Επιχειρήσεις Περιστερίου: Κινδυνεύουν με τεράστια πρόστιμα…Λόγο «αμέλειας» και αδιαφορίας της Διοίκησης Παχατουρίδη…

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Για το θέμα έχουμε ξαναγράψει, αλλά η διοίκηση Πχαατουρίδη, πιστή στην αλλοπρόσαλλη πολιτική που ασκεί «ποιεί τη νήσσα», ενώ η αντιπολίτευση του δήμου αγνοεί το θέμα παντελώς. Χαμένοι αναμένεται να βρεθούν, τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι επιχειρήσεις της πόλης, που θα κλιθούν να καταβάλουν τεράστια πρόστιμα στο Δήμο.

Πρόκειται για τις πινακίδες που τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις αναρτούν στην έδρα και τους χώρους λειτουργίας τους. Σύμφωνα με το νόμο, αυτές θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και να τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο στην προμετωπίδα των επιχειρήσεων.

Το θέμα είχε ξανατεθεί το 2011, όταν από την αστυνομία, την τροχαία και την τότε δημοτική αστυνομία είχαν καταγραφεί περισσότερες από 2.500 πινακίδες επιχειρήσεων και καταστημάτων της πόλης, ως μη νόμιμες και για ορισμένες απ’ αυτές είχαν επιβληθεί, από το Δήμο Περιστερίου και τα προβλεπόμενα από το νόμο υψηλά πρόστιμα.

Το Οκτώβριο του 2011 (118/19.5.2011 απόφαση) το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, είχε αποφασίσει την αναστολή επιβολής προστίμων, καθώς και της είσπραξης όσων είχαν επιβληθεί για «παράνομες πινακίδες» στους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις της πόλης, επικαλούμενο την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Οι δύο αυτές αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τόσο η Διοίκηση Παχατουρίδη, όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στην λήψη των δύο αποφάσεων να οδηγηθούν στον εισαγγελέα που τους απάγγειλε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας προς το Δήμο.

Η περίοδος Χάριτος για …. Όλους…

Χρειάσθηκε η κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή, νομοθετικής τροπολογίας για την «παραχώρηση» χρόνου χάριτος στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα ώστε να προσαρμοσθούν στα οριζόμενα από την σχετική νομοθεσία για τις ενδεικτικές πινακίδες τους, προκειμένου οι διωκόμενοι αιρετοί του Δήμου να απαλλαγούν εν μέρει από τις σχετικές κατηγορίες ή μάλλον να λάβουν και οι ίδιοι την ίδια περίοδο χάριτος για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα…

Η συγκεκριμένη περίοδος χάριτος για την μη επιβολή προστίμων για παράνομες πινακίδες καταστημάτων και επιχειρήσεων και την προσαρμογή των επιχειρηματιών στα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία, έληξε στις 14.4.2016, ημερομηνία που επιβεβαιώνει και ορίζει και το με αριθμ. 1987/2014 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφασίσθηκε η «ΜΗ ΔΙΩΞΗ» των αιρετών του Δήμου Περιστερίου για το ίδιο θέμα, όπως προαναφέρθηκε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής… και οι Δήμοι…

Για το ίδιο θέμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, έχει στείλει από το καλοκαίρι του 2015 σχετικό έγγραφο στις Διοικήσεις των Δήμων, ζητώντας τις ενέργειες τους προκειμένου να προετοιμασθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια τους, στις επιταγές του νόμου για τις πινακίδες των καταστημάτων τους.


Ορισμένοι, μάλιστα δήμοι, όπως ο Δήμος Πετρούπολης, έχεουν με τη σειρά τους στείλει από το Σεπτέμβριο του 2015 σχετικό έγγραφο σε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης τους, ζητώντας το αυτονόητο και γνωστοποιώντας τους ότι από 14.4.2016 θα υπήρχαν οι σχετικοί έλεγχοι για την νομιμότητα των διαφημιστικών και ενδεικτικών πινακίδων τους και σε όσους θα βρίσκονταν παραβάτες θα επιβάλλονταν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η νέα τροπολογία… για ακόμη μία περίοδο χάριτος…

Αρκετοί Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Περιστερίου, δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια, περιμένοντας τον από μηχανής θεό… Και αυτός ανεβρέθει ή μάλλον παρουσιάσθηκε με την μορφή του απελθόντα υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουπλή που ανάμεσα στις διάφορες «κατάπτυστες» και υπέρ δημάρχων τροπολογίες, είχε ετοιμάσει στο υπό συζήτηση εμβόλιμο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, σχετική τροπολογία με την οποία παρείχε άλλη μία τριετή περίοδο χάριτος για την προσαρμογή των πινακίδων επιχειρήσεων στα οριζόμενα από το νόμο, δηλαδή μέχρι το 2019, δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια από την δημοσίευση του νόμου που ορίζει τις προδιαγραφές τους…

Ο κ. Κουρουπλής, όμως, απήλθε πλέον και ο νέος υπουργός κος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι το όλον του νομοσχεδίου θα επανεξετασθεί για τους επόμενους 2-3 μήνες και θα ξαναδιατυπωθεί ως προς το περιεχόμενό του.

Ο κίνδυνος των υψηλών προστίμων και των νέων διώξεων….

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της πόλης κινδυνεύουν πλέον και ανά πάσα στιγμή με τεράστια πρόστιμα για τις πινακίδες των καταστημάτων τους, τόσο αυτοί που έχουν ήδη καταγραφεί, όσο και αυτοί που θα καταγραφούν απ’ εδώ κι εμπρός ως «παράνομοι».. Να σημειωθεί ότι η σχετική αρμοδιότητα ελέγχου της νομιμότητας των πινακίδων των καταστημάτων και επιχειρήσεων ανήκει πλέον στην ΕΛ.ΑΣ και την Τροχαία.

Κι όλα αυτά γιατί η Διοίκηση Παχατουρίδη, δεν τους έχει ακόμη ενημερώσει για τα όσα ορίζει ο νόμος και ακόμη όσα καθόρισε με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Για τον ίδιο λόγω «κινδυνεύουν» και όλοι οι Αιρετοί του Δήμου (μέλη της διοίκησης και δημοτικοί σύμβουλοι) που έχουν, όπως προαναφέρθηκε προσωρινά τεθεί σε «κατάσταση» ΜΗ ΔΙΩΞΗΣ από την Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία είχαν παραπεμφθεί.

Το γιατί η Διοίκηση Παχατουρίδη δεν προχωρά στα όσα ορίζει ο νόμος, αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις «παράνομες» διαφημιστικές ή ενδεικτικές πινακίδες των επιχειρήσεων της πόλης, είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης…

Η ίδια, κάθε φορά που το θέμα τίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καταθέτει την «δακρύβρεχτη» άποψη ότι διώκονται οι φτωχοδιάβολοι επιχειρηματίες της πόλης και μάλιστα σε καιρό κρίσης για τις «πινακιδούλες» που έχουν στα καταστήματά τους….

Βέβαια αποκρύπτει ή μάλλον δεν αναφέρει για ανεξήγητους λόγους, ότι κανείς δεν εχει διωχθεί για τις ενδεικτικές πινακίδες των καταστημάτων και επιχειρήσεων και ότι όλες οι παραβάσεις στο θέμα αυτό που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι σήμερα, αφορούν ευμεγέθεις έως τεράστιες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που αν μη τι άλλο αποτελούν και αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους νόμιμους επιχειρηματίες. Φαίνεται όμως ότι αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα για την Διοίκηση Παχατουρίδη που σκοπίμως μπερδεύει και ενοποιεί τους νόμιμους με τους παράνομους, δηλαδή ουσιαστικά προστατεύει τους τελευταίους, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος χάνει τεράστια ποσά από τις πρακτικές της…


Το θέμα, είναι πολύ σοβαρό, εξετάζεται μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε μία υπόθεση που αφορά περισσότερους από 10 δήμους, -ανάμεσά τους και το Περιστέρι-, η δε κατηγορία που βαρύνει τις διοικήσεις των δήμων είναι βαρύτατη…

Το τι θα προκύψει θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα… Αυτό, όμως που έχει σημασία είναι ότι η Διοίκηση του Δήμου, αντί να προστατέψει τους «νόμιμους» επιχειρηματίες, τους αφήνει στο έλεος των «προστίμων» που μπορεί να τους επιβάλει ανά πάσα στιγμή…., ασχέτως αν έχει και την δυνατότητα να «σβήνει» επιλεκτικά τέτοιας μορφής οφειλές, όπως πράττει διαρκώς…

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση του Δήμου, μην ζητάτε σχόλια… Ο Δήμος χάνει τεράστια έσοδα, η Διοίκηση Παχατουρίδη πιθανόν κάνει πολιτική και σ’ αυτό το θέμα κι αυτή αγνοεί παντελώς τι τρέχει…

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη… Το «ΔΙΑΒΑΣΜΑ» των του Δήμου δεν είναι στο φόρτε της αντιπολίτευσης…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "