Ο Δήμος Περιστερίου στο Γκίνες: Παγκόσμιο ρεκόρ έκπτωσης (0,0037% ή 4,8 ευρώ) σε διαγωνισμό υπηρεσιών 130.000 ευρώ!!!

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Το Παγκόσμιο ρεκόρ έκπτωσης του 0.0037% ή των 4.48 ευρώ σε διαγωνισμό υπηρεσιών συνολικό ύψους 130.000 ευρώ, κατάφερε και πέτυχε ο ΟΠΑΑΔΠ, θυγατρικός Οργανισμός του Δήμου Περιστερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπως και ο Δήμος Περιστερίου, πρόκειται να βραβευθούν γι’ αυτό, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση… ενώ έχουν ζητηθεί και στοιχεία από το Οργανισμό Γκίνες, προκειμένου ο τελευταίος να το καταχωρίσει στις λίστες των ρεκόρ που συντάσσει και δημοσιεύει…

------------------

Ο Δήμος Περιστερίου ή για το «ορθό», ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Άθλησης Δήμου Περιστερίου (αρτικόλεξο: ΟΠΑΑΔΠ), προχώρησε σε διαγωνισμό για τη ανάθεση υπηρεσιών Επόπτη Ασφάλειας στα δύο Κολυμβητήρια που διαθέτει πλέον, το παλιό της Χωράφας και το νέο στο Λόφο Αξιωματικών.

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού του Διαγωνισμού καθορίσθηκε με την διακήρυξη στις 130.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24%.

Στον διαγωνισμό υπέβαλε προσφορά μόνο ένας υποψήφιος. Δεν είναι μεμπτό, το προβλέπει και ο νόμος και δεν θα σχολιάσουμε αν ο διαγωνισμός έπρεπε αν επαναληφθεί ή όχι, αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός του παρόντος σημειώματος.

Το «παγκόσμιο» ρεκόρ στην έκπτωση που δόθηκε…

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η έκπτωση που έδωσε ο μοναδικός υποψήφιος ανάδοχος του διαγωνισμού. Με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ, μαζί με ΦΠΑ 24%, όπως αναφέρθηκε, η προσφορά του είναι 129.995,52 ευρώ, δηλαδή μόλις 4,48 ευρώ λιγότερα του αρχικού ποσού.

Με απλά μαθηματικά, η έκπτωση που πρόσφερε ο συγκεκριμένος υποψήφιος ανάδοχος ήταν 0,0037% κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Βέβαια, πάλι καλά που δεν ζήτησε περισσότερα και από τον προϋπολογισμό του διαγωνισμού.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία, του ΟΠΑΑΔΠ και του Δήμου Περιστερίου, επιτεύχθηκε με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Θα ήταν προϊόν φαντασίας, αν κάποιος εκτιμούσε ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ήταν διαφορετικό αν η αρμόδια Επιτροπή δεν έκανε «διαπραγμάτευση, αλλά αποφάσιζε αλλιώς; Η απάντηση του αναγνώστη…

Και προσωρινός μειοδότης…

Το ωραίο είναι ότι η αρμόδια επιτροπή του ΟΠΑΑΔΠ που ως υπεύθυνο όργανο διεξήγαγε τον διαγωνισμό και άνοιξε τις προσφορά του μοναδικού υποψηφίου, την έκανε δεκτή, τον όρισε ως προσωρινό μειοδότη και πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού να κάνει δεκτή αυτή την πρότασή του.

Το τι αποφάσισε το τελευταίο, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΑΔΠ, σε επόμενο σημείωμα της στήλης.

Δείτε στην συνέχεια το έγγραφο με το οποίο η κ. Πολυξένη-Ευαγγελία Κορόγιαννη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΑΔΠ, ζητά από τα μέλη του αν αποφασίσουν σχετικά για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη του διαγωνισμού για τους Επόπτες Ασφάλειας στα δύο Κολυμβητήρια του Δήμου.

--------------

Υ.Γ.: Οι φήμες που κυκλοφόρησαν και οι οποίες αναφέρουν ότι ΟΗΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησαν όλα τα ντεσού του διαγωνισμού για να τον προβάλουν στα μέλη τους σαν δείγμα αμεροληψίας και επιτυχούς ολοκλήρωσης με σημαντική έκπτωση για τα συμφέροντα του ΟΠΑΑΔΠ, δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, πιθανόν βέβαια για τι η στήλη δεν γνωρίζει και δεν μιλά τις κατάλληλες οικονομικές γλώσσες που απαιτούνται γι’ αυτό…«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "