ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ Περιστερίου: Όλοι στη Γενική Απεργία Πέμπτη 4 Φλεβάρη στην Ομόνοια για την απόσυρση του ασφαλιστικού

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις

 

Ξεσηκωμός παντού

 

Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 πμ ομόνοια

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοιεπαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι.

 

Αφού μας φόρτωσαν με φόρους, χαράτσια, χρέη και αναδουλειά τώρα θέλουν να μας αποτελειώσουν με το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που παρουσίασαν.

 

Το νέο σχέδιο ενσωματώνει όλους τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Καθιερώνεται η «εθνική σύνταξη» που θα δίνεται υπό προϋποθέσεις, Η «ανταποδοτική» ως υποχρεωτική θα προκύπτει από τις εισφορές. Και βεβαίως υπάρχει η επιλογή της ιδιωτικής.

 

Ο χωρισμός σε τρείς πυλώνες οδηγούν στην απόσυρση του κράτους από το ασφαλιστικό και τον περιορισμό του στα βοηθήματα για εξαθλιωμένους. Κανείς δεν εγγυάται και με βάση αυτή την τριχοτόμηση, ότι δεν θα στείλουν τους ασφαλισμένους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Δηλαδή η τριχοτόμηση και η ανταποδοτικότητα καταργεί τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό.

 

Όσο για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για μειωμένα ασφάλιστρα στους ποιο αδύναμους ή η σταδιακή αύξηση σε νέους, αποτελούν εμπαιγμό. Κρύβουν ότι μας οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας και κοινωνικές παροχές ψίχουλα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

 • Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.

 • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

 • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 • Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.

 • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

 • Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

 • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.

 • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

 • Αυτοδίκαιη αναγνώριση στρατιωτικής θητείας χωρίς εξαγορά.

 • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.

 • Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.

 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

 • 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος. 

 

ΤΟ ΔΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "