Ένωση Αστυν. Υπαλλ. Δυτ. Αττικής: Σε άμεσο κίνδυνο ζωές αστυνομικών… στο Περιστέρι…

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα


Επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούταν από γκαζάκια και δοχεία με βενζίνη,  πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι στο πάρκινγκ του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής στο Περιστέρι, οι οποίοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων, αφού το μόνο που τον διαχωρίζει από παρακείμενη παιδική χαρά είναι ένας υποτυπώδης φράκτης, καταστρέφοντας 3 υπηρεσιακά οχήματα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία.

Η Ένωση μας μετά και από καταγγελίες συναδέλφων που αφορούσαν το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο συστεγάστηκαν οι υπηρεσίες Τροχαίας Περιστερίου και Αιγάλεω μετά την συνένωση τους το καλοκαίρι, είχε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες και τις αντιρρήσεις της για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και για το κατά πόσο πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας και κάλυπτε τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί υποχρεωτικών μέτρων και προδιαγραφών σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και τους κανονισμούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Ενστάσεις τις οποίες εξαρχής  είχε εκφράσει και εγγράφως προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καλώντας για την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων προκειμένου να εξεταστεί η καταλληλότητα και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία καθώς και η ασφάλεια των συναδέλφων.


Δυστυχώς οι ανησυχίες μας δεν εισακούστηκαν για άλλη μία φορά από κανέναν με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό, ευτυχώς τουλάχιστον σήμερα, χωρίς ανθρώπινα θύματα αφού για καλή μας τύχη δεν σημειώθηκε κάποια ισχυρή έκρηξη που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα ίσως και τον θανάσιμο τραυματισμό των συναδέλφων που προς τιμή τους έτρεξαν και προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά .

Παρακαλούμε για την χωρίς πλέον καθυστέρηση από πλευράς της ηγεσίας, άμεση εφαρμογή των νόμων, ενδελεχή έλεγχο περί καταλληλότητας ή μη του συγκεκριμένου κτιρίου και των εγκαταστάσεων του καθώς η συνεχιζόμενη εκκωφαντική παρανομία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εκεί υπηρετούντων αστυνομικών καθώς και των πολιτών που επισκέπτονται την εν λόγω υπηρεσία.


--------------------   

Το συμβάν στο Περιστέρι

Εμπρηστική επίθεση στο τμήμα Τροχαίας Περιστερίου από «αγνώστους»…

Εμπρηστική επίθεση με μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα να καούν ολοσχερώς, έκαναν άγνωστοι τη νύχτα στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου, στην περιοχή Τσαλαβούτα στο Περιστέρι.


Περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο πάρκινγκ του 1ου Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής και έριξαν γκαζάκια σε σταθμευμένα περιπολικά, ενώ λίγο μετά εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι με αυτή τους την πράξη κατάφεραν και προκάλεσαν φθορές σε τρία περιπολικά, τα δύο κάηκαν στο μπροστινό τμήμα τους, ενώ το τρίτο στο πίσω.

Οι «άγνωστοι» κουκουλοφόροι, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία αστυνομικού φρουρού στο κλειστό υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Τροχαίας Περιστερίου, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν κατάφεραν να πετάξουν μολότοφ και γκαζάκια και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε τρία περιπολικά αυτοκίνητα. 


Η απόσταση του πάρκινγκ από την κεντρική σκοπιά είναι περίπου 20 μέτρα χωρίς όμως να υπάρχει οπτική επαφή. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε φύλακας αστυνομικός, με αποτέλεσμα όσοι ήταν την ώρα της επίθεσης στο κτίριο, να αντιληφθούν τι είχε συμβεί όταν είδαν τις φλόγες.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν την πυροσβεστική για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα υπόλοιπα οχήματα, αλλά και στο κτίριο.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "