Έξωση στο 8ο ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ) του Δήμου Περιστερίου; – 25.531,22 ευρώ στον ιδιοκτήτη με δικαστική απόφαση

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα

 

Σε έξωση από το κτίριο του 8ο ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ) που ο Δήμος Περιστερίου λειτουργούσε στον αριθμό 142 της οδού Αγίου Ιεροθέου (πίσω από τον ομώνυμο Ιερό Ναό) προχώρησαν, μετά από δικαστική απόφαση, οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του κτιρίου. Δεν είναι γνωστές οι αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτή την ενέργεια, αλλά όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο Δήμος Περιστερίου «φέρεται» ότι δεν κατέβαλε ποσό των 22.947,56 ευρώ που αντιστοιχεί στο το μίσθιο (ενοίκια) για την χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν το 8ο ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ).


 Συγκεκριμένα η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου αναφέρει: 

«Η Οικονομική Επιτροπή άκουσε τον κ. Πρόεδρο που εισηγήθηκε το θέμα και έθεσε υπ’ όψη της Επιτροπής το σχετικό εισηγητικό έγγραφο του Δημάρχου, που έχει ως εξής: 

Για τις από 16-10-2015 και 22-06-2016 αγωγές των Αποστόλου Χατζή κλπ, έχει εκδοθεί η με αριθμό 1992/2017 η οποία έκανε δεκτές τις αγωγές και υποχρεώνει τον Δήμο Περιστερίου να καταβάλλει στους ενάγοντες το ποσό των 5.099,52€ με τον νόμιμο τόκο, το ποσό των 10.199,04€ με τον νόμιμο τόκο, το ποσό των 7.649,00€ και να αποδώσει στους ενάγοντες τη χρήση του μισθίου (8ο ΚΕΦΙ), η οποία κατέστη τελεσίδικη ως προς τα κεφάλαια με την με αριθμό 783/2017 Απόφασή σας, εφόσον ασκήσαμε έφεση μόνο για το σκέλος της απόδοσης του ακινήτου. 

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να εγκρίνετε πίστωση ποσού 24.531,22€ για τους κ.Χατζή Απόστολο του Δημητρίου, Χατζή Μάριο του Δημητρίου και Χατζή Βασιλική του Δημητρίου σύμφωνα με την με αριθμό 1992/2017 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και συγκεκριμένα 22.947,56€ για κεφάλαιο που θα βαρύνει τον Κ.Α. 00.6492.03 τρέχοντος προϋπολογισμού και 1.583,66€ για τόκους που θα βαρύνει τον Κ.Α. 00.6823.131 τρέχοντος προϋπολογισμού και την αποστολή της στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών για έκδοση Απόφασης Ανάληψης Υποχρέωσης σύμφωνα με το Π.Δ.80/2016.» 

Όπως αναφέρετε στην απόφαση της ΟΕ, το δικαστήριο αποφάσισε και την απόδοση του κτιρίου στους ιδιοκτήτες του, δηλαδή διέταξε την έξωση του Δήμου Περιστερίου (8ο ΚΕΦΙ) από αυτό. 

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η παράδοση του κτιρίου στους ιδιώτες ιδιοκτήτες του και σε ποιο άλλο κτίριο στην περιοχή θα μεταφερθεί το 8ο ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ). 

  • Για να δείτε όλη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κάντε κλικ εδώ 

Δημ-άρχης 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "