Αριστερή Κίνηση: Αγώνας για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Γεγονότα


Ανέκαθεν διεκδικούμε ριζικές και ουσιαστικές λύσεις για την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη του Περιστεριώτικου λαού. Η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός του ΚΥ Περιστερίου είναι διαχρονικό μας αίτημα από τότε που άρχισε να λειτουργεί (2011). Πρόσφατα, έγιναν προσλήψεις επικουρικών ειδικευμένων γιατρών με στόχο την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Περιστερίου.  Όμως:

  • Η στελέχωση όχι με μόνιμους αλλά με επικουρικούς γιατρούς, ομήρους της προσωρινότητας, δεν δίνει ουσιαστική λύση. Επίσης αποτελεί αδικία για τους ίδιους τους νέους ειδικευμένους γιατρούς.
  •  Η προχειρότητα στον εξοπλισμό είναι κωμική. Π.χ. απαρχαιωμένος υπερηχοτομογράφος από ΠΙΚΠΑ που … έκλεισε, με κεφαλή για … βρέφη (!) δείχνει πως κάποιοι μάλλον θεωρούν τους Περιστεριώτες πολίτες β’ κατηγορίας.
  • Η επιμονή της (αρμόδιας) διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να αρχίσει άμεσα και όπως όπως η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Υγείας χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στοιχειώδης 24ωρη παρουσία των κατάλληλων ειδικοτήτων (π.χ. είναι αδιανόητο Γενικός Γιατρός ή Παθολόγος να βλέπει ενήλικες και Παιδίατρος να βλέπει παιδιά) αλλά αντίθετα να λέγεται πως «δεν πειράζει αν ο Παιδίατρος βλέπει γιαγιάδες και ο Παθολόγος παιδιά όταν χρειάζεται», απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.
  • Επίσης δεν μπορεί να λέγεται στα σοβαρά πως οι εργαστηριακοί γιατροί θα κάνουν μόνοι τους παρακλινικές εξετάσεις (π.χ. ακτινογραφίες) χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος τεχνολόγος.
  • Τέλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ η εκτόξευση συγκεκαλυμμένων απειλών από την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ προς τους γιατρούς που απαιτούν ασφαλή και ουσιαστική 24ωρη λειτουργία πως θα τους στείλει με δυσμενή μετάθεση στα … νησιά του Αιγαίου (!!).

Τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία μας για βεβιασμένη και ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ έναρξη 24ωρης λειτουργίας χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί απλά μια κυβερνητική προεκλογική προπαγανδιστική φούσκα σε βάρος του Περιστεριώτικου λαού.

Καλούμε την Δημοτική αρχή, το Δημοτικό συμβούλιο αλλά πρώτα και κύρια τις/τους ίδιους/ες Περιστεριώτες/ισσες να παρέμβουν αγωνιστικά και αποφασιστικά ώστε άμεσα να στελεχωθεί / εξοπλιστεί κατάλληλα το ΚΥ Περιστερίου και να εκτελεί πραγματική, ουσιαστική και ΑΣΦΑΛΗ πρωινή τακτική και 24ωρη εφημεριακή λειτουργία.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "