ΤΟ Περιστερίου ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του στοιχειώδους δικαιώματος στην εργασία

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Ορκισμένοι εχθροί του σταθερού δικαιώματος στη δουλειά αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί της. Aπό τη μία εμφανίζονται να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απολύει τους συμβασιούχους και τους ζητά και τα δεδουλευμένα τους. Από την άλλη όμως, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εφησυχασμού, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Αυτό έκαναν και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου που καταψήφισαν το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιεί και ο υπουργός τους κος Σκουρλέτης, ότι πρέπει να περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και βλέπουμε.

Η ουσία είναι άλλη όμως. Καταψήφισαν τη θέση των κομμουνιστών για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αυτό τους ενοχλεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του στοιχειώδους δικαιώματος στην εργασία, εγκατέλειψε τα παχιά «αριστερά» λόγια, είναι αφοσιωμένος στην υπηρέτηση των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης. Αυτό έχει αποδείξει με τα δύο μνημόνια που έχει ψηφίσει και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί, τσακίζοντας κάθε εργατικό δικαίωμα.

Από την άλλη η Διοίκηση του Δήμου αντιδρά δήθεν, στην απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου και την ίδια στιγμή τονίζει ότι θα πράξει τα «νόμιμα». Ενώ μπορεί να στήριξε το ψήφισμα, τα στελέχη της δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν θα έπρεπε να έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των εργαζομένων, επικαλούμενοι τη «νομιμότητα». Ταυτίζεται κι εδώ με τη ΝΔ που από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα αλλά διατυμπανίζει ότι όταν έρθει η ώρα της να κυβερνήσει θα τα υλοποιήσει όλα, στο όνομα της συνέχειας του κράτους.

Ο λαός ας βγάλει συμπεράσματα.

Οι «ελπίδες» που του «πουλούν» οι ποικιλώνυμοι εκφραστές της αστικής διαχείρισης έχουν σκοπό να αναστείλουν τη δράση του, να τον εγκλωβίσουν σε αδιέξοδες διαδρομές, να τον κρατήσουν υποταγμένο στα στενά πλαίσια του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί ότι αυτό το μέλλον της μισοδουλειάς – μισοζωής δεν του αξίζει.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη, στο ταξικό συνδικάτο, στις επιτροπές αγώνα, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

  • Για ανατροπή των πολιτικών της αστικής τάξης και των πολιτικών εκφραστών της.
  • Για να εφαρμοστεί το ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
  • Για την εργατική-λαϊκή εξουσία, που θα βάλει τα μέσα παραγωγής να δουλεύουν μόνο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οι υλικές προϋποθέσεις υπάρχουν (φυσικός πλούτος-οργανωμένες παραγωγικές δομές-εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό).

Αυτό που χρειάζεται είναι η απόφαση των εργαζομένων και του λαού να κατακτήσουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει!

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

9/6/2017

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "