ΕΕΒΕΔΠ: Να σταματήσει η κοροϊδία και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες – Χωρίς αντιπλημμυρικά έργα θα θρηνήσουμε πάλι καταστροφές

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Η Ένωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών – Εμπόρων Δήμου Περιστερίου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την «κοροϊδία» στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών μελών της, τη έλλειψη νέων αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων από το Δήμο και ζητά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι «αποζημιώσεις» να μην είναι ψίχουλα σε σχέση με τις ζημιές. Προειδοποιεί δε ότι η αβελτυρία Δήμου και Περιφέρειας Αττικής θα φέρει νέες καταστροφές.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών – Εμπόρων Δήμου Περιστερίου

-----------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέρασαν δυο χρόνια από την πλημμύρα που έπληξε όλη την δυτική Αθήνα και την πόλη μας.

Σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει. Από θέμα τύχης δεν έχουμε επανάληψη του φαινομένου. Οι δρόμοι συνεχίζουν να γίνονται ποτάμια όταν βρέχει και οι συνάδελφοί μας θέτουν σε εφαρμογή τις «οχυρώσεις» τους.

Μας μιλούν για αναπτυξιακούς νόμους, Ευρωπαϊκά πακέτα, για επανεκκίνηση της οικονομίας κλπ αλλά τα αντιπλημμυρικά έργα όπως η αντισεισμική και η αντιπυρική προστασία δεν χωράνε στους νόμους τους και τα πακέτα τους. Η σωματική μας ακεραιότητα και οι κόποι μιας ζωής δεν μετρούν γι’ αυτούς τίποτα μπροστά στα έργα που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα όπως τα οδικά δίκτυα με τα διόδια κλπ.

Σε αυτά τα χρόνια παρότι οξύνθηκαν τα προβλήματα για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, καμία οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση δεν έχει δοθεί παρά τις υποσχέσεις. Το νομοθετικό πλαίσιο (ν 2459/97 άρθρο 36 και η υπ. Αποφ. 20725/Β.979 10/5/11) παραμένει αναλλοίωτο και απαράδεκτο. Η ζημιά δεν αποζημιώνετε, έστω και καθυστερημένα, στην αξία της αλλά στο 30%.

Ενώ εμείς καλούμαστε να περάσουμε από σαράντα κύματα για να αποζημιωθούμε, όσοι αποζημιωθούμε, την ίδια ώρα οι αγορές «απελευθερώνονται», οι «επενδυτές» καλούνται να επενδύσουν με fast track διαδικασίες, νόμοι ψηφίζονται εν μια νυκτί κλπ.

Ο προσανατολισμός τους και η έγνοια τους είναι προφανής. Αξιοποιούν ακόμα και τα φυσικά φαινόμενα για την καταστροφή μας. Δεν θα τους περάσει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν και κατέγραψαν οι επιτροπές τις περιφέρειας.

Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και για ζημιές μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ για όσους έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι είκοσι χιλιάδες ευρώ το χρόνο, να αποζημιώνονται άμεσα χωρίς άλλες διαδικασίες. Να αρκεί η αυτοψία της περιφέρειας.

Να προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και άλλα έργα που δίνουν δουλειά και προστατεύουν το λαϊκό νοικοκυριό.

ΤΟ ΔΣ ΕΒΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "