Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην δημιουργία Mall στην συμβολή της Λένορμαν και Κηφισού της πολυεθνικής ARTUME-BLACKROCΚ

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου αντιτίθεται στην δημιουργία Mall στην συμβολή της Λένορμαν και Κηφισού της πολυεθνικής ARTUME-BLACKROCΚ.

Με την δημιουργία του γίνεται ένα ακόμα βήμα στην μονοπώληση της αγοράς που διαδοχικά στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Υποκρίνονται όσοι μιλούν για το «θάνατο του εμποράκου» ή βλέπουν ως αιτία μόνο την δημιουργία του Mall.

Τα πολυκαταστήματα και η πολυεθνικές είναι ήδη στον εμπορικό ιστό της πόλης συμπιέζοντας και εκτοπίζοντας τους αυτοαπασχολούμενους.

Η παρακηφίσια ζώνη που θα σώζονταν από το πρόγραμμα URBAN και το Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων «ΚΥΒΕ» δεν ενίσχυσε και δεν έσωσε της βιοτεχνίες.

Η φοροληστεία, τα διευρυμένα ωράρια, οι Κυριακές, οι απανωτές εκπτώσεις, οι λευκές νύχτες, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το σφιχταγκάλιασμα των τραπεζών κλπ σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, δημιουργεί το έδαφος για την γιγάντωση των πολυκαταστημάτων.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς προς την ίδια κατεύθυνση θα λειτουργήσει.

Οι διακηρύξεις για ανάπτυξη με καινοτομία, εξωστρέφεια και άλλα ηχηρά δεν ανακόπτουν αλλά ισχυροποιούν την μονοπώληση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανέγερση του Mall και εμπορευματοποίησης του χώρου. Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.
  • Δραστική μείωση Δημοτικών φόρων και τελών για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
  • Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κλπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές υγείας πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια.
  • Το παρόν ψήφισμα εγκρίθηκε από την ΓΣ της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου στις 24/1/2018

Το προεδρείο της ΓΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "