ΔΕΠΑΔΠ Δήμου Περιστερίου: Μόνο 144.341 για τις γιορτές στην Πλατεία Δημοκρατίας

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις

Μόνο 144.341 για τις γιορτές στην Πλατεία Δημοκρατίας θα διαθέσει η ΔΕΠΑΔΠ του Δήμου Περιστερίου. Στο Περιστέρι πολλοί δημότες δεν έχουν ψωμί αλλά στη ΔΕΠΑΔΠ “κερνάνε” παντεσπάνι. Σε κάθε περίπτωση δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συγκεντρώσουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (άλλη “αμαρτωλή ιστορία) και από την άλλη σκορπά ασύστολα μεγάλα ποσά για “γιορτές και πανηγύρια”.

Το Vukentra.gr έχει γράψει κατ’ επανάληψη για το «μοτο» της διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη «Όπου Γάμος και Χαρά η Βασίλω πρώτη» εννοώντας ότι έχει μεγάλη προτίμηση στις γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνει και αφήνει στην άκρη τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Βέβαια είναι πολύ αξιέπαινη η προσπάθεια της να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους πένοντες δημότες, στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι κακόβουλα τα σχόλια των δημοτών ότι ορίσθηκε η 30 Νοεμβρίου, δηλαδή η αυριανή ημέρα, γιατί τον Δήμαρχο που πρωτοστατεί με συνεντεύξεις και εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια για τον σκοπό αυτό, τον λένε Ανδρέα. Ας είναι, μάλλον για «κακίες» πρόκειται.

Αυτό, όμως, που συμβαίνει στη Κοινωφελή ΔΕΠΑΔΠ, του Προέδρου κ. Βασίλη Παπαδόπουλου ξεπερνά τη λογική και τη φαντασία κάθε σοβαρού πολίτη αυτής της πόλης.

Συγκεκριμένα πρόκειται να διαθέσει περισσότερα από 120.000 ευρώ σε διάστημα 20 περίπου ημερών για τις χριστουγεννιάτικες Γιορτές, αντί να τα διαθέσει για την αγορά τροφίμων για τους χειμαζόμενους άνεργους και όχι μόνο πολίτες της πόλης.

Δεν είναι μόνο αυτά που η ΔΕΠΑΔΠ σαν κοινοφελής επιχείρηση που είναι πρόκειται να διαθέσει, όχι στην αγορά της πόλης, αλλά σε στοχευμένες δράσεις προβολής της Δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη και της ηγετικής ομάδας του, την στιγμή που η αντιπολίτευση και ειδικότερα οι ακτιβιστές δημοτικοί σύμβουλοι της αριστεράς μιλούν για «διαπαραταξιακές επιτροπές». Φαίνεται ότι η ΔΕΠΑΔΠ έχει «λεφτά» που της περισσεύουν και τα σκορπάει με ομόφωνες, μάλιστα, αποφάσεις του διοικητικού της συμβουλίου.

Ας τα δούμε με τη σειρά:

50.000 ευρώ για διαμόρφωση της Πλατείας Δημοκρατίας (Νέο Δημαρχείο): Στις 15.11.2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ, αποδέχεται εισήγηση του Προέδρου της κοινοφελούς επιχείρησης για χρηματοδότηση εορταστικών δράσεων και εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημοκρατίας (Νέο Δημαρχείο) κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 50.000 ευρώ. Η πρόταση γίνεται δεκτή από το 9μελές συμβούλιο με ψήφους 8-1 (αρνητική ο κ. Στέφανος Παπαδόπουλος). Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται πρόχειρος διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου με αντικείμενο τη «Διαμόρφωση της Πλατείας Δημαρχείου» και σύμφωνα με την διακήρυξη θα επιλεγεί ο ανάδοχος με την ποιο δημιουργική πρόταση. Έτσι απλά θα δοθούν τα 50.000 ευρώ.

55.227 ευρώ για μίσθωση “καρουσέλ & μπαλαρίνας”: Στις 14.10.2013 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ με την 179/2013 ομόφωνη απόφασή του ανάθεσε στην κ. Παναγιωτοπούλου Μαρία την εγκατάσταση και λειτουργία ενός “καρουσέλ” και μίας “μπαλαρίνας” για 23 ημέρες συνολικά (14.12.2013 έως 6.1.2014), με συνολικό μίσθωμα (αμοιβή) 55.227 (44.900 ευρώ πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 2.401,2 ευρώ την ημέρα.

39.114 ευρώ για μίσθωση “τουριστικού τρένου”: Στις 14.10.2013 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ με την 180/2013 ομόφωνη απόφασή του ανάθεσε στην Athens Happy Tour Μονοπρόσωπη ΕΠΕ τη μίσθωση λειτουργία ενός “τουριστικού τρένου” για 23 ημέρες συνολικά (14.12.2013 έως 6.1.2014), με συνολικό μίσθωμα (αμοιβή) 39.114 (31.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 1.700,61 ευρώ την ημέρα.

Συνολικά για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Δημοκρατίας, εμπρός από το Νέο Δημαρχείο, θα διατεθούν για 23 ημέρες, από 14.12.2013 έως 6.1.2014, μόνο 144.341 ευρώ, δηλαδή 6.275.70 ευρώ την ημέρα.

Το Vukentra.gr δεν έχει να σχολιάσει τίποτα για όλα αυτά, παρά μόνο ότι οι κ.κ. της ΔΕΠΑΔΠ και ειδικότερα ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι πολύ γαλαντόμοι με ξένα, βέβαια, “κόλυβα”. Τώρα το πώς θα ενισχυθεί η αγορά της πόλης από τις “γιορτές” και τα “πανηγύρια” που διοργανώνουν ένας θεός και οι ίδιοι μπορούν να εξηγήσουν.

Σε κάθε περίπτωση με 144.341 ευρώ θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει μερικές δεκάδες τόνους τρόφιμα για τους άπορους και δεινοπαθούντες πολίτες της πόλης. Ίσως, όμως, αυτό δεν είναι στον πολιτικό σχεδιασμό της παράταξης Ανδρέα Παχατουρίδη και ας είναι, όπως φαίνεται ή θέλει να φαίνεται, ο ποιο αλτρουϊστής δήμαρχος της Αττικής.

Για την ιστορία το Δ.Σ. Της ΔΕΠΑΔΠ που αποφάσισε όλα τα ποιο πάνω και όχι μόνο, αποτελείται από τους:

Βασίλειος Πασπαδόπουλος, Πρόεδρος, Σάββας Αβραμίδης, Αντιπρόεδρος, Τσιώτα – Μάρκου Μαρία, Μιχαλόπουλος Νικόλαος, Παντελιού Αικατερίνη, Ψυρόγιαννης Ηλίας, Μόσχψου Δήμητρα, Παπαδόπουλος Στέφανος & Λεϊμονής Ανδρέας, Μέλη.

Υ.Γ. Μόνο 11.850 ευρώ (!!!) θα στοιχίσει στο Δήμο Περιστερίου το 3ημερο Παιδικό Φεστιβάλ στις 29, 30 και 31 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Πόλης. Εντύπωση προκαλεί ότι από το ποσό αυτό 3.000 ευρώ θα διατεθεί, με βάση την απόφαση 197/2013 του Δ.Σ. Της ΔΕΠΑΔΠ, στα Τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να ενημερώσουν τους δημότες της Πόλης. Κ. Δήμαρχε, ή ας απαντήσει και ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, μπορείτε να αναφέρετε τα Τοπικά ΜΜΕ που πληρώθηκαν για το σκοπό αυτό; Εκτός και αν πρόκειται είτε για διαφημιστικές καταχωρήσεις του Δημάρχου Περιστερίου, είτε για “πληρωμένα” ρεπορτάζ, παρότι για το τελευταίο δεν νομίζουμε ότι υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση ένας από τους δύο πολιτικούς άνδρες οφείλουν μία εξήγηση για τον λόγο και τον τρόπο που διέθεσαν αυτό το ποσό ή μάλλον το δημοτικό χρήμα...

Για τα υπόλοιπα της ΔΕΠΑΔΠ, τις δράσεις αλλά και την διαχείριση του προϋπολογισμού της σε λίγες ημέρες με στοιχεία και ...

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "