Αυθαιρεσίες στο Νεκροταφείο από την Δημοτική Αρχή Περιστερίου, κατάγγειλε η Αριστερή Κίνηση

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα

Πληθαίνουν, σύμφωνα με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου οι καταγγελίες για το γνωστό θέμα των οστεοφυλακίων, το οποίο αρχικά η δημοτική αρχή διέψευδε. Μια τέτοια πρόσφατη σοβαρή και επώνυμη καταγγελία έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Πάνος Παπανικολάου, την Τρίτη 29/5/18 στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής:

«Υπενθυμίζουμε το θέμα που έχουμε θέσει δημόσια από πέρσι:

Οι αρμόδιοι του Νεκροταφείου άδειασαν οστεοφυλάκια χωρίς καμία απολύτως ταχυδρομική ή τηλεφωνική ειδοποίηση στις οικογένειες. Οι ειδοποιήσεις πάνω στα ίδια τα οστεοφυλάκια (που ούτε καν υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις) ή στην είσοδο του νεκροταφείου είναι προφανώς αστεία δικαιολογία αφού αυτονόητα δεν περίμενε κανένας να τις διαβάσουν οι … αποβιώσαντες και να ειδοποιήσουν τους ζώντες.

Υπάρχουν πολλά οστεοφυλάκια που δεν πειράχτηκαν αν και οφείλουν τέλη, σε αντίθεση με άλλα που αδειάστηκαν χωρίς ενημέρωση.

Η δημοτική αρχή οφείλει να εξηγήσει:

  • Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι οικείοι ταχυδρομικά ή τηλεφωνικά;
  • Γιατί αδειάστηκαν «α λα καρτ» επιλεκτικά κάποια οστεοφυλάκια από αυτά για τα οποία οφείλονταν τέλη ενώ άλλα όχι; με ποια κριτήρια έγινε αυτό;
  • Υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος με ονόματα, οφειλόμενα ποσά, στοιχεία επικοινωνίας κλπ, και αν όχι γιατί και με ευθύνες ποιών ακριβώς;

Το πένθος των δημοτών για την απώλεια αγαπημένων προσώπων τους είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο οικονομικής ή ρουσφετοψηφοθηρικής εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους.

Απαντώντας, εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κος Βασίλης Μπέτσης δήλωσε τα εξής:

Οι «χρήστες» οστεοφυλακείων ειδοποιήθηκαν όλοι για την καταβολή του μισθίου των οστεοφυλακίων, στα οποία φυλάσσονται τα λείψανα των οικείων τους, αρκετοί, όμως απ’ αυτούς δεν έδειξαν αδιαφορία και δεν επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες του δημοτικού νεκροταφείου για την ρύθμιση των «χρεών» τους που συσσωρεύτηκαν με τα χρόνια.

Για όσα οστεοφυλάκια δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους «δικαιούχους» συγγενείς των θανόντων των οποίων τα λείψανα φυλάσσονταν σ’ αυτά, έγινε καταγραφή και τα λείψανα μεταφέρθηκαν σε κοινό χώρο φύλαξης που υπάρχει εντός του δημοτικού νεκροταφείου.

Τα λείψανα που μεταφέρθηκαν από τα οστεοφυλάκια που άδειασαν βρίσκονται πάντα στην διάθεση των «δικαιούχων.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "