Θαύμα: Περίεργη νεκρανάσταση «αμαρτωλής» εταιρίας με τεράστια χρέη στους Δήμους Αθηνών, Περιστερίου, Γλυφάδας, κλπ…

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα


Μία περίεργη νεκρανάσταση «αμαρτωλής» εταιρίας με τεράστια χρέη στους Δήμους… λαμβάνει χώρα στις δικαστικές αίθουσες. Η συγκεκριμένη εταιρία, ήταν μέχρι τις αρχές της 1ης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ο «ηγέτης», σε σχεδόν μονοπωλιακή βάση στις υπαίθριες διαφημίσεις με εκατοντάδες συμβάσεις με τους Δήμους της Χώρας.

Σε όλες ή σχεδόν τις περιπτώσεις στις οποίες είχε συμβληθεί με Δήμους της χώρας, προκειμένου να εκμεταλλευθεί έναντι ενοικίου τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων των συγκοινωνιών, αλλά και τις ιδιαίτερες μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες (ρακέτες, κλπ), απεχώρησε αφήνοντας τεράστια χρέη προς αυτούς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις της επιβλήθηκαν πολύ μεγάλα πρόστιμα για αυθαίρετες και χωρίς άδεια των δήμων υπαίθριες διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Δήμοι όπως η Αθήνα, το Περιστέρι, η Γλυφάδα, κλπ, υπήρξαν θύματα αυτής της πρακτικής της συγκεκριμένης εταιρίας. Όπως μάλιστα είχε αναφερθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου, δεν έγινε δυνατή η είσπραξη των οφειλών της συγκεκριμένης εταιρίας, γιατί η μεν εταιρία φέρεται ότι «έκλεισε» από το 2002-04, η δε τελευταία διοίκησή της διαπιστώθηκε ότι αποτελείτο από «πρόσωπα» πολύ μεγάλης ηλικίας και χωρίς προσωπική περιουσία… Το «χρέος» της εταιρίας προς τον Δήμο Περιστερίου, συνεχίζει να παραμένει στους ισολογισμούς του Δήμου και ενίοτε των θυγατρικών του…

Η «νεκρανάσταση»… της «αμαρτωλής «εταιρίας»…

Παραδόξως, η φερόμενη ως «εξαφανισμένη» και κλεισμένη «φορολογικά» και εταιρικά εταιρία, εμφανίζεται να ζητά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, στις 12 Μαρτίου 2018 (σήμερα) την διαγραφή διοικητικών προστίμων που της είχε επιβάλει ο Δήμος Γλυφάδας στις 25 Απριλίου το 2008, όπως φαίνεται από τις δύο αποφάσεις (αποσπάσματα) του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, που παρουσιάζονται στην συνέχεια και με τις οποίες ορίζεται ο νομικός παραστάτης (δικηγόρος) που θα χειριστεί τις δύο υποθέσεις, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του δήμου.

Τα αποσπάσματα των αποφάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Γλυφάδας…

«α) …. Εγκρίνει την ανάθεση στο Δικηγόρο Αθηνών Φ… Τ… της παράστασης ενώπιον του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της εκπροσώπησης του Δήμου Γλυφάδας ως διαδίκου, στην από 25-04-2008 και με αρ. 2566/01-06-2011 Προσφυγής της εταιρείας «Α… Α…. ΑΝΩΝ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά της με υπ’ αρ. πρωτ. 9117/2008 κοινοποίησης επιβολής προστίμου της με αρ. 31/2008 απόφασης επιβολής προστίμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας η οποία συζητείται στο άνω Δικαστήριο την 12-03-2018, καθώς και σε κάθε μετ΄ αναβολή δικάσιμο.

α) …. Εγκρίνει την ανάθεση στο Δικηγόρο Αθηνών Φ… Τ… της παράστασης ενώπιον του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της εκπροσώπησης του Δήμου Γλυφάδας ως διαδίκου, στην από 25-04-2008 και με αρ. 2567/01-06-2011 Προσφυγής της εταιρείας «Α… Α…. ΑΝΩΝ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά της με υπ’ αρ. πρωτ. 9624/2008 κοινοποίησης επιβολής προστίμου της με αρ. 31/2008 απόφασης επιβολής προστίμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας η οποία συζητείται στο άνω Δικαστήριο την 12-03-2018, καθώς και σε κάθε μετ΄ αναβολή δικάσιμο.»

Αρμοδιότητες και ευθύνες είσπραξης χρεών και προστίμων προς δήμους…

Σύμφωνα με επίσημη απάντηση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών στην Βουλή, σε ερωτώντα βουλευτή, αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την είσπραξη χρεών και προστίμων που έχουν επιβληθεί, από τους Δήμους, είναι κατά σειρά βαρύτητας της ευθύνης οι: 1) Δήμαρχος, 2) αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, 3) Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, 4) Προϊστάμενος Είσπραξης εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και 5) ο αρμόδιος Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει κατά νόμο τις δικαιοπραξίες του Δήμου.

Ενδεικτικό τα σοβαρότητας της κατάστασης και πιθανόν της αγωνίας των Αιρετών Αρχόντων της αυτοδιοίκησης να μην βρεθούν κατηγορούμενοι για τα κακουργηματικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας προς την υπηρεσία, είναι ότι μόνο για ένα Δήμο, τις προσεχείς ημέρες συζητούνται στα Ελληνικά δικαστήρια 18 υποθέσεις που αφορούν χρέη διαφημιστικών εταιριών και είσπραξη προστίμων, υποθέσεις που έρχονται από το 2008 έως το 2015.

Το τι θα ακολουθήσει, θα γίνει γνωστό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών συλλέγουν στοιχεία για όλες τις εκκρεμότητες των δήμων αυτής της κατηγορίας.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "