Περιστέρι: Κι όμως, ο βασιλιάς είναι γυμνός, κυρία Αντιδήμαρχε !

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Την περασμένη Τρίτη 28/12 με ανακοίνωσή μας (https://goo.gl/8fiapt) και με παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε αναφέρει πως:

1) τα έξοδα τους δήμου ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ για την χριστουγεννιάτικη «φιέστα» είχαν ήδη μέχρι τότε ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε τον ΦΠΑ (δηλαδή τις 300 χιλιάδες ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ)

2) θεωρούμε απαράδεκτο η ίδια δημοτική αρχή που από την μία χαρατσώνει αλύπητα τους δημότες με τσουχτερά δημοτικά τέλη και με τροφεία σε όλους τους δημοτικούς οργανισμούς (παιδικούς σταθμούς, ωδείο, κολυμβητήριο κλπ - https://goo.gl/TrPlKK) και μάλιστα κάνει κατασχέσεις ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ οφειλετών δημοτικών τελών (http://goo.gl/43IOhw ), η ίδια δημοτική αρχή που φέρεται σαν τον γερο-Λαδά όταν οφείλει δεδουλευμένα σε εργαζόμενους (https://youtu.be/mk_NctaTWF4 ), η ίδια δημοτική αρχή που παρακρατεί τις επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές (http://goo.gl/EdELZl ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ να σκορπάει τα δεκαχίλιαρα λες και είναι πετσετάκια προς διάφορους εργολάβους – προμηθευτές με πρόσχημα μια «φιέστα» χρησιμότητας ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ έστω και με το κριτήριο της απλής εορταστικής διασκέδασης για τα παιδιά που ξεροσταλιάζουν σε ουρές για έναν γύρο διάρκειας ενός λεπτού το πολύ στο καρουσέλ …

3) φαίνεται και με αυτήν την ευκαιρία πως η δημοτική αρχή Περιστερίου είναι «ο πιο καλός ο μαθητής» των καταστροφικών ευρωμνημονιακών πολιτικών: αντί για κοινωνικές υπηρεσίες ουσίας και έργα υποδομής, αντί για δωρεάν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και αντιπλημμυρικά, αντί για ανθρώπινα σχολεία και δωρεάν άθληση, έχουμε από την μια φορομπηξία - χαρατσώματα και από την άλλη έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας που εξυπηρετούν μόνο μεγάλες και μικρότερες ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου ΠεριστερίουΣτις επισημάνσεις μας αυτές ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της δημοτικής αρχής η αντιδήμαρχος κα Τσιώτα τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στα τοπικά ΜΜΕ (http://goo.gl/M7KmlP ). Συγκεκριμένα, αναφέρει :

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική παράταξη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, που εκπροσωπεί το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρει κατά το δοκούν, ποσά που κοστολογούν την πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης.

Στα Δημοτικά Συμβούλια αναφέρθηκαν τα ποσά των 500.000 ή των 300.000 €.

Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές.

Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αξιολογήσουμε την γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων επισκεπτών που εντελώς δωρεάν σε δύσκολες περιόδους πήραν ανάσες χαράς και αισιοδοξίας.

  • Η κοινωνία έχει άλλη άποψη.
  • Εμείς επιμένουμε να είμαστε με την χαρά, την αισιοδοξία, το φως και όχι με το σκοτάδι».

Δεν μπορούμε λοιπόν να αποφύγουμε τον πειρασμό να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η κα Τσιώτα στην αρχή της αναφοράς της προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το «εξ ιδίων» φυσικά έχει την έννοια όχι της ίδιας προσωπικά αλλά της παράταξής της. Γιατί ξέρουν και οι πέτρες πως η παράταξη αυτή, η δημοτική πλειοψηφία του κ. Παχατουρίδη, είναι Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΔ μέσα στην οποία τουλάχιστον μέχρι πρότινος υπήρχε και «ολίγη» από Χρυσή Αυγή – θυμίζουμε π.χ. πως από τις τάξεις της παράταξης αυτής είχε αναδειχτεί η μέγιστη πολιτική προσωπικότητα του κ. Μπούκουρα (https://goo.gl/0EyahK). Εξάλλου, από όταν κατέβηκε το ψηφοδέλτιο ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ – ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ , εξαφανίστηκε  κάθε άλλο ψηφοδέλτιο της ΝΔ από το Περιστέρι, μιας και σύσσωμοι  εντάχθηκαν με την «Κοινωνία Μπροστά» και με την ΝΔ  από πίσω… Η κομματική αυτή τοποθέτηση επιβεβαιώθηκε άλλωστε πανηγυρικά και πρόσφατα, όταν ο κ. Παχατουρίδης με την ιδιότητα του δημάρχου «όλων των Περιστεριωτών» έκανε προκλητική προεκλογική αβάντα στον κ. Σαμαρά και την ΝΔ και μάλιστα εν μέσω ασχημιών από ξενόφερτους μπράβους και ασφαλίτες (https://goo.gl/xO2GDK).

Πάνος Παπανικολάου, Επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠεριστερίουΌπως επίσης ξέρουν και οι πέτρες, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κομματική «παράταξη» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για την ακρίβεια δεν είναι καν κομματική παράταξη. Υπάρχει και δραστηριοποιείται από το 1993 (δηλαδή 17 χρόνια πριν … ιδρυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και συσπειρώνει κοινωνικούς αγωνιστές/τριες και δημότες/ισσες που τους/τις ενώνει η κοινή αγωνία για τις ζωές και τις γειτονιές τους. Είναι μεγάλη και ευπρόσδεκτη τιμή για μας που όχι μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλες οργανώσεις – συλλογικότητες - κινήσεις (όπως π.χ. το ΕΕΚ, http://goo.gl/9DTSDC) – το Κίνημα «Δεν Πληρώνω», http://goo.gl/AIUz5k - η ΑΙΚ, http://goo.gl/aQ5S3x ) είχαν δηλώσει την στήριξή τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πάνω από όλα όμως η δύναμή μας είναι οι δεκάδες ανεξάρτητοι άνθρωποι, που δεν «μεταφέρουν την γραμμή» ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και που συμμετέχουν ενεργά στις συνελεύσεις μας διαμορφώνοντας τις αποφάσεις για την φυσιογνωμία και την δράση μας, ο καθένας/ η καθεμία με την ΙΣΟΤΙΜΗ γνώμη του/της. Έχετε και εσείς τέτοια δημοκρατική λειτουργία στην παράταξή σας κ. Τσιώτα ? Γιατί μόνο από τον ίδιο τον τίτλο της παράταξής σας (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ – ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ κλπ) (http://goo.gl/wE5TsS) μάλλον δεν προκύπτει δημοκρατία και ανεξαρτησία, αλλά προσωποκεντρικότητα και «ενός ανδρός αρχή …» Τέλος, αγαπητή κ. Τσιώτα θυμίζει έντονα Άδωνι Γεωργιάδη στις πιο κωμικές υπουργικές στιγμές του (https://youtu.be/mEE_jvQ0-qI ) ο αφορισμός «είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αντί απαντήσεως ενάντια σε όποιον κάνει κριτική, και απλά δείχνει αμηχανία και έλλειψη επιχειρημάτων. Το σίγουρο είναι πως δεν προκαλεί ζημιά ούτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε στην Αριστερή Κίνηση …

Ναι, κα Τσιώτα. Έχουμε «άλλη άποψη». Εμείς και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών τους οποίους μάλλον δεν τους συμπεριλαμβάνετε στην «κοινωνία» την οποία επικαλείστε. Θέλουμε ανθρώπινα σχολεία όπου να λειτουργούν οι τουαλέτες, να μην πέφτουν οι σοβάδες και να υπάρχει θέρμανση και γραφική ύλη. Θέλουμε δωρεάν πρόσβαση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Θέλουμε δωρεάν πρόσβαση στα δημοτικά αθλητικά κέντρα. Θέλουμε πράσινες τις γειτονιές μας, θέλουμε ασφαλείς παιδικές χαρές, θέλουμε πεζοδρόμια της προκοπής ασφαλή και προσβάσιμα για τα παιδιά – για τις μητέρες με τα καρότσια – για τους ηλικιωμένους – για τους ανάπηρους, θέλουμε δρόμους χωρίς λακκούβες, θέλουμε αντιπλημμυρική προστασία. Γιατί για αυτά ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα τσουχτερά δημοτικά σας τέλη, εκτός από τα χαράτσια και τους φόρους του κεντρικού κράτους. Όχι για έργα βιτρίνας, όχι για εργολαβικό πάρτι, όχι για άνοστες φαραωνικές εκδηλώσεις προσωπικής προβολής κάποιων σύγχρονων «φαραώ» της αυτοδιοίκησης. Τώρα το ποια από τις δύο αυτές ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις που πρεσβεύουμε εμείς και εσείς είναι το «φως» και ποια είναι το «σκοτάδι» … Πάντως εμείς ΝΑΙ, προτιμάμε να έχουν φως και θέρμανση τα σχολεία παρά να ντύνεται το κτίριο του δημαρχείου με μωβ και φούξια χρωματιστά πανηγυριώτικα λαμπιόνια …

Τέλος επειδή υπαινίσσεστε πως δεν λέμε την αλήθεια για τα ποσά που σκορπίζετε προς εργολάβους και προμηθευτές για την συγκεκριμένη φιέστα, σας παραπέμπουμε στην «Διαύγεια» όπου είναι αναρτημένες οι σχετικές δαπάνες με επίσημο αριθμό ΑΔΑ, αναφορά του αναδόχου, αναφορά του κωδικού του δημοτικού προϋπολογισμού τον οποίον κάθε δαπάνη επιβαρύνει, κλπ.:

Μπορείτε να κάνετε η ίδια την πρόσθεση, αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε …

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 2/1/2016

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "