Για τα «μπικικίνια» ρε γαμώτο!!! Στελέχη Πολεοδομίας αναλαμβάνουν επί πληρωμή (μαύρη!) την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και όχι μόνο…

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Τα «καλά» παιδιά πάνε στον παράδεισο, τα «κακά» πάνε όπου θέλουν, λέει νεολαιίστικο τσιτάτο της δεκαετίας του ’80. Τον δεύτερο δρόμο διάλεξαν τα «Στελέχη» Πολεοδομίας της Δυτικής Αθήνας. Τι είναι μερικές δουλειές έξω από το γραφείο τους για την νομιμοποίηση αυθαίρετων και τι είναι η «δικαίωση» κάθε παραβάτη… Αρκεί να υπάρχουν «μπικικίνια» και μάλιστα «μαύρα»…

-------------------

Το σύστημα πλέον έχει αποσαρθρωθεί. Στελέχη Πολεοδομίας, πολύ μεγάλου δήμου της Δυτικής Αθήνας, αναλαμβάνουν επί πληρωμή (μαύρη!) την νομιμοποίηση αυθαιρέτων, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν (και συνεχίζουν να φθάνουν) στη στήλη.

Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, τα στελέχη της συγκεκριμένης Πολεοδομίας, δημιουργούν σε πρώτο στάδιο τεράστια προσκόμματα, νομικής κυρίως φύσης ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν, στις μελέτες νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (ημιυπαίθριοι χώροι, κλπ) που τους υποβάλουν ιδιώτες επαγγελματίες μηχανικοί, σε σημείο που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων απογοητεύονται είτε γιατί τα ζητούμενα στοιχεία του φακέλου των κτιρίων τους είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα, είτε γιατί το κόστος νομιμοποίησης αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο σε υπερθετικό βαθμό.

Σε δεύτερο στάδιο και εφόσον ιδιοκτήτες (κυρίως) και μελετητές μηχανικοί εγκαταλείψουν την προσπάθεια ή «σηκώσουν τα χέρια» μη βρίσκοντας άκρη, τα στελέχη της Πολεοδομίας, στέλνουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων το κατάλληλο μήνυμα, μέσα από το δίκτυο που έχουν αναπτύξει, πληροφορώντας τους πρώτους, ότι οι ίδιοι μπορούν με απλό και εύκολο τρόπο να νομιμοποιήσουν τις «αυθαιρεσίες», με μικρή σχετικά αμοιβή, μικρότερη σε κάθε περίπτωση από την νόμιμη αμοιβή που προβλέπεται για τους ιδιώτες μελετητές μηχανικούς.

Μικρή λεπτομέρεια, η αμοιβή τους είναι πάντα «μαύρη»…


Δεν αρκούνται, όμως, μόνο σ’ αυτό. Εργάζονται, ως Στελέχη της Πολεοδομίας, «ευσυνειδήτως» και «αόκνως» για την τήρηση της νομιμότητας στις κατασκευές της πόλης τους. Στην περίπτωση που υποβληθεί από ενδιαφερόμενο «καταγγελία» για αυθαίρετες κατασκευές σε νεοαναγειρόμενα και όχι μόνο κτίρια, ακολουθούν την σωστή διαδικασία, όπως βέβαια συμβαίνει με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Χώρας. Πως είπε κάποτε στη σάτιρά του «παλαίμαχος έλληνας ποδοσφαιριστής»;.

Για να βρούμε λύση σ’ ένα πρόβλημα, κάνουμε πρώτα μία Επιτροπή από πέντε άτομα και κάτω απ’ αυτή άλλες πέντε υπο-επιτροπές των δέκα ατόμων. Αφού οι πέντε υπο-επιτροπές φτιάξουν τον φάκελο του θέματος, θα πρέπει να πάρουν τις προβλεπόμενες αποφάσεις που θα τις διαβιβάσουν στην αρχική Επιτροπή, προκειμένου αυτή τελικά να βγάλει την απόφαση για το θέμα. Κι όλα αυτά σε «εύλογο χρόνο»!!!

Την βασική αυτή αρχή εξέτασης ενός θέματος, ακολουθούν τα Στελέχη της συγκεκριμένης Πολεοδομίας σε όλες τις καταγγελίες που δέχεται ως υπηρεσία για αυθαίρετες κατασκευές. Ειδικότερα, τα βήματα που ακολουθούν στα πλαίσια της χρηστής και αδιάφθορης διοίκησης είναι τα εξής:

1ον): Ο «εύλογος χρόνος» εξέτασης της καταγγελίας: Πρωτοκολλούν την καταγγελία με τον Διευθυντή της Πολεοδομίας να την «χρεώνει», -κατά την δημόσια γραφειοκρατική ορολογία-, σε ένα από τα Στελέχη της υπηρεσίας του. Για να μην υπάρξει περίπτωση η «καταγγελία» να παραπέσει, ο κος Διευθυντής στο έγγραφό του αναφέρει: «Παρακαλείσθε να εξετάσετε το θέμα εντός ευλόγου διαστήματος».

2ον): Το «σίτεμα» της καταγγελίας: Το Στέλεχος που «χρεώνεται» την καταγγελία, έχοντας την εντολή της «εξέτασής της εντός ευλόγου διαστήματος», την τοποθετεί εμπρός του (στο γραφείο εργασίας του) στα προς ενέργεια έγγραφα, προκειμένου κατ’ αρχή να μελετήσει και εμπεδώσει το περιεχόμενό της… Έχει απόλυτη επίγνωση του τι σημαίνει «εύλογο χρονικό διάστημα» και γι’ αυτό συνήθως δεν βιάζεται. Όπως λέει και ο λαός, τα καλά πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν, … μην γίνουν και τίποτα λάθη!!!

3ον): Η δημιουργία του «φακέλου» της υπόθεσης: Ως συνήθως, όπως ισχύει για όλους τους απλούς πολίτες, ο καταγγέλλων δεν γνωρίζει την έννοια «εύλογο χρονικό διάστημα», μέσα στο οποίο το Στέλεχος της Πολεοδομίας θα πρέπει σύμφωνα με τις εντολές του Διευθυντή του να ολοκληρώσει την εξέταση όλων των στοιχείων που αφορούν την συγκεκριμένη καταγγελία. Στην άγνοιά του αυτή, αλλά και στην αγωνία του για το πότε θα λάβει απάντηση στην καταγγελία του, ο ενδιαφερόμενος πολίτης, κάνει το απλό και συνηθισμένο. Επικοινωνεί με το Στέλεχος της υπηρεσίας που έχει «χρεωθεί» την υπόθεσή του και διατυπώνει το φυσικό ερώτημα: «Πότε θα έχω απάντηση»… Συνήθως το στέλεχος τη Πολεοδομίας, αισθάνεται δυσφορία στην ερώτηση αυτή, ερώτηση που ουσιαστικά αμφισβητεί τον επαγγελματισμό του και την νομιμότητα των ενεργειών του σε κάθε έκφανση της εργασίας που προσφέρει. Ζητά, από τον ενδιαφερόμενο να τον επισκεφθεί ώστε να πάρει τις απαντήσεις και τοποθετεί το σχετικό έγγραφο και την καταγγελία μέσα σε «φάκελο» εργασίας. Αυτή είναι και η βασική αρχή δημιουργίας του «φακέλου» του θέματος, όπως λένε και όλοι οι γραφειοκράτες του δημόσιου τομέα. Όταν δε ο πολίτης εμφανισθεί ενώπιόν του, η απάντησή του είναι πάντα και κλασική: «Ο φάκελος της καταγγελίας σας έχει σχηματισθεί, αυτός είναι (τον επιδεικνύει πάντα κλειστό), τον εξετάζω και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα λάβετε τη απάντηση της υπηρεσίας»…

4ον): Το δίκαιο και άδικο της καταγγελίας: Η εξέταση του «φακέλου» της καταγγελίας, δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά στοιχεία. Αυτά είναι απλά πράγματα, αρκεί μία απλή άμεση επίσκεψη και πραγματογνωμοσύνη, όπως ορίζει και ο νόμος, αλλά από την στιγμή που η εντολή λέει «εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος», πάντα μένει στην άκρη, αφού η μελέτη του «φακέλου» προέχει… Πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί, ποιος είναι ο καταγγέλλων και ποιος ο δράστης. Η προσωπικότητα του κάθε ενός και τα επιμέρους στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν, είναι που θα κρίνουν τελεσίδικα ποιος από τους δύο έχει άδικο και ποιος έχει δίκαιο. Τόσο απλά. Ούτε επισκέψεις, ούτε μελέτη των υπόλοιπων στοιχείων του Φακέλου…

5ον): Τα μαύρα «μπικικίνια» ως μέσο δικαίωσης: Το θέμα είναι πολύ λεπτό και κανένας δεν θέλει, πόσο μάλλον τα Στελέχη της Πολεοδομίας να κατηγορηθούν αδίκως. Ο «δικαιωμένος» θα πιστοποιηθεί με απόφαση της υπηρεσίας είτε εμφανώς (καταγγέλλων), είτε σιωπηρώς (καταγγελλόμενος). Όπως αναφέρουν τα δημοσιοϋπαλληλικά ήθη και έθιμα, οτιδήποτε συμβαίνει στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται η «χορηγία» ενέργειας. Χωρίς αυτή είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε εργασία. Απλά και κατανοητά. Τα Στελέχη της συγκεκριμένης Πολεοδομίας με την ευγενή επιτήρηση, διαχείριση και συνδρομή του Διευθυντού τους, διαμηνύουν σ’ αυτόν που πρόκειται να «δικαιωθεί», ότι απαιτείται η χορήγηση εκ μέρους του «συγκεκριμένης ποσότητας ενέργειας», πάντα σε είδος και μάλιστα μετρήσιμο ως προς την αξία του.

Το πώς αυτό γίνεται είναι απλό. Η «Υπηρεσία» ή μάλλον τα Στελέχη της έχουν αναπτύξει κατάλληλο σύστημα «αφανούς» επικοινωνίας που διαθέτει, μάλιστα ασφαλιστικές δικλείδες, κατά του χακαρίσματος, όπως λένε και ι φανατική της πληροφορικής…

Στο κάτω κάτω, τα «μπικικίνια» την απόλυτης δικαίωσης είναι πάντα «μαύρα»…. Μην φορολογηθούν κι όλας…


Επιμύθιο

Τα πράγματα για την συγκεκριμένη Πολεοδομία, τον Διευθυντή της και τα Στελέχη της, βαίνουν προς το παρόν καλώς…

Είναι τέτοιο το «αξιακό» επίπεδο που τους διακρίνει, ώστε ενέταξαν και το ποιο φρέσκο Στέλεχος της υπηρεσίας τους, στην «παρέα» τους, μην τον αδικήσουν και το έχουν βάρος στην καθημερινή συνείδησή τους… Είναι και «τρυφερούλης» ο άτιμος…

Τελευταία, όμως, οι του εξωτερικού ιδιωτικού "εμπορίου", δεν βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο μάτι και ετοιμάζονται για «επιθέσεις», άδικες μεν και σε βάρος του επαγγελματισμού των «αόκνως» εργαζόμενων για το γενικό αδιάφθορων στελεχών της συγκεκριμένης Πολεοδομίας, αλλά πρόκειται για επιθέσεις με στρατηγικό και επιτελικό σχέδιο που σύντομα θα δει το φώς της δημοσιότητας.

Κι όλα αυτή, προκειμένου Διευθυντής και Στελέχη να τιμηθούν για όσα προσφέρουν στους δημότες της πόλης τους και να αναγνωρισθεί επιτέλους η άοκνη εργατικότητά τους, όπως και η ερμηνεία της φράσης «εύλογο χρονικό διάστημα».

Όσο για τα μαύρα «μπικικίνια, κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα… Αυτά είναι απλώς μία ευγενική χορηγία των πολιτών, ως ευγνωμοσύνη για την εξέλιξη των υποθέσεων τους… Εξάλλου δεν δηλώνονται και στον μεγάλο διώκτη των απλών εργαζόμενων, την εφορία…

Είναι κάτι κι αυτό μέσα στο απόλυτο «μπάχαλο» που ζούμε … Έτσι δεν είναι κύριε Νίκο Σ… μας…

------------------

Υ.Γ.: Στο επόμενο ταξίδι μας, συγνώμη σημείωμα, θα αναφερθούμε, χωρίς να αδικήσουμε κανένα, στις προσπάθειες που καταβάλει το κάθε στέλεχος της συγκεκριμένης Πολεοδομίας, ξεχωριστά, κι όπως λέει και ο λαϊκός ποπ τροβαδούρους «…με διευθύνσεις και ονόματα…».

Ει το επανειδείν λοιπόν…

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "