«Κυλικείο (1ης) παιδικής χαράς» … γελάει ο κόσμος

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Ως Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εδώ και πάνω από τρία χρόνια, από τότε που τα έργα «ανάπλασης του χώρου» ήταν σε εξέλιξη, αναδεικνύουμε αγωνιστικά όλες τις πτυχές του πρωτοφανούς σκανδάλου με την πρώην 1η Παιδική Χαρά.

Συνοπτικά πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση εκχώρησης δημοτικού χώρου σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος υπέρ αυτών των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων αλλά και αγαστής συνεργασίας δημοτικής αρχής (Παχατουρίδη) – περιφερειακής αρχής (Δούρου) – κυβέρνησης (υπηρεσίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης του αρμόδιου υπουργείου) για το στήσιμο, την ολοκλήρωση και την συγκάλυψη του σκανδάλου.

Ως … «κυλικείο παιδικής χαράς» (!) παρουσιάζουν το πολυτελέστατο ιδιωτικό αναψυκτήριο για την κατασκευή του οποίου δόθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος μέσω της περιφέρειας για να «προσελκύει κοινό από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής» όπως δήλωνε δημόσια από τις αρχές του 2015 ο ίδιος ο κ. Παχατουρίδης όταν ακόμα τα έργα «ανάπλασης» του χώρου ήταν σε εξέλιξη.

Βάφτισαν δηλαδή «παιδική χαρά» τις δέκα κούνιες – δυο τραμπάλες – δυο τσουλήθρες που υπάρχουν σε μια μικρή γωνίτσα του οικοπέδου και το πολυτελές αναψυκτήριο που κυριαρχεί σε όλο το υπόλοιπο οικόπεδο το βάφτισαν «κυλικείο της παιδικής χαράς».


 Και αφού για την κατασκευή του έδωσαν πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος, το εκχώρησαν στον ίδιο ιδιώτη που εκμεταλλεύεται και το Άλσος αντί «πινακίου φακής» - λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα κλειστή τιμή για 12 χρόνια, ενώ τον κάθε παραδίπλα έντιμο επαγγελματία που βγάζει δυο τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο τον ξεζουμίζουν αμείλικτα με τσουχτερά δημοτικά τέλη.

Αυτήν την παραπάνω πραγματικότητα που την βλέπει και την ζει όλο το Περιστέρι, η δημοτική μας αρχή (με τις πλατούλες πάντα της κ. Δούρου) προσπαθεί να μας πείσει πως … δεν είναι έτσι.

Πως αυτά είναι κακίες κάποιων κακών … αριστεριστών και πως όντως όλα είναι καλά καμωμένα, πως αυτό εκεί είναι όντως «κυλικείο παιδικής χαράς» και πως το Πάσχα φέτος πέφτει τον δεκαπενταύγουστο … οι προπαγανδιστικές τους δικαιολογίες όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας – προσέξτε: στις αποδείξεις που κόβει το «μαγαζί» δεν αναφέρεται ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟ παιδικής χαράς ούτε καμία παιδική χαρά.

Μοστράρει φάτσα κάρτα η λέξη ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ (με την επωνυμία της εταιρείας) και τιμές όχι «κυλικείου» αλλά πιο τσουχτερές κι από καφετέρια πολυτελείας – 4 ευρώ ο καφές, 5 ευρώ ο χυμός κλπ … Για πείτε μας λοιπόν κ. δήμαρχε, κ.κ. αντιδήμαρχοι και κυρία περιφερειάρχα, ΠΟΙΟ άλλο «κυλικείο παιδικής χαράς» σε όλη την υφήλιο γράφει «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» και πουλάει 4 ευρώ έναν καφέ;


Αν νομίζουν πως όλος ο κόσμος χάφτει αυτές τις μπούρδες είναι βαθειά γελασμένοι. Έχουν καταλάβει πλέον πάρα πολλοί στο Περιστέρι πως το συγκεκριμένο «μοντέλο διοίκησης» (σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου χώρου και μάλιστα με έξοδα του δημοσίου και με διάφορες προσχηματικές αλχημείες) ΔΕΝ οδηγεί σε κανέναν «εξωραϊσμό».

Οδηγεί μόνο σε κερδοσκοπία ημετέρων σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων που δεν έχουν χώρους για να παίξουν τα παιδιά τους, που δεν αντέχουν την ηχορύπανση στις γειτονιές τους από την «πελατεία που έρχεται από όλη την Αττική», και που ως έντιμοι ντόπιοι επαγγελματίες αδυνατούν φυσικά λόγω δημοτικής φορομπηξίας και λοιπών εξόδων να ανταγωνιστούν τον κάθε ευνοούμενο που ούτε αυτά τα τσουχτερά δημοτικά τέλη πληρώνει (αφού «κυλικείο παιδικής χαράς» υποτίθεται …) και που ούτε έχει ξοδέψει τίποτα ιδιαίτερο για τον πολυτελή υπαίθριο χώρο του ιδιωτικού αναψυκτηρίου του αφού αυτός ο πολυτελής υπαίθριος χώρος κατασκευάστηκε με δημόσιο χρήμα.

Εμείς κύριε Παχατουρίδη και κυρία Δούρου ΑΥΤΟ ακριβώς το Περιστέρι θέλουμε να εκπροσωπήσουμε με τους αγώνες μας. Το πραγματικό Περιστέρι. Την πλειοψηφία των κατοίκων.

Εσείς έχετε διαλέξει πλευρά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Την πλευρά των λίγων «έξυπνων» που πλουτίζουν με την καταπάτηση δημόσιων χώρων που ΕΣΕΙΣ σκανδαλωδώς εκχωρείτε και με το δημόσιο χρήμα που ΕΣΕΙΣ σκανδαλωδώς σπαταλάτε προς όφελός τους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !


 

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "