέπετε η νέα οικοδομή σχεδιάσθηκε να έχει 10 υπέργειους ορόφους. Ένα μικρό πρόβλημα οικοδόμησης που είχε το προαναφερθέν οικόπεδο, προκειμένου να λάβει οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου, φαίνεται ότι λύθηκε κατά μαγικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο σημειωτέον έχει ήδη στηθεί η δεκαόροφη κατασκευή, εφάπτεται με τυφλό οικόπεδο, σε όλη την πλευρά του που δεν βλέπει προς το δρόμο. Αυτό το στοιχείο και μόνο, αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη το πρόβλημα για την «νόμιμη» άδειά του.

Όπως αναφέρουν οι πολεοδόμοι, σύμφωνα με την νομοθεσία τα τυφλά οικόπεδα «δικαιούνται» υποχρεωτικά από τον ισχύοντα ΓΟΚ, πρόσβαση στον δρόμο, πρόσβαση που επιτυγχάνεται με την υποχρεωτική παραχώρηση μικρής λωρίδας γης από το οικόπεδο που βρίσκεται εμπρός τους, δηλαδή απ’ αυτό που παρεμβάλλεται μεταξύ των δικών του ορίων και του δρόμου. Αν αυτό δεν συμβεί, η Υπηρεσία Δόμησης στην οποία υπάγεται το πρώτο οικόπεδο, δηλαδή αυτό που εφάπτεται με τον δρόμο, δεν μπορεί να εκδώσει άδεια οικοδόμησής του.

Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα, αυτό του πρώτου οικοπέδου στο οποίο έχει ήδη ανεγερθεί η 10όροφη πολυκατοικία με «νόμιμη» άδεια της οικείας Πολεοδομίας, φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι κάτι πήγε στραβά ή μάλλον ο/οι υπάλληλος/οι της Υπηρεσίας Δόμησης που εξέτασαν τις προϋποθέσεις και προχώρησαν στην έκδοσής της (της άδειας), είτε δεν είχαν σωστή πληροφόρηση, είτε παράβλεψαν τόσο τα στοιχεία του οικοπέδου, όσο και τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία (ΓΟΚ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο/οι ιδιοκτήτης/τες του τυφλού οικοπέδου, που παραμένει πλέον μετά την ανέγερση της 10όροφης οικοδομής εμπρός τους προς τον δρόμο, τυφλό χωρίς καμία δυνατότητα αξιοποίησής του ή ακόμη και πώλησής του, έχοντας προσφύγει σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο, ετοιμάζονται αφενός να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας το δίκαιό τους, αφετέρου να στραφούν στην ποινική δικαιοσύνη κατά όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως κατά όλων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, για μη νόμιμη έγκριση της οικοδομικής αδείας της 10όροφης οικοδομής.

Το τι θα προκύψει απ’ όλα αυτά θα φανεί στο άμεσο μέλλον, αν και υπάρχει πάντα η δυνατότητα αγοράς του τυφλού οικοπέδου από τους ιδιοκτήτες της νέας δεκαόροφης οικοδομής, μόνο που στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο όλες οι οικονομικές απαιτήσεις που θα προβάλλον οι ιδιοκτήτες του πρώτου.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ιστορία δείχνει για άλλη μία φορά την πανθομολογούμενη διαπλοκή και διαφθορά που επικρατεί στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων πλέον, με τους νόμους να χρησιμοποιούνται σαν παλιόχαρτα της τουαλέτας.

--------------------

Υ.Γ.1: Η συγκεκριμένη Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) έχει μακρά ιστορία στην ιδιάζουσα «νομιμότητα» των ενεργειών της. Ειδικότερα και κατά σειρά:

α) στην έκδοση αδειών σε χώρους χαρακτηρισμένους ως κοινόχρηστο πράσινο αμφισβητούμενης (μάλλον κρατικής) περιουσίας),

β) νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε καταπατημένες δασικές περιοχές, γ) υπηρεσίες ελεύθερου μηχανικού με μαύρη αμοιβή σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων,

γ) ανοχή και μη έλεγχος σε πολεοδομικές παραβάσεις καταπάτησης και αποκλεισμού πρασιών και κυρίως πεζοδρομίων,

δ) ανοχή και μη έλεγχος στην ανέγερση οικοδομικών κατασκευών χωρίς άδεια, κλπ.

-------------------

Υ.Γ.2: Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία Δόμησης βρίσκεται για πολλούς και διαφόρους λόγους στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, που προς το παρόν εξετάζουν με προσοχή τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί θεωρούνται συγκλονιστικά και σύντομα τα στελέχη αυτής της Υπηρεσίας (Πολεοδομίας) αναμένεται να κλιθούν να δώσουν εξηγήσεις για όσα έχουν πράξει, ενώ εξετάζεται η έρευνα των αρμοδίων αρχών να επεκταθεί όχι μόνο σε όλους τους φακέλους οικοδομών και ενεργειών που αυτή διαθέτει, αλλά και στον οικονομικό και επαγγελματικό βίο των υπαλλήλων της ατομικά.

----------------------

Υ.Γ.3: Μην περιμένετε να αναφερθούμε στο ποια είναι η Πολεοδομία και σε ποιόν Δήμο ανήκει και λειτουργεί. Αυτό είναι δουλειά και αρμοδιότητα των Αρχών που την ερευνούν ως προς τα πεπραγμένα της. Σε κάθε περίπτωση, όταν και αν αυτό συμβεί, θα προκληθεί «σεισμός» στην τοπική και όχι μόνο πολιτική σκηνή και κυρίως κοινωνία…του οικείου Δήμου...

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "